אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנפקת השנה יוצאת לדרך: פתאל יוצאת להנפקה לפי שווי 4.5 מיליארד שקל צילום: גלעד קוולרציק

הנפקת השנה יוצאת לדרך: פתאל יוצאת להנפקה לפי שווי 4.5 מיליארד שקל

הרשת שבבעלות משפחת פתאל, לצד שותפת המיעוט מגדל, תבצע בת"א הנפקה של 10% מהמניות - וכן הנפקת אגרות חוב; ההנפקה צפויה לצאת לפועל בשבועיים הקרובים

24.01.2018, 08:44 | אורן פרוינד

הנפקת השנה בבורסת תל אביב יוצאת לדרך: רשת מלונות פתאל, בבעלות משפחת פתאל (81.5%) וקבוצת מגדל (18.5%), פרסמה היום (ד') טיוטת תשקיף לקראת הנפקה ראשונה של עד 10% ממניותיה, לצד הנפקת אג"ח.  

קראו עוד בכלכליסט

פתאל תנסה לגייס לפי שווי של 4.5 מיליארד שקל (לפני הכסף). הקבוצה צפויה להתחיל היום ברואד שואו מול הגופים המוסדיים בתל אביב ולהוציא את ההנפקה בשבועיים הקרובים. ההנפקה של פתאל צפויה להיות הגדולה ביותר בשנת 2018 בבורסה בת"א ואחת הגדולות בעשור האחרון.

על פי טיוטת התשקיף, תמורת ההנפקה תשמש את פתאל במימון פעילותה השוטפת ופעילות הפיתוח של החברה. סכום של כ- 50 מיליון שקל ישמש לפירעון של 50% מיתרת הלוואת בעלים אשר הועמדו לחברה על ידי בעלי מניותיה. את הפצת המניות יובילו לידר שוקי הון, אוריון, פועלים אי.בי.אי וברק קפיטל.

הרשת שהוקמה על ידי דוד פתאל במרץ 1999 מתמחה (באמצעות תאגידים המוחזקים על ידה) בהחזקה, תפעול, שכירות וניהול מלונות בישראל ואירופה כן ברכישה והקמה של מלונות חדשים. הרשת מונה כיום כ- 32,000 חדרים ב- 167 בתי מלון ב- 17 מדינות.

רשת בתי המלון של פתאל בישראל, בניהולה של אביה מזרחי מגן, היא הגדולה בארץ: הרשת מונה 39 בתי מלון, מתוכם 21 בבעלות מלאה או חלקית, 11 בשכירות ו-7 בניהול. מותגי הרשת הינם לאונרדו, יו, הרודס HERODS , NYX ורוטשילד 22.

באירופה מנוהלת הרשת על ידי דני רוג'ר והיא כוללת 128 בתי מלון, מתוכם 48 בבעלות מלאה או חלקית, 76 בשכירות ו- 4 בניהול. המלונות ממוקמים בגרמניה, בריטניה (אנגליה, סקוטלנד, ווילס וצפון אירלנד), ישראל, ספרד, בלגיה, אירלנד, איטליה, קפריסין, צ'כיה, הולנד, שוויץ, פולין הונגריה ואוסטריה. ריכוז המלונות הגדול ביותר של הרשת נמצא בגרמניה, שבה מחזיקה הרשת 59 בתי מלון. בבריטניה מחזיקה הרשת 43 בתי מלון.

אביה מזרחי מגן, מנכ"לית רשת פתאל בישראל , צילום: יח"צ אביה מזרחי מגן, מנכ"לית רשת פתאל בישראל | צילום: יח"צ אביה מזרחי מגן, מנכ"לית רשת פתאל בישראל , צילום: יח"צ

מהתשקיף עולה כי רשת מלונות פתאל סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2017 עם עלייה של כ- 30% בהכנסות ל-1.8 מיליארד שקל, לעומת 1.37 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. את שנת 2016 כולה סיימה פתאל עם הכנסות של כ- 1.85 מיליארד שקל. הרווח הנקי של החברה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2017 עלה בכ- 19% לכ- 153 מיליון שקל, לעומת כ- 128 מיליון שקל בתקופה המקבילה. 

