בלומברג: ישראל היא הדבר החם החדש בסצנת האוכל העולמית
לרגל שנת ה-70 למדינה, סוכנות הידיעות הכלכלית מתארת את ישראל כמעצמה קולינרית: "בישראל יש את אחת מסצנות האוכל המרגשות בעולם". השפים אייל שני ויותם אוטולנגי מסבירים מדוע
יום חמישי בערב, והסועדים עומדים בתור מחוץ למסעדת פורט-סעיד, המדרכה מלאה באנשים שלוגמים אלכוהול, וכך המצב גם מחוץ למסעדת סנטה-קטרינה. אם לא הזמנתם שולחן, תתחילו להתפלל. מעברה השני של העיר, ב"סלון", אפילו יותר צפוף. המסעדה פקוקה והמרפסת מלאה גם היא באורחים שמעשנים ומפטפטים בטלפון, או מחכים לשולחן, או שלושתם ביחד. כך לפי בלומברג.
קראו עוד בכלכליסט
"המטבח הישראלי העכשווי הוא מעניין ומרגש, והוא קורה בעיקר בתל אביב", כך אומר השף הישראלי-בריטי יותם אוטולנגי, אחד השפים הישראלים המצליחים ביותר בעולם בעל מסעדות ומעדניות בלונדון. "אבל זה סיפור יותר גדול מזה. זה גם קשור באינטראקציה בין הבישול הפלסטיני והמסורות של המהגרים היהודים, ואפשר לחוות את זה בצורה הכי ברורה במסעדות בירושלים".
אייל שני, השף הטלוויזיוני שבבעלותו כמה מהמסעדות המכובדות והפופולריות ביותר בתל אביב, אומר שהמהפכה באוכל הישראלי החלה בערך לפני 30 שנה, כשמהגרים החלו לגלות את שורשיהם ולחקור את הבישול הערבי.
"אנשים באו לישראל מכל רחבי העולם, אבל המדיניות של הממשלה בהתחלה הייתה לגדוע את כל הזכרונות מאירופה וממדינות ערב, וליצור ישראל חדשה. אז הם יצרו ישראל חדשה אבל שכחו ליצור מטבח עבורה, או אוכל מקומי. היום ישראלים מערבבים בין האופנות הקולינריות שרווחות בעולם ומבשלים מהזכרונות שלהם ושל הסבתות שלהם".
8 תגובות לכתיבת תגובה