אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל עלתה למקום ה-49 במדד עשיית העסקים העולמי צילום: בלומברג

ישראל עלתה למקום ה-49 במדד עשיית העסקים העולמי

ישראל השתפרה ב-5 מקומות לעומת אשתקד במדד שהקיף 190 מדינות. במקום הראשון נמצאת ניו זילנד, אחריה סינגפור, דנמרק, הונג קונג ודרום קוריאה. מדד עשיית העסקים מהווה אינדיקטור עולמי לגבי קלות עשיית עסקים במדינות השונות

31.10.2018, 15:01 | עמרי מילמן

ישראל השתפרה במדד עשיית העסקים של הבנק העולמי ממקום 54 למקום 49, מתוך 190 מדינות כך עולה מדו"ח ה-doing business לשנת 2019 של הבנק העולמי שמתפרסם היום. במקום הראשון נמצאת ניו זילנד, אחריה סינגפור, דנמרק, הונג קונג ודרום קוריאה, כמו בשנה שעברה. ארה"ב התדרדרה מהמקום השביעי למקום השמיני.

קראו עוד בכלכליסט

מדד עשיית העסקים מהווה אינדיקטור עולמי לגבי קלות עשיית עסקים במדינות השונות, ומשפיע במידה רבה על הרצון של עסקים להקים או לפתח עסקים במדינות השונות שיעדיפו להתרחק ממדינה שמדורגת גבוה מידי בטבלה, כלומר שקשה לעשות איתה עסקים.

בחינת הקריטריונים השונים מעלה פערים די גדולים בין תחומים שונים בכל הנוגע לבירוקרטיה הממשלתית על השוק. כך למשל במדד של הליכי חדלות פרעון (היכולת של נושים לגבות חוב) ישראל נמצאת במקום 29, במדד של הקמת עסק במקום ה-45 , במדד היתרי הבנייה במקום ה-41, הגנה על משקיעי מיעוט מקום 23, אולם ברגולציה ובוירוקרטיה של קבלת אשראי ישראל נמצאת במקום ה-60 ובמסחר בינלאומי במקום 64. ישראל מדורגת נמוך בתחום החיבור לחשמל, שם היא רק במקום 78, רישום נכס מקום 89, תשלומי מס במקום 90, מסחר בינלאומי מקום 64 ואכיפת חוזים מקום 90.

רוני חזיקוה. קיבל את האחריות לטפל במדד עשיית העסקים , צילום: אוראל כהן רוני חזיקוה. קיבל את האחריות לטפל במדד עשיית העסקים | צילום: אוראל כהן רוני חזיקוה. קיבל את האחריות לטפל במדד עשיית העסקים , צילום: אוראל כהן

בהשוואה לשנה שעברה במדד הקמת העסק נרשמה התדרדרות של 8 מקומות, בקבלת אשראי ירידה של 5 מקומות, ירידה של 7 מקומות בהגנה על משקיעי מיעוט, במסחר בינלאומי ירידה של 4 מקומות ובחיבור לחשמל ירידה של מקום אחד. השיפורים המשמעותיים ביותר נרשמו במדד רישום נכס ומדד היתרי בנייה בהם מדינת ישראל עלתה 41 ו-24 מקומות בהתאמה. עוד נרשם שיפור של 9 מקומות בביורוקרטיה של תשלומי המסים באכיפת חוזים שיפור של 2 מקומות.

ב-2017 קיבל החשב הכללי את האחריות לטפל במדד עשיית העסקים אחרי שבמשך שנים ישראל התדרדרה בדירוג - ממקום 29 ב-2009 ועד ל-54 בשנה שעברה. בעקבות המלצות של הוועדה הבין משרדית לשיפור הסביבה העסקית שהקים החשב הכללי רוני חזקיהו הוקמה בספטמבר 2018 ועדת מנכ"ל בראשה עומד חזקיהו, הכוללת את משרדי המשפטים, הכלכלה, ראש הממשלה, רשות המסים ואגף התקציבים במסגרתה מונו צוות עבודה בינמשרדיים שמטרתם היא להפחית את הנטל הבירוקרטי בתהליכי הממשלה מול המגזר העסקי.

שר האוצר, משה כחלון: "תפקידנו כמדינה לייצר סביבה עסקית נוחה שתעודד צמיחה. קבענו יעדים לשיