אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"באנו לישראל כדי לפגוש את הרעיונות החדשים והאמביציה המקומית" צילום: אוראל כהן

INSPIRE

"באנו לישראל כדי לפגוש את הרעיונות החדשים והאמביציה המקומית"

נציגי ענקיות הטכנולוגיה הגיעו לאירוע של מכון הייצוא המתקיים זו השנה השישית בוועידת "כלכליסט" במטרה להיפגש עם הסטארט-אפים שיהפכו לדבר הגדול הבא. נציג Digital Afrique Telecom: "נשמח למצוא פה שותפים"

30.10.2017, 17:19 | יואב סטולר

נציגי ענקיות טכנולוגיות מכל העולם בהן שיאומי, וואווי, HTC וגלוב טלקום הגיעו היום לסבב פגישות מרוכז שיזם מכון הייצוא בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים. האירוע מתקיים זה השנה השישית ובמהלכו יתקיימו כ-600 פגישות בין נציגי עשרות חברות ישראליות לבין כ-40 חברות בינלאומיות.

קראו עוד בכלכליסט

סבב הפגישות המרוכז מתאפשר בעזרתן של הנספחויות הכלכליות של ישראל בעולם ומעניק הזמנות נדירה יחסית גם בשוק ההיי-טק הישראלי עבור סטארט-אפים מקומיים להציג עצמם בפני מספר גדול של שותפות, משקיעות ואף רוכשות פוטנציאליות מכל רחבי העולם. אל נציגי חברות המובייל הצטרפו השנה גם נציגי חברות הפינטק ממדינות רבות בהן: יפן, סין, ארצות הברית, איטליה, מוזמביק, קוריאה, תאילנד, צרפת, בריטניה, אוסטרליה ועוד. בנוסף למאות המפגשים יתקיים סיור עבור הנציגים הזרים במהלכו יוצגו להם מערכות האקוסיסטם של עולם ההיי-טק הישראלי.

עוד בין הקונצרנים הגדולים שהגיעו לאירוע על מנת להיפגש עם היזמים הישראליים  מאסטר-קארד, פאנאסוניק, AmTrust Financial ,OPPO Commonwealth Bank of Australia, פורד, Macquarie Capital ועוד. ומנגד, עשרות חברות הישראליות שהגיעו להציג את מרכולתן בפני אנשי מחלקות החדשנות, המוצר, הפיתוח, שיתופי הפעולה, העסקים וקשרי החוץ של אותן חברות המגלמות עבורן פריצה לשווקים גדולים בין אם אזוריים או כלל עולמיים והשקעות אפשריות. האירוע יימשך גם מחר.

נציגי ענקיות הטכנולוגיה בסבב המפגשים שנערך היום בכנס מכון הייצוא במסגרת וועידת "כלכליסט", צילום: אוראל כהן נציגי ענקיות הטכנולוגיה בסבב המפגשים שנערך היום בכנס מכון הייצוא במסגרת וועידת "כלכליסט" | צילום: אוראל כהן נציגי ענקיות הטכנולוגיה בסבב המפגשים שנערך היום בכנס מכון הייצוא במסגרת וועידת "כלכליסט", צילום: אוראל כהן

במקביל לוועידה התכנסו בגני התערוכה סטארט-אפיסטים ונציגים זרים לסדרת פגישות. בצד הסטארט-אפיסטים המטרה היא כמובן להשיג התעניינות ראשונית שתוביל לצעדים משמעותיים להנעת החברה. בצד הנציגים הזרים המטרה היא לזהות את הדבר הבא שיניב ערך נוסף. כך למשל, קסינלאנג יו, מנהל חדשנות בחטיבת התשלומים הדיגיטליים של יצרנית הסמארטפונים הסינית שיאומי הסביר על ההחלטה להשתתף באירוע. "בחרתי להגיע כדי להביא את החדשנות הישראלית. בחלק מהמקרים יש אולי חברות דומות גם בסין, אבל הצוות הישראלי הקטן והחד ויכולות המובייל שלו מהווים יתרון משמעותי", אמר והוסיף: "יש לי אינספור פגישות כאן אבל בשביל זה באתי לפגוש את הרעיונות החדשים והאמביציה המקומית".

עבור רוב נציגי החברות הזרות מדובר בביקור הראשון בארץ. האורחים החמיאו לעיר תל אביב וסיפרו כי הם נהנים ממזג האוויר הצונן שהחליף את החום והלחות. עם זאת, כפי שהסביר שליח Digital Afrique Telecom, הציפייה הגדולה אינה נובעת מהחוויה התיירותית: "שמעתי כל כך הרבה על ישראל ועל הפיתוחים והיזמים פה במשך שנים, זה המקום להיות בו. הסטארט-אפים הישראלים מציעם את חוד החנית הטכנולוגית ואנחנו נשמח למצוא שותפים כאן".

לצד השולחנות שלעיתים היו עמוסים גם במשלחת שלמה של אנשי עסקים זרים כמו בעמדות של חברי הסגל ממספר קונצרנים יפניים, היו גם כמה שולחנות של נציגי החטיבות השונות של יצרנית הטלפונים וואווי שלדברי מנהל תחום שירותי הענן בענקית הטכנולוגיה הסינית, לי יוטיאן, מעוניינים לסכם על מספר שיתופי פעולה עסקיים וטכנולוגיים בישראל. "אנחנו מחפשים כאן שותפים בתחום המובייל. החדשנות הישראלית ודרך החשיבה שלה מפתיעות ומתקדמות. הייחוד מבחנתנו של הישראלים הוא בהבנה של תחום הבינה המלאכותית והיכולת שלהם לייצר פתרונות טובים בנושא".

אנשי משלחת HTC שהחזיקה אף היא שתי עמדות באירוע של מכון הייצוא הוסיפו כי, "הבחירה להגיע דווקא לישראל היא בשל הצלחתם של הסטארט-אפים הישראלים לחקור נכון את השוק ולייצר פתרון לאחר זיהוי הצורך המדויק. שמענו מקומיים שאומרים שבישראל לא הכל מדוקדק, אבל בכל הנוגע לאלגוריתם של הישראלים הוא בנוי טוב ונכון – מתמחים גם ביעילות, גם במענה על הבעיה וברכיב נוסף חשוב ביותר - האבטחה".

תגיות