אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האגודה הישראלית לרפואה אסתטית: כנס 2018 ייערך בסימן חדשנות טכנולוגית בטיפולים ובניתוחים צילום: נתנאל כהן

האגודה הישראלית לרפואה אסתטית: כנס 2018 ייערך בסימן חדשנות טכנולוגית בטיפולים ובניתוחים

על רקע הפופולריות הגואה של התחום, שעל פי הערכות מגלגל שוק עולמי בהיקף של טריליון דולר, תקיים מחר האגודה את האירוע השנתי

01.05.2018, 09:46 | רונן ניב

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

הכנס השנתי של האגודה הישראלית לרפואה אסתטית יתקיים מחר (יום רביעי, 2 במאי) במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. הפעם מדובר בתאריך חגיגי, היות והאירוע ייערך בפעם העשירית. מי שעומדת מאחורי ארגון הכנס היא MEDICAL Expo, והוא יעסוק בין היתר במגוון ניתוחים וטיפולים הקשורים ברפואה האסתטית, תוך שימת דגש על העדכונים, השיטות והטכנולוגיות המתקדמות.

"הרפואה האסתטית מתפתחת ומשגשגת ברחבי העולם וגם בישראל", מדגיש ד"ר רוברט כהן, נשיא האגודה הישראלית לרפואה אסתטית ויו"ר הכנס. "אנשים מוכנים להשקיע כדי להיראות טוב יותר, זה תורם לביטחון ולתחושת רווחה גופנית ונפשית. קראתי שכוכבת בינלאומית כמו מדונה מסתובבת עם רופא אסתטי צמוד, וזו אינדיקציה למודעות האדירה הקיימת לתחום הרפואה האסתטית. בהקשר הזה אני יכול להוסיף שהוזמנתי על ידי האיגוד הסיני לרפואה פלסטית ואסתטית ביוזמתה של ממשלת סין, לוועידה שתיערך בחודש יוני הקרוב בעיר צ'נגדו, במסגרתה נקדם שיתוף פעולה".

קראו עוד בזירת הבריאות

"במסגרת הכנס נדון בכל הנושאים הבוערים ברפואה האסתטית", ממשיך כהן, "נסקור את המגמות החדשות, נשלב הרצאות וסדנאות הדגמה שיוקדשו לנושאים כגון שחזור נפח ופיסול פנים, טיפול באקנה ובצלקות אקנה, המסת שומן, מילוי קמטים ובחירות מותאמות אישית של חומרי מילוי".

 

ד"ר מימי ארנרייך    , צילום: באדיבות ד"ר מירי ארנרייך ד"ר מימי ארנרייך | צילום: באדיבות ד"ר מירי ארנרייך ד"ר מימי ארנרייך    , צילום: באדיבות ד"ר מירי ארנרייך

 

הזווית הכלכלית

הפריחה שעוברת על תחום הרפואה האסתטית באה לידי ביטוי גם במישור הכלכלי. "נכון לאמצע העשור הקודם תחום הרפואה האסתטית בעולם גלגל כ־600 מיליארד דולר, לפי ההערכות היום מדובר על סכום של כטריליון דולר", אומר ד"ר כהן, "אם לוקחים בחשבון גם את הכירורגיה הפלסטית והקוסמטולוגיה, הסכום כמובן גדול משמעותית".

ד"ר מימי ארנרייך, מומחית בכירורגיה, מיישרת קו עם הדברים: "תחום היופי והאנטי-אייג'ינג מתקדם בקצב מסחרר, כשהתעשייה מציעה מגוון רחב של פיתוחים טכנולוגיים, בתחום הנדסת החומרים ובתחום המכשור. ארגז הכלים שלנו משתכלל מדי שנה ומאפשר לנו להעניק פתרונות בטוחים ויעילים לבעיות אסתטיקה שעד לא מזמן חייבו פרוצדורות ניתוחיות. לעניין זה יש גם חשיבות גדולה בכל הקשור להורדת העלויות והנגשת הטיפולים לאוכלוסייה. החומצה ההיאלורונית הראשונה הושקה לפני יותר מ־20 שנה, כשהיום ישנם ברחבי העולם מעל 300 יצרנים של חומרי מילוי. זה לא סוד, מדובר בתחום שהולך ומתפתח כשעל פי ההערכות, השוק העולמי של ענף האנטי-אייג'ינג יגיע לבדו עד שנת 2025 לסכום בלתי נתפס של טריליון דולר".

על השינויים שעובר התחום מספרת ד"ר ארנרייך: "לפני שני עשורים טיפלנו בעיקר בנשים שלא רצו להזדקן, היום לחדרי ההמתנה שלנו מגיעה אוכלוסייה מגוונת: נשים, גברים, מבוגרים וצעירים, המבינים שכיום הם יכולים להיראות טוב יותר גם באמצעים שאינם ניתוחיים. זו גם הסיבה שגבולות הגזרה הולכים ומתרחבים: אם בעבר מרבית הטיפולים האסתטיים התרכזו באזור הפנים, הרי שהיום לצד מגוון טיפולי פנים, ניתן למצוא שורה ארוכה של טיפולים ובהם טיפולי צוואר, מחשוף, בטן, ידיים ואפילו טיפולים לאזור הברכיים והרגליים".

ד"ר כהן מציין: "הטיפולים המבוקשים ביותר הם טיפולים בהזרקות - בוטוקס וחומצות היאלורוניות – שמספרן עולה מדי שנה ועומד על מאות אלפים. עוד פופולריים הטיפולים בחוטים להרמת העור, טיפולי פילינג למיניהם, טיפולי לייזר וטיפולים בקרן אור להצערת ושיקום העור".

הזווית הבטיחותי-בריאותית

כשברקע הפופולריות ההולכת וגוברת של הרפואה האסתטית, ד"ר ארנרייך מבקשת להסב את תשומת הלב גם להיבט הבטיחותי-בריאותי. "ההרצאה שלי בכנס עוסקת באחד הסיבוכים הפוטנציאליים של הזרקת חומר מילוי והכוונה היא לאיסכמיה, נזק עורי וסביבתי שנגרם בעקבות פגיעה בכלי דם", מרחיבה ד"ר ארנרייך, "אל לנו לשכוח כי מדובר בתחום ריווחי מאוד, השואב לתוכו המוני מטפלים וחלקם, לדאבוני, אינם מקצועיים או מנוסים דיים להעניק טיפול יעיל ובטוח. גם חומרי המילוי כוללים קשת רחבה מאוד, שחלקה איכותית מאוד וחלקה נעדרת אפילו את האישורים הנדרשים. חשוב להיות מודעים לעניין הבטיחות, לברר היטב אודות החומר המוזרק וכמובן אודות הרופא המטפל. חשוב לדעת: הזרקה לא נכונה בידיים לא מיומנות של חומרי מילוי עלולה לפגוע בכלי דם ולגרום לנמק של העור ואפילו חלילה לעיוורון. הזרקה של חומר לא איכותי הנעדר אישורים מתאימים עלולה לגרור סיבוכים אסתטיים ובריאותיים. לכן חשוב שנדע להציף את העניין ולהעלות את המודעות של ציבור המטופלים".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות