אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

INSPIRE

"המיתוס על פתרון יחיד שישנה את כל תעשיית הבריאות הוא לא נכון"

לדברי רם פיש, מנכ"ל ומייסד Labs19, בעשור הקרוב תהיה לנו "הזדמנות מדהימה להביא את הרפואה למקומות כפריים בהודו, סין או אפריקה"

30.10.2017, 11:37 | קרן-אור גרינברג

"המיתוס על הפתרון היחיד שישנה את כל תעשיית הבריאות הוא לא נכון", כך אמר רם פיש, מנכ"ל ומייסד Labs19 , הבוקר (ב') במושב Digital Health בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים ומכון היצוא.

קראו עוד בכלכליסט

"לא יהיה פתרון טכנולוגי אחד, יהיו כמה. אבל צריך להבין שארגון רפואי הוא לא כמו ארגון טכנולוגי. ארגון רפואי יודע לעבוד עם פציינטים. לדעת לעבוד עם מאות חברות טכנולוגיות ולוודא שהמשתמשים והרופאים יודעים לעבוד עם זה לא משהו שארגון רפואי יכול לעשות".

רם פיש, צילום: עמית שעל רם פיש | צילום: עמית שעל רם פיש, צילום: עמית שעל

פיש מגיע עם רקע במרכזי פיתוח בסמסונג, וייסד את Lab19 עם חזון לייצר פלטפורמה שמחברת חדשנות בטכנולוגיות רפואיות שונות ואורזת זאת במוצר המאפשר חווית משתמש חיובית לפציינט ולארגון הרפואי.

"המטרה היא לחבר את הרופאים והאחיות ככה שיוכלו לתת שירות מרחוק", אמר פיש. התחזית לשירות הרפואי בעוד עשור מבוססת לפי פיש על מערכת המשלבת את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שחברות מפתחות כיום.

"אתה תלך לרופא שיכול להיות שתראה אותו כמראה בבית. לא צריך לזכור מספר ביטוח כי הוא יזהה את הפנים שלך ויידע מי אתה, יקרא את קצב הלב שלך ויוכל לדעת כמה אתה לחוץ, אם יש אי סדירות בפעימות לב, יש אולטרסאונד שעולה מאה דולר שמיזמים עובדים על זה, מערכות שמנתחות טיפת דם, וכל זה מגיע מחברות שונות. כשהרופא רוצה להבין מה קורה אתך יהיו לנו נתונים שנאספו מסנסורים, כולל אלו שמנתחים את הקול שיש בו המון אינפורמציה כמו לחץ, התקדמות מחלות לב, פרקינסון ועוד".

כל המידע ייכנס למנועי בינה מלאכותית אבל לטענת פיש הצורך ברופא לא ייעלם. "עדיין בסוף יש רופא שתדבר איתו ויסביר לך מה זה אומר יחד. אנחנו נזכה לרפואה יותר טובה, וההזדמנות היא מדהימה ויותר משמעותית ביכולת להביא את הרפואה למקומות כפריים בהודו, סין או אפריקה, בזכות היכולות הטכנולוגיות האלו, וזה מה שנראה בעשור הקרוב".

תגיות