אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזל טוב לזללן הזיכרון: דפדפן כרום חוגג 10

מזל טוב לזללן הזיכרון: דפדפן כרום חוגג 10

הדפדפן של גוגל שינה את השוק מקצה לקצה, אילץ את מיקרוסופט לשפר את האקספלורר ואף הפך למערכת הפעלה. ואולם, גם לאחר עשר שנות פיתוח ושיפור בטיחות הגלישה, נוחיותה ומהירותה - הוא עדיין טורף RAM ומאט מחשבים

03.09.2018, 14:30 | ניצן סדן
השבוע מלאו עשר שנים לדפדפן כרום - תוכנת הגלישה הכי פופולרית בעולם, שהכניסה את גוגל לכל מחשב. הדפדפן הושק ב-2 בספטמבר 2008, בתחילה לווינדוס בלבד, אך תוך שנה הגיע גם למק ולהפצות לינוקס למיניהם.

קראו עוד בכלכליסט

כרום הגיע לשוק בתזמון מושלם: מפתחים ומשתמשים חשו תסכול רב מדפדפן האקספלורר של מיקרוסופט, שליט הקטגוריה דאז. האחרון היה עמוס בליקויי אבטחה ובאגים, הממשק שלו לא היה נוח בשל ריבוי סרגלי כלים על חשבון חלון הגלישה עצמו ומהירות הפעולה היתה איטית. בשוק כבר היתה אלטרנטיבה - דפדפן הפיירפוקס של מוזילה, שתפוצתו צמחה במהירות. ואולם, לא היה בו כדי לאיים על שליטת מיקרוסופט; רוב המשתמשים בימים ההם כלל לא ידעו שמוזילה קיימת, או שאפשר לבחור בדפדפן שאינו אקספלורר.

הדור הראשון של דפדפן הכרום הדור הראשון של דפדפן הכרום הדור הראשון של דפדפן הכרום

גוגל באה עם המיתוג שלה ועם שתי הבטחות גדולות: מהירות ויציבות. דפדפן הכרום אכן היה מהיר משמעותית מקודמיו, וטריק תוכנה פשוט עשה אותו ליציב יותר: אם קרס אתר בלשונית אחת, לא נסגר הדפדפן כולו כפי שקרה לא מעט באקספלורר. עוד תכונות בולטות בו היו מצב הגלישה בסתר (שבפועל, לא מסתיר יותר מדי) ומהר מאוד התחיל הכרום לנגוס נתחים גדולים מעוגת שוק הדפדפנים, תוך שגוגל מוסיפה לו תכונות ויכולות. עבורה, היה הדפדפן כלי מושלם לאיסוף מידע אישי על המשתמשים ובניית פרופיל שיווקי שלהם. אותו פרופיל שימש אותה למיקוד קמפיינים פרסומיים וסייע להביא אותה למעמדה הנוכחי כאימפריית פרסום מקוון.

אבל רבות מתכונות כרום נשענות על תהליכים זללני זיכרון פעולה; כרום תובע יותר RAM מכל תוכנה סטנדרטית, כשרק משחקי תלת ממד, יישומי עריכה מקצועיים ומסדי נתונים כבדים דורשים יותר.

הדור הנוכחי של הדפדפן הדור הנוכחי של הדפדפן הדור הנוכחי של הדפדפן

המשתמשים לא מרוצים מכך וטענות על חוסר יעילותו של הדפדפן נשמעות מזה שנים. גוגל, מצידה, מתמקדת בפיתוח כלים שמשפרים את ביצועיו ואת האבטחה וחוויית הגלישה (למשל, השתקת פרסומות קולניות) - אך לא הופכת את כרום לפחות רעבתן.

ברבות הימים, פיתחה גוגל את כרום OS, מערכת הפעלה שמבוססת על הדפדפן ועל יישומיה המקוונים. היא מפעילה כיום לפטופים מוזלים שמיועדים בעיקר לשוק החינוך בארה"ב, אך גם את מכשירי הכרומבוק פיקסל היוקרתיים של גוגל עצמה.

גוגל כרום הצליח להשפיע על השוק, כשכל מתחריו עברו לעיצוב פשוט המגדיל את חלון הגלישה על חשבון כל רכיב אחר, ושיפרו את מהירות ויציבות מוצריהם. מה צופן לו העתיד? ככל הנראה שהמשך הרחבת כלי האבטחה, עם הצמיחה המתמשכת במתקפות סייבר מבוססות אתרים נגועים. הדפדפן עצמו מהווה קו הגנה חשוב מפני פריצות והונאות, וגוגל צפויה להעשיר את יכולות כרום בתחום זה. אבל בינתיים, נמנעת החברה מלעשות לו דיאטת-RAM, כך שכנראה שכרום ימשיך להטיס במהירות עמודי רשת, בעודו מזחיל את שאר יישומי המחשב.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
ל-12, לא בדיוק
אכן פיירפוקס התחיל לנגוס יותר ויותר באקספלורר, אבל כרום עשה את זה מהר יותר ובקלות יתרה. הוא היה פשוט ופנה לנתח שוק של משתמשים רגילים ולא מפתחים או כאלו שבאו עם אג'נדה נגד אספלורר והכי חשוב, הוא הגיע דרך מנוע החיפוש של גוגל שאפשר לו להתפרץ במהירות להרבה יותר אנשים. פיירפוקס הראה שיש אלטרנטיבה ושזה אפשרי גם לטלטל את הענקית מרדמונד, אבל כרום פשוט עשה את זה בגדול. וקצת למספרים - פיירפוקס שלט ב-26% אחוזים מהשוק ב-2008 והגיע ל-30% תוך שנתיים וחצי. כרום קפץ מכלום ל-15% באותו פרק זמן. מאותו השלב פיירפוקס התחיל לצנוח וכרום רק המשיך לנסוק.
ASD  |  04.09.18
14.
הרבה חכמים יש פה, כרום זולל זכרון רציני, לא משנה כמה תגנו עליו
הבעיה היא לא מחשבים עם מעט ram כי כמו עיניי ראיתי כרום פתוח עם מספר חד ספרתי של טאבים כשהוא משתמש בכמעט 10gb ram, במחשב עם 16 gb, כמה שתתנו לו הוא ייקח. וכשאומרים שהוא זללן זכרון מתכוונים לram, רק כשנגמר הram והוא משתמש במקום בזכרון רגיל כדי לפצות על זה אז כל דיבורי הssd רלוונטיים, וזה לא מצב אידיאלי. וגם מספר הטאבים שאנשים פותחים לא הבעיה, תסתכלו בדפדפנים כמו פיירפוקס, אפשר לפתוח גם 100 טאבים והוא לא יזלול כל כך הרבה זכרון
מתן  |  04.09.18
לכל התגובות