אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת המובייל

חברת Papaya global היא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים של "כלכליסט"

הזוכה בתחרות שנערכה בוועידת הדיגיטל והמובייל יצרה פלטפורמה גלובלית לניהול כוח אדם, שמספקת שירותי תמיכה בגיוס והעסקת עובדים מרחוק

29.10.2018, 16:05 | נעמי צורף

חברת Papaya global היא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים של ועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" שהתקיימה היום (ב'). החברה אשר התחילה לעבוד ב-2016 עובדת כיום ב-100 מדינות בעולם בהן היא מספקת שירותי תמיכה בגיוס והעסקת עובדים מרחוק. החברה זכתה בחבילת פרסים הכוללת עמדה למפגשים עסקיים שיקבעו לחברה בתערוכת MWC ברצלונה 2019 (Mobile World Congress), ליווי, ייעוץ וסיוע של מכון היצוא לקראת הכנס בברצלונה, שנת חברות במכון היצוא הישראלי, 20 שעות ליווי במשרד עו"ד שיבולת ושות', קמפיין פרסום בעיתון/אתר "כלכליסט" בשווי 50 אלף שקל וחבילת הטבות בנקאיות בחסות בנק הפועלים, טלפון נייד Sumsung galaxy note 9 מתנת סלקום.

קראו עוד בכלכליסט

במקום השני זכתה חברת Refundit אשר פיתחה פתרון מובייל שמאפשר לתיירים לקבל את החזר המע״מ על קניותיהם בחו"ל, בקלות. במקום השלישי זכתה חברת Glassbox, המסייעת להתחקות בדיוק אחר פעילות המשתמש ולהציע פתרונות לשיפור חווית המשתמש.

Papaya global יצרה את פלטפורמת ניהול כוח האדם הגלובלית הראשונה בעולם. הפלטפורמה נבנתה בידי מומחים ומאפשרת חיבור לרשת גלובלית של ספקי משאבי אנוש מועדפים ושירותי שכר בינלאומיים, ומציעה חוויה שקופה ואוטומטית עבור מעסיקים ועובדים עולמיים. המערכת שייצרה פאפאיה מנהלת שכר גלובלי תחת ממשק אחד וכך מאפשרת לחברות שעומדות עימה לקבל תמונת מצב פשוטה אמיתית ומדויקת. לקחת את המידע ולהעלות אותו לאותה מערכת כך שבסוף כל דוח מכל מדינה נראה אותו הדבר.

על פי הנתונים שהציגה החברה, 40% מכוח העבודה בארה"ב הם אינם תושבי ארה"ב והזמן שלוקח לחברות לנהל את עובדי החוץ הוא פי 3 מהזמן שלוקח לנהל עובדים מקומיים. החברה מעסיקה 35 עובדים ב-8 מדינות ומסיימת את 2018 עם הכנסות של 3.5 מיליון דולר.

אנחנו כמו אובר

"כשאנחנו מסתכלים היום על העולם של ניהול שכר אנחנו רואים שחברות עובדות עם הרבה ספקים ידניים והכול מתבטא בהמון מיילים, אקסלים, וקבצי PDF. מבחינתנו זה כמו העולם שלפני אובר", אמרה עינת גז, מנכ"לית ומייסדת Papaya Global. "לפני אובר, אם היית צריכה לתכנן את התחבורה שלך היית מנפנפת בידיים ואומרת מה שיעצור זה מה שיהיה, אני אגיע מתי שאני אגיע ומה שאני אשלם זה מה שהוא יגיד לי. אובר לקחה את זה ויצרה משהו שמשרת את כולנו בצורה מאוד ברורה. אנחנו עושים את אותו הדבר - לוקחים צורך של חברות ועושים לו טרנספורמציה מאוד ברורה". גז סיפרה כי היא משמשת כאשת המכירות היחידה של החברה כרגע וכי רוב לקוחות מגיעים אליהם, כך שהחברה הגיעה לכל הישגיה הנאים עם השקעה מינימלית מאוד בשיווק.

לאחר הזכייה, אמרה גז לכלכליסט: "הזכייה מאוד מרגשת אותנו כי פיי-רול זה התחום הכי לא סקסי שיש, אנחנו לא סייבר ולא רשתות חברתיות. אנחנו שמחים שאנשים מבינים שבאנו לשנות כאב אמיתי מתוך צורך שעלה ושיש לנו שוק מאוד גדול ואמיתי שאנחנו יודעים לזהות. בשנתיים מאז שקמנו אנחנו תמיד מנסים לשכנע את העולם שפיי-רול זה מרתק כמו שאנחנו חושבים ושזו בעיה מאוד מורכבת מבחינה טכנולוגית".

עינת גז, מייסדת ומנכ"לית פפאיה גלובל, צילום: אוראל כהן עינת גז, מייסדת ומנכ"לית פפאיה גלובל | צילום: אוראל כהן עינת גז, מייסדת ומנכ"לית פפאיה גלובל, צילום: אוראל כהן

אדם פישר, שותף ב-Bessemer Venture Partners וחבר בצוות השופטים נימק את בחירת השופטים בפאפיה ואמר: "הדרך היחידה שבה אני יכול להסתכל על זה זה אם אני בעצמי הייתי משקיע בסטארט-אפ הזה או לא, וכאן אני מרגיש שהייתי רוצה להשקיע. התרשמתי מההצגה שהייתה רהוטה ומעניינת, התרשמתי מכך שעינת היא אשת מכירות יחידה ובכל זאת החברה מצליחה, זה מראה לדעתי על חברה יעילה, זו תכונה חשובה וזה אומר לי כמשקיע שכך או כך החברה תצליח. לגבי החברות האחרות שהתמודדו, הרגשתי שהן לא מפוקסות מספיק או שהן מפוקסות יותר מדי, כך שאין בכלל שוק. בפאפיה הרגשתי שאין ספק שיש שוק, אבל זה מספיק נישתי כדי שיהיה אפשר לפנות ביזנס בלי שהמתחרים יפריעו".

בין החברות הנוספות שהגיעו לגמר נמנו bitemojo - אפליקציה לתיירות קולינרית עצמאית; Bringoz - המציעה פלטפורמה לפתרונות לוגיסטיים הכרוכים במסחר אלקטרוני; bPrecise2 - המציעה פלטפורמה לאספקת מידע גנטי ורפואי אודות כל מטופל בכדי לסייע לרופאים לקבל החלטות מדוייקות יותר; Mantis Vision - המתמחה בפיתוח טכנולוגיות צילום וסריקה בתלת-מימד; Seedo - שפיתחה טכנולוגיה ייחודית לגידול אוטומטי, ללא התערבות אנושית, של ירקות וקנאביס רפואי; Anima - מספקת פלטפורמה טכנולוגית, שבאמצעות בינה מלאכותית מסייעת לזהות התעללות בילדים. 

חבר השופטים הורכב ממגוון מומחים בתחומי החדשנות והיזמות וכלל את: יוסי ויניצקי, הממונה על ההייטק בבנק הפועלים, מיקי אדמון, מנהל מחלקת ההייטק במכון היצוא הישראלי, עו"ד עינת וידברג, שותפה במשרד שבלת ושות' ומנהלת מחלקת ההייטק וקרנות הסיכון במשרד, יאיר שניר, מנהל פעילות דל טכנולוגיות קפיטל בישראל ובאירופה, נטעלי רפואה, שותפה בויולה צמיחה, ליאור סימון, מנהלת הפעילות בישראל של Arbor Ventures, דרור נחומי, שותף בקרן NVP, מיכאל מיטרני, מנהל החדשנות והדיגיטל בסופר פארם, רון שבילי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת סלקום ואדם פישר, שותף ב-Bessemer Venture Partners.

תגיות