אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא הבנק העולמי: "המטבעות הדיגיטליים הם 'הונאת פונזי'" צילום: בלומברג

נשיא הבנק העולמי: "המטבעות הדיגיטליים הם 'הונאת פונזי'"

עם זאת אמר ג'ים יונג קים, כי הבנק העולמי "מקווה שניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין במדינות מתפתחות כדי לעקוב אחרי נתיבי הכסף ולהפחית שחיתות"

08.02.2018, 12:51 | שירות כלכליסט
נשיא הבנק העולמי, ג'ים יונג קים, משווה בין המטבעות הדיגיטליים לבין הונאות פונזי, באחרונה בשורת התבטאויות שמטילות בספק את לגיטימיות המטבעות הללו, כמו הביטקוין.

קראו עוד בכלכליסט

"אנחנו בוחנים את אפשרויות השימוש בביטקוין ודומיו, אבל נאמר לי שהרוב המכריע של המטבעות הדיגיטליים הם בעיקרון הונאות פונזי," אמר ג'ים יונג קים אתמול בוושינגטון. "עדיין לא ברור איך זה הולך לעבוד".

לדבריו, הבנק העולמי "בוחן מקרוב" את טכנולוגיית הבלוקצ'יין, פלטפורמה שמשתמשת במה שקרוי "יומנים" (ledgers) כדי לאפשר מסחר בנכסים דיגיטליים באופן בטוח. "אנו מקווים שניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיה זו במדינות מתפתחות כדי לעקוב ביתר אפקטיביות אחרי נתיבי הכסף ולהפחית שחיתות", אמר.

ג ג'ים יונג קים, נשיא הבנק העולמי | צילום: בלומברג ג

ערכי המטבעות הדיגיטליים נסקו ב-2017 לפני שנפלו, עם הביטקוין שאיבד שני שליש מערכו מאז אמצע דצמבר.

בעוד שלטכנולוגיית המטבעות הדיגיטליים פוטנציאל לעצב מחדש את הכלכלה העולמית, הועלו חששות לגבי נזילותה והאפשרות להלבנת כספים ופעולות בלתי חוקיות אחרות.

מנכ"ל הבנק להסדרים בין לאומיים, אוגוסטין קרסטנס (Agustin Carstens) שיש "סיבה טובה" לרשויות למשול בתחום המטבעות הדיגיטליים כיוון שקשריהם עם המערכת הפיננסית עלולים לגרום להפרעות. יו"ר פד החדש, ג'רום פאוול, אמר ש"משילות וניהול סיכונים יהיו אלמנטים קריטיים" עבור המטבעות הדיגיטליים בהמשך.

ביטקוין, צילום: Getty ביטקוין | צילום: Getty ביטקוין, צילום: Getty

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ביטקוין - אפיק ההשקעה שגדל הכי מהר בהיסטוריה
לביטקוין היו ירידות מאד אגרסיביות. שתי הגדולות עד כה - 93% במהלך 2011 - מ32 דולר ל2 דולר 83% בין 12/2013 ל 01/2015 - מ1200 דולר ל200 דולר בחודשיים האחרונים ירד 60%, מ20000 דולר ל8000 דולר. ההתנהגות של גרף המחיר הינה אקספוננציאלית ולוגריתמית. ירידות חריפות הן דבר שבשיגרה. הכיוון הכללי, לאורך שנים, עד עתה, היה ברור ואחיד - כלפי מעלה. מכל ירידה עד כה הוא חזר לטפס והגיע לרמתו המקורית, עבר אותה ופרץ לסדר גודל חדש. מי שמסתכל על גרף המחיר כעל גרף של מניה מפספס את התמונה הגדולה. בסופו של דבר, ביטקוין החל להיסחר ב0.05 דולר והגיע ל20000 דולר תוך 7.5 שנים (פי 400 אלף). אין אף מניה, כולל penny stock, שהכפילה את ערכה כל כך הרבה וכל כך מהר. ממחקר שעשיתי, הpenny stock (לשעבר) שעלתה הכי הרבה היא חברת Monster Beverages ב 30 שנה החברה הגדילה את ערכה פי 100 אלף - ינואר 1988 - 0.00065 דולר ינואר 2018 - 65 דולר ביטקוין עלה פי 4 יותר, ברבע מהזמן. וגם היום, לאחר ההתרסקות, שוויו פי 160 אלף ממחירו ההתחלתי ביולי 2010.
אדם  |  11.02.18
2.
הבנק העולמי זה אוסף מחפשי רנטה ו MIDDLEMEN
הבנק העולמי זה אוסף מחפשי רנטה ו MIDDLEMEN. או במילים אחרות דינוזאורים שמנסים להצדיק את קיומם בעידן החדש של בלוקצ'יין. יהיה ניתן להשתמש בכלים פיננסיים שלהם (כמו הלוואות, דירוג אשראי וניהול חשבון עוש/חסכונות/השקעות) גם בעולם הקריפטו במטבעות מתפתחים כמו אתריום וניאו
ביטקוין  |  08.02.18
1.
הבא נשווה לרגע בין מניה ובין מטבע קריפטו.
לחברה ישנה פעילות עיסקית. היא מייצרת מוצר או מספקת שירות, ובעלי המניות זוכים לנתח בבעלות על החברה ולדיבידנד מן הרווחים של החברה. ערך המניה עלול לעלות או לרדת, או אפילו להימחק לחלוטין, אבל ברוב המקרים המניה מייצגת ערך אמיתי. לעומת זאת מטבע קריפטוגרפי אינו מייצג שום פעילות כלכלית. עקב הוולטיליות הגבוהה מעטים מסוגלים להשתמש בהם למסחר יומיומי, והשימוש הכמעט בלעדי הוא לצורך ספקולציה. לפיכך כאשר מישהו מתעשר ממסחר בביטקוין, זה אך ורק על חשבון מישהו שקנה ממנו את המטבעות הללו, ומקווה למכור אותם למישהו אחר, במחיר אף גבוה יותר, וזאת ההגדרה של פירמידה.
אורן  |  08.02.18