אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מודעת דרושים שהוצנעה הביאה לאיוש משרה בכירה במשרד המשפטים צילום: פייסבוק של משרד המשפטים

מודעת דרושים שהוצנעה הביאה לאיוש משרה בכירה במשרד המשפטים

מדובר בתפקיד סגנית מנהלת מחלקת האכיפה ברשם העמותות. זאת בתום 4 חודשים שהמחלקה התנהלה ללא שדרה ניהולית, לאחר ש"כלכליסט" חשף התנהלות פסולה של מנהלת המחלקה מירית כנרי

07.08.2018, 08:19 | ענת רואה

עו"ד טובה פריש, המכהנת כרשמת לענייני ירושה במשרד המשפטים, מונתה בימים האחרונים לסגנית מנהלת מחלקת האכיפה והבקרה במחלקת רשם העמותות במשרד. זאת בתום ארבעה חודשים שהמחלקה התנהלה ללא שדרה ניהולית, לאחר ש“כלכליסט” חשף התנהלות פסולה של מנהלת המחלקה מירית כנרי.

קראו עוד בכלכליסט

מינויה של פריש נעשה בדרך פחות שגרתית. ראש רשות התאגידים אייל גלובוס הודיע כי איוש המשרה ייעשה דרך ההכוון התעסוקתי של משרד המשפטים, אך מסיבה כלשהי הוחלט לאחר מכן לפעול אחרת ולפרסם מודעת דרושים רק באתר משרד המשפטים, ולא להוציא הודעה לעובדי משרד המשפטים כנהוג.

בחירתה של פריש לתפקיד עשויה לעלות בקנה אחד עם ההמלצה שרשות התאגידים נתנה לפני שבועיים לבית המשפט בתיק האגודה פא”י, למנות את עו”ד עמית פינס כבעל תפקיד בפא”י. פינס מקורב מקצועית לפריש, בין היתר על רקע עבודתם בתיק הבנק למסחר.

עו"ד טובה פריש. האם תסתפק בתפקיד הסגנית?, צילום: פייסבוק של משרד המשפטים עו"ד טובה פריש. האם תסתפק בתפקיד הסגנית? | צילום: פייסבוק של משרד המשפטים עו"ד טובה פריש. האם תסתפק בתפקיד הסגנית?, צילום: פייסבוק של משרד המשפטים

פריש אמורה להיכנס לתפקידה בתחילת השבוע הבא. במשרד המשפטים מכחישים שהבטיחו לה להתמנות בהמשך כמנהלת המחלקה, אלא שאפשר לשער כי פריש לא היתה מסכימה לעזוב את תפקידה הנוכחי למען מילוי מקום זמני, וסביר שיש אופק לתפקיד בכיר וקבוע הרבה יותר.

ב”כלכליסט” פורסם שלשום כי מחלקת האכיפה פועלת בחודשים האחרונים ללא שדרה ניהולית, לאחר שמנהלת המחלקה עו"ד מירית כנרי לא התייצבה לעבודתה מאז 22 באפריל, אז נחשפו הקשרים הפסולים בין המחלקה של כנרי לבין עו"ד רונן מטרי. מטרי קיבל שלושה תיקי פירוק של עמותות, ובמקביל העסיק את בעלה של כנרי, איתמר כנרי, כרואה חשבון בשלל תיקים. מטרי הפיק מההתקשרויות לפחות 3 מיליון שקל שכר טרחה. כנרי הפיק לפחות 700 אלף שקל.

לפני כחמישה שבועות נודע כי גלובוס נפגש עם מספר מועמדים במטרה לאייש את תפקיד מנהל מחלקת האכיפה. לפגישות זומנו כמה מבכירי אגף הכונס הרשמי והאפוטרופוס הכללי, ובהם פריש וכן עורכי הדין כלנית הרמלין, קרן פלפל ויוסי מססה — כולם מהמחלקה המשפטית של הכנ”ר. ביום קיום הראיונות פנה “כלכליסט” לדוברות משרד המשפטים בשאלה אם התקיימו פגישות או פורסם מכרז לתפקיד של עו”ד כנרי, והמשרד השיב באופן נחרץ כי לא התקיימו כל פגישות בנוגע למשרתה של כנרי. בדיעבד התברר שהפגישות התקיימו לאיוש משרת הסגנית של כנרי, מאחר שכנרי עודנה מועסקת במשרד המשפטים. מדוע סירב משרד המשפטים להבהיר את העניין הזה, ולהסתפק בהכחשת קיום ראיונות?

שאלת מעמדה של כנרי במחלקה נותרה ללא תשובה. ב־22 באפריל הודיעה מנכ”לית משרד המשפטים אמי פלמור שתבדוק את פרשת כנרי ותפרסם ממצאים. בינתיים הבדיקה טרם הושלמה, וגורם במשרד התבדח ואמר שספק אם התחילה. כל שנמסר הוא שכנרי שכרה עורך דין שמתנהל בשמה מול המשרד.

ההתנהלות של משרד המשפטים במקרה מטרי־כנרי מזכירה את ההתנהלות הבעייתית בפרשת הכנ”ר לשעבר פרופ' דוד האן, שגלגל עלות יחצ”ן אישי שלו על קופת הפירוק של רשות השידור. במשרד המשפטים עשו הכל כדי כדי לטייח את הבדיקה ולגמד את הממצאים וניסו לסלול את דרכו של האן לתפקיד שופט מחוזי. בסופו של דבר לשכת עורכי הדין והשופטים בוועדה למינוי שופטים הם שסירבו להכשיר את המינוי.

תגיות