אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ההגבלים פוסלת את המיזוג בין אגוד למזרחי טפחות צילום: רוני פרל

רשות ההגבלים פוסלת את המיזוג בין אגוד למזרחי טפחות

ההחלטה כפופה לשימוע שיערך לצדדים המעורבים; החלטת הרשות התקבלה למרות התמיכה של בנק ישראל בעסקה; אם העסקה אכן לא תצא לפועל יידרש שלמה אליהו למכור אחזקותיו באגוד

22.05.2018, 17:21 | רעות שפיגלמן

רשות ההגבלים פוסלת את מיזוג אגוד מזרחי טפחות: לאחר דיווחים שיצאו בחודשים האחרונים על העמדה השלילית של הרשות ביחס לעסקה מגיעה היום (ג') ההחלטה על אי אישור המהלך. הרשות הזמינה את הצדדים לשימועים שצפויים להתקיים בימים הקרובים. מניית אגוד הגיבה בנפילה של 8.3% בבורסה בת"א. 

קראו עוד בכלכליסט

הרשות ממעטת בזימון הצדדים לעסקאות המובאות בפניה לשימוע. בעבר, לנוכח ההחלטה שלא לאשר את עסקת המיזוג של אל על וישראייר, זומנו הצדדים לשימוע בפני הרשות אך זו לא שינתה דעתה והעיסקה לא אושרה. מנגד, במיזוג של ניו פארם ושופרסל זומנו הצדדים לשימועים והעסקה אושרה אך תחת תנאים שהציבה הרשות.

הרשות אינה רואה בעין חיובית את המיזוג ועל מנת שתשנה עמדתה בעניין יידרשו הצדדים להציג בפניה מידע מהותי וזוויות חדשות על העסקה שעל הפרק.  

.  

אורי שוורץ, היועץ המשפטי של רשות ההגבלים העסקיים, צילום: עמית שעל אורי שוורץ, היועץ המשפטי של רשות ההגבלים העסקיים | צילום: עמית שעל אורי שוורץ, היועץ המשפטי של רשות ההגבלים העסקיים, צילום: עמית שעל

בנובמבר האחרון נחתם הסכם התקשרות בין מזרחי טפחות לגרעין השליטה באגוד. במסגרת העסקה האמורה אמור היה בנק מזרחי לרכוש את מניות בעלי השליטה באגוד לפי שווי של כ-1.5- 1.4 מיליארד שקל. בעלי השליטה המוכרים, שלמה אליהו משפחות לנדאו, מנור ויעל אלמוג־זכאי - מחזיקים יחדיו ב-75% ממניות הבנק. במסגרת העסקה הודיעה מזרחי כי יפרסם הצעת רכש לשאר בעלי מניות הציבור במחיר דומה.

העסקה נדרשה לקיומם של כמה וכמה תנאים מתלים, ובכלל זה אישורים רגולטוריים והגעה להסכמות מתווה התייעלות עם עובדי אגוד. המפקחת על הבנקים חדוה בר הביעה בחודשים האחרונים תמיכה בעסקה שתתרום לגישתה לתחרות הענף. מנגד, שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן הביעו התנגדות חריפה למיזוג.

אם אכן תישאר בעינה ההחלטה שלא לאשר את המהלך, שלמה אליהו המחזיק ב-27.1% ממניות אגוד יחוייב למכור את המניות - שכן לא ניתן כיום להחזיק בבעלות מקבילה על חברת ביטוח ועל בנק (בשל כך מוחזקות כיום מניות אליהו באגוד בנאמנות).

חוות דעת שפרסמה אתמול (ב') חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי ציינה כי פסילה של העסקה עלולה להביא לירידה חדה בשוויו של בנק אגוד, בין היתר משום שמכירת המניות הצפויה של אליהו צפויה ללחוץ על שווי המניות.

תגובת רשות ההגבלים: "רשות ההגבלים טרם קיבלה כל החלטה".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
וונצואלה אין דומה לה?
השר כחלון הוא פופוליסט הפוגע בציבור! למראית עין השר כחלון מטרפד את המיזוג למען התחרות, כדי למנוע "מהטייקונים" המחזיקים בבנקים ליצור קרטל. אך טרפוד המיזוג רק מזיק לתחרות, משום שהוא מונע מבנק מזרחי, שכבר כיום הוא הבנק הכי יעיל והכי תחרותי בארץ, להפוך לעוד יותר יעיל ועוד יותר תחרותי ולתת פייט לפועלומי. אמנם טירפוד המיזוג "מציל" לעת עתה את בנק איגוד, אבל בנק זה הוא קטן, לא יעיל באופן קיצוני ואינו מסוגל לתרום לתחרות כלל וכלל. בעליו של בנק אגוד, שלא ראו ממנו דיווידנדים שנים רבות, נואשים להיפטר ממנו, אם לא בדרך של מיזוג, אזי בדרך של פירוק. הגרוע מכל הוא שטרפוד המיזוג רומס את זכות הקניין של בעלי בנק אגוד, משום שהוא מסב להם הפסד כבד, וזאת ללא שום הצדקה. מי ירצה להשקיע במדינה שבה פוליטיקאים פופוליסטים עלולים לרמוס את זכות הקניין??? האם היינו רוצים לחיות במדינה עם כלכלה חופשית, או במדינה שבה פוליטיקאים פופוליסטים משבשים תהליכים כלכליים?
הוגו צ'אבס  |  27.05.18
11.
טוב מאוד - סוף סוף הקשות להגבלים עיסקיים שומרת על הלקוח. הבנקים הגדולים אכלו את הקטנים והיום אין
בכלל תחרות . בנק איגוד נותן תחרות . רונית קן אישרה מכירה של בנקים קטנים והיום אין כמעט תחרות בין הדולות לקטונות כי כמעט לא נשארו קטנות. אם בעלי מניות בנק איגוד לא רוצים אותם הם יכולים למכור אותם בכל יום. שלא יעיזו לאשר את המכירה . המכירה היא צעד לא טוב לתחרות.
רוברט  |  23.05.18
לכל התגובות