אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כפר סירקין לבג"ץ: אחת הקרקעות עליהן מתוכננות 4,000 יח"ד במסלול המואץ - היא בבעלותנו צילום: טל כהן

כפר סירקין לבג"ץ: אחת הקרקעות עליהן מתוכננות 4,000 יח"ד במסלול המואץ - היא בבעלותנו

אגודת כפר סירקין והעמותה להגנה על מחנה סירקין מבקשות מבג"ץ לבטל את הכרזת קבינט הדיור על 2 מתחמים באזור שלהם פוטנציאל לבניית 12 אלף דירות. טוענות: המדינה יכולה להכריז על מתחם מועדף לדיור רק אם 80% מהשטח הוא בבעלותה

30.08.2017, 18:54 | אמיתי גזית
אגודת כפר סירקין והעמותה להגנה על מחנה סירקין עתרו היום (ד') לבג"ץ בבקשה שיורה למדינה לבטל את הכרזת קבינט הדיור על 2 מתחמים באזור סירקין ובהם פוטנציאל לבניית 12 אלף דירות, כמועדפים לדיור. העתירה הוגשה באמצעות משרדי עוה"ד כספי ושות' ואגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'.

קראו עוד בכלכליסט

הכרזת הקבינט ביוני השנה אפשרה לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לקדם את התכנון של המתחמים במסלול המואץ בותמ"ל (ועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור), במקום המסלול הרגיל בוועדה המחוזית.

העותרות חוזרות על טיעונים שהושמעו בתקופה האחרונה כי התוכניות יגרמו לעומסי תנועה וכי הן לא מציעות פתרונות תחבורתיים מספקים. אך לצד טענות אלה, מעלה אגודת כפר סירקין טיעון חדש לפיו קרקע של אחד המתחמים שעליו מתוכנן לבנות 4,000 דירות, הוא בבעלות האגודה ולא בבעלות מדינה.

בסיס סירקין (ארכיון), צילום: טל כהן בסיס סירקין (ארכיון) | צילום: טל כהן בסיס סירקין (ארכיון), צילום: טל כהן

על פי החוק, המדינה יכולה להכריז על מתחם מועדף לדיור רק אם 80% מהשטח שבו הוא בבעלות מדינה. כפר סירקין טוענת כי האגודה רכשה אתה קרקע בשנות ה-30

של המאה הקודמת אך אפשרה לרשום אותה בבעלות קק"ל ממניעים ציוניים.

משנת 2009 מנהלת האוגדה מאבק משפטי במטרה להכיר בכך כי היא הבעלים של 84% מהקרקע. מהעתירה עולה כי בהליך המשפטי הזה המדינה הודתה שהאגודה השתתפה ברכישה ההיסטורית של הקרקע. לאור זאת טוענת האגודה כי ההכרזה על המתחם כמועדף לדיור אינה חוקית ויש לבטלה.

ההליך המשפטי בו מתבררות הזכויות של כפר סירקין בקרקע עדיין בעיצומו, ולפיכך טוענים בכפר סירקין כי קידום התכנון במתחם באופן מואץ היא ניסיון של רשות מקרקעי ישראל לקבוע עובדות בשטח.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ברגע שדורשים החלטה של בית משפ קודם לומדים את העובד
איך מגישים בקשה לבית משפט על עקרון רב בעלי הקרקעות, בלי לפחות לבדוק שהרשום בעלויות תקין ויש מסמכים תומכים. עתירה זו בדיעבד זה תחילתו של אסון של תושבי כפר סירקין. השופט פסק על פי הוכחות. ואין אפילו מסמך אחד שמעיד שהתושבים רכשו את הקרקע. מקרה מזעזע, לכן תמיד לפני כל פניה לגוף ממסדי, תכינו מסמכים. שופט אחד אמר, כי קודם כל ראיות ומסמכים ואחר כך התאמת גרסאות ועדים. תמיד מסמכים קודם כל.
גיגית שהתהפכה  |  01.10.19
3.
לאור פסק הדין שקובע שהאדמות אינן של תושבי כפרסירקי
למעשה חמור קופץ בראש, נלחמו עם טענה שלא ניתן להוכיח אותה וגרמו לאסון של נפסד כל הבעלות על האדמות.מי שממהר להגיד ש80 אחוז שהאדמות בידיו ותוקע תוכנית , מקבל בבית המשפט נוקאוט כאשר מיהר ו ולא וודאו בכלל שיש בידהם מסמכים להוכחת הבעלות על האדמות. סוף מכשה במחשבה תחילה. מזעזע
הזקיף  |  17.08.19