אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפקחת על הבנקים: "אתמוך בהצעת הרכישה של מזרחי טפחות את אגוד" צילום: אוהד צויגנברג

המפקחת על הבנקים: "אתמוך בהצעת הרכישה של מזרחי טפחות את אגוד"

בראיון לבלומברג אמרה חדוה בר שתתמוך בהצעת הרכישה משום שהמהלך יחזק את התחרות בסקטור הפיננסי בישראל; עובדי בנק אגוד: "המפקחת מפקירה 1,200 עובדים ופוגעת בתחרות ובציבור"

09.08.2017, 14:45 | רעות שפיגלמן

המפקחת על הבנקים חדוה בר אמרה היום (ד') בראיון לבלומברג שתתמוך בהצעת הרכישה של מזרחי טפחות את אגוד.

קראו עוד בכלכליסט

במהשך דבריה נימקה בר את תמיכתה בכך ש"שהדבר יחזק את התחרות בסקטור הפיננסי בישראל". עוד הוסיפה המפקחת ואמרה כי דחיפה של הבנקים להיות יעילים יותר, לאמץ טכנולוגיות חדשות ולעבוד במשותף עם הרגולאטורים השונים – יאפשרו לחברות חדשות להיכנס לישראל.

המפקחת על הבנקים חדוה בר, צילום: נמרוד גליקמן המפקחת על הבנקים חדוה בר | צילום: נמרוד גליקמן המפקחת על הבנקים חדוה בר, צילום: נמרוד גליקמן

ברקע הדברים דיווחים של בנק מזרחי טפחות ושל בנק אגוד בתחילת השבוע שעבר על מגעים שמתנהלים בין בעלי השליטה במזרחי טפחות לבין בעלי השליטה באגוד, מתוך מטרה לרכוש את מלוא מניות בנק אגוד ולמזגו אל תוך מזרחי טפחות. טרם דווח על מתווה עקרוני שגובש לעסקה, ולכן אין וודאות כי העסקה אכן תצא אל הפועל.

אם המהלך יצא לפועל, מזרחי טפחות צפוי להמשיך להיות הבנק השלישי בגודלו במערכת הבנקאית, עם תיק אשראי שיהווה נתח של 20% מהשוק. המגעים שמנהלים בעלי השליטה במזרחי טפחות כוללים גיבוש מתווה לפיו מזרחי טפחות ינפיק מניות כנגד רכישת מניות בנק אגוד, לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל - 60% מההון העצמי של הבנק.

עובדי בנק אגוד חוששים לעתידם במקרה שאכן יתבצע המיזוג, ובהסתדרות הוכרז בשבוע שעבר סכסוך עבודה. משמעות הדבר היא שבעוד כשבוע וחצי יוכלו העובדים לנקוט בשביתה או עיצומים, בכפוף להחלטת הוועד וההסתדרות. הבנק, שמונה כ-1,200 עובדים, הוא בנק לא יעיל, שיעור גבוה מאוד מהכנסותיו נבלע בהוצאות שונות (קרוב ל-90%), בעיקר הוצאות שכר. העובדים חוששים שאם יינתן אור ירוק למהלך, הרי שביחס לחלק ניכר מעובדיו שקול הדבר לסיום העסקתם בבנק.

בתגובה לתמיכתה של בר במיזוג אמרו ועדי העובדים בבנק אגוד כי "מטרידה בעינינו הקלות הבלתי נסבלת שבה בר מביעה תמיכה נחרצת במיזוג הבנקים תוך התעלמות מוחלטת מההשלכות החמורות של מהלך זה. המפקחת מפקירה 1,200 עובדים לגורלם תוך שהיא פוגעת בתחרות, פוגעת בציבור, מעמיקה את הריכוזיות ומאפשרת רווחים נוספים לקבוצות טייקונים מהחזקות במשק.

"אין כל הצדקה לתמיכה במהלך שכזה, ומי שישלם את המחיר הם העובדים והציבור הרחב. צר לנו שהמפקחת על הבנקים לא פועלת לטובת הציבור והעובדים שפעלו במסירות לטובת הבנק לאורך שנים. נתנגד ונפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי למנוע מיזוג של בנק אגוד, פיטורי עובדים ופגיעה בציבור".

בתוך כך, עובדי מזרחי טפחות שובתים זה היום השביעי ברציפות, על רקע אי חתימת הסכמי שכר בבנק מעל לעשור, כמו גם על רקע אפשרות המיזוג בין הבנקים. העובדים חוששים שהמיזוג עלול להביא לפגיעה בחלק מהעובדים עקב כפילויות תפקידים והתייתרות של כוח אדם, ולכן לא נענו לדרישת ההנהלה ל"שקט תעשייתי גורף" כתנאי להמשכו של המשא ומתן על הסכמי השכר.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
המהלך יחזק את התחרות בסקטור הפיננסי בישראל ? לא מוסבר בכתבה ולא ברור
למה היא חושבת שלקוחות בנק איגוד ישארו בבנק מזרחי אחרי המיזוג? זהו בנק מאוד לא אטרקטיבי, ובמיוחד בתקופה זו. ואם יעברו לבנקים הגדולים, זה רק יפגע בתחרות. נראה שיש לה איזשהו אינטרס אישי. בכל אופן, וודאי לא יאושר ע"י הממשלה.
לא מבין  |  10.08.17
לכל התגובות