אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלומברג: ישראל היא הדבר החם החדש בסצנת האוכל העולמית

בלומברג: ישראל היא הדבר החם החדש בסצנת האוכל העולמית

לרגל שנת ה-70 למדינה, סוכנות הידיעות הכלכלית מתארת את ישראל כמעצמה קולינרית: "בישראל יש את אחת מסצנות האוכל המרגשות בעולם". השפים אייל שני ויותם אוטולנגי מסבירים מדוע

19.04.2018, 09:58 | בלומברג

יום חמישי בערב, והסועדים עומדים בתור מחוץ למסעדת פורט-סעיד, המדרכה מלאה באנשים שלוגמים אלכוהול, וכך המצב גם מחוץ למסעדת סנטה-קטרינה. אם לא הזמנתם שולחן, תתחילו להתפלל. מעברה השני של העיר, ב"סלון", אפילו יותר צפוף. המסעדה פקוקה והמרפסת מלאה גם היא באורחים שמעשנים ומפטפטים בטלפון, או מחכים לשולחן, או שלושתם ביחד. כך לפי בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

למרות האיום של עימות עם איראן המרחף מעל, בעוד היא מתחפרת ליד הגבול של ישראל עם סוריה, הישראלים חוגגים כאילו הם נמצאים על גג העולם, ולא בלי סיבה טובה. התיירות פורחת - מספר המבקרים בישראל בשנה שעברה עלה ב-22% לשיא של כל הזמנים, וימשיך לעלות ב-2018. הכלכלה בריאה, האבטלה נמוכה, והאינפלציה כמעט לא קיימת.

בישראל יש את אחת מסצנות האוכל המרגשות ביותר בעולם, והיא רק מתחילה להתגלות כיעד לאוהבי אוכל בדומה לניו יורק או לונדון. מסעדות בתל אביב אומרות שיותר מ-30% מאורחיהן הם כיום תיירים מחו"ל, בעיקר אמריקאים, אך גם בריטים, רוסים, צרפתים, ועוד.

מנת מעורב ירושלמי. אייל שני: "אנשים מבשלים מהזכרונות שלהם ושל הסבתות שלהם" מנת מעורב ירושלמי. אייל שני: "אנשים מבשלים מהזכרונות שלהם ושל הסבתות שלהם" מנת מעורב ירושלמי. אייל שני: "אנשים מבשלים מהזכרונות שלהם ושל הסבתות שלהם"

"המטבח הישראלי העכשווי הוא מעניין ומרגש, והוא קורה בעיקר בתל אביב", כך אומר השף הישראלי-בריטי יותם אוטולנגי, אחד השפים הישראלים המצליחים ביותר בעולם בעל מסעדות ומעדניות בלונדון. "אבל זה סיפור יותר גדול מזה. זה גם קשור באינטראקציה בין הבישול הפלסטיני והמסורות של המהגרים היהודים, ואפשר לחוות את זה בצורה הכי ברורה במסעדות בירושלים".

אייל שני, השף הטלוויזיוני שבבעלותו כמה מהמסעדות המכובדות והפופולריות ביותר בתל אביב, אומר שהמהפכה באוכל הישראלי החלה בערך לפני 30 שנה, כשמהגרים החלו לגלות את שורשיהם ולחקור את הבישול הערבי.

"אנשים באו לישראל מכל רחבי העולם, אבל המדיניות של הממשלה בהתחלה הייתה לגדוע את כל הזכרונות מאירופה וממדינות ערב, וליצור ישראל חדשה. אז הם יצרו ישראל חדשה אבל שכחו ליצור מטבח עבורה, או אוכל מקומי. היום ישראלים מערבבים בין האופנות הקולינריות שרווחות בעולם ומבשלים מהזכרונות שלהם ושל הסבתות שלהם".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מה שבטוח שהכתב מצא אחלה דילר...
בשנים האחרונות יש התדרדרות משמעותית . סיבה ראשונה היא כלכלית - ישראל הופכת ענייה יותר ולכן מסעדות עם חומי גלם וצוות מטבח רציני ואנשי שרות לא יכולות להחזיק מעמד. שנית הכל הופך לירקות והמבוגרים. למה? כי זה זול ... שלישית, ישראל הופכת דתית יותר ולכן הכל הופך כשר וכשר זה לא מטבח שיכול להתפתח . לעומת זה בטוח שיש שיפור ברמת החומרים הירוקים ... לאור המאמר ההזוי הזה.
חילוני  |  21.04.18
5.
ענף המסעדנות קשה בישראל ביחס למדינות אחרות
שירי, תחום המסעדנות קשה מאוד עקב ועלויות רבות ובירוקרטיה מאוד קשה בתחום, ויחד עם זאת הבנקים לא נותנים אשראי לתחום המסעדנות כמעט בכלל, ולכן בלי קו אשראי ועם שמי שכירות הזויים ועלויות כשרות (למי שצריך) ועוד כל מיני דברים מביא את הענף ל80% סוגרים בשנתיים הראשונות
לונה  |  20.04.18
לכל התגובות