החברה סיימה את שנת 2016 עם רווח נקי של כ- 139 מיליון שקל. ה-EBITDA בתשעה החודשים של שנת 2017 עלתה בכ- 18% לכ- 368 מיליון שקל, לעומת כ- 310 מיליון שקל בתקופה המקבילה. . את שנת 2016 סיימה החברה עם EBITDA של 411 מיליון שקל.

הונה העצמי של הקבוצה הסתכם ב- 30 לספטמבר 2017 בכ-2 מיליארד שקל והוא מהווה כ-36% ממאזן החברה. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הראשונים של 2017 הסתכם בכ- 217 מיליון שקל ורכושה הקבוע של החברה נטו הסתכם באותה התקופה בכ-3.8 מיליארד שקל .

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בעיה נוספת: פתאל מול airbnb
זו תחרות לא הוגנת. הרגולציה על שוק המלונאות מטורפת. פתאל נדרש לקנות מיטות בגודל הזה והזה, לשים אמבטיה כזו וכזו, החדר צריך להיות בגודל כזה וכזה, לשים גלאי עשן, להתקין מעליות, להעסיק משגיח כשרות, לעשות ניקוי מיוחד בפסח, לשלם למציל גם ביום חורף כשהמלון ריק, לנפק ארוחות בוקר שחלק מהן ילך לזבל, ועוד ועוד, לשלם ארנונה מוגדלת לעיריה ולא לשכוח אחרי הכל גם לשלם מיסים למדינה - בעוד החבר'ה הפיראטים מ airbnb מציעים ללקוח מה שבראש שלהם. אין תקנים. אין נעליים. היום בקיץ יש דירה מחר בחורף אין. כששקט מציעים דירה וכשיש מלחמה ואין תייר אחד עוברים להשכיר לסתם מקומי בעוד פתאל צריך להמשיך לספק את הסחורה שלו גם כשנופלים פה טילים. מעלית, גלאי עשן, הנגשה? מה זה ב airbnb? ב airbnb משלמים ארנונה למגורים למרות שהם לגמרי הולכים ראש בראש מול פתאל וגונבים לו לקוחות וכמה משכירי דירות אתם מכירים שמשלמים מס הכנסה מלא מלא כמו פתאל? פתאל כן נדרש לשלם. בקיצור - לא מקנא בפתאל בצרות שיש לו מול הפיראטים שהולכים ומתרבים מיום ליום ועל דבר כזה לשלם כפול מההון? נו נו, לא הגזמנו?
dw  |  24.01.18
2.
2 בעיות מבחינתי
- הנפקה של 10% לא תכניס את הנייר למדדים. כדי להכלל במדד ת"א90 צריך כמדומני 30% לחברה קיימת ו 35% לחברה חדשה. כלומר זו עתידה להיות חברה גדולה מאד מאד במדד היתר. - בהנחת 200 שנתי נקי הרי שתמחור של 4 מיליארד זה מכפיל 20. זה לא כ"כ זול בשביל נייר במדד היתר, שיש בו ניירות רבים בתמחורים צנועים יותר, וזה גם לא חברת הייטק. הנפקה של 35% ותימחור של חצי (כלומר מכפיל 10) היו הופכים את ההנפקה למעניינת למדי מצד מוסדיים ומשקיעים פרטיים. בתמחור לפי 2 מיליארד, סביב הונה העצמי, זה היה יכול להיות יופי של נייר קלאסי לת"א90. מותק של נייר, שלגמרי יכול לעניין אותנו. אבל... אם גם אין הרבה סחורה צפה וגם המכפיל גבוה - למה להשקיע דווקא בפתאל ולא בכ"א מ 125 המניות במדד ת"א125??? בכיף כולנו יושבים על מזומן ומחפשים ניירות גדולים וטובים, ורשת בתי מלון יכול להיות סבבה לגמרי, אבל שהמחיר יהיה אטרקטיבי. אפריקה נכסים למשל, יופי של חברת נדלן יזמי ומניב בת"א90, נסחרת מתחת להונה העצמי, אז למה לשלם כפול על פתאל?
dw  |  24.01.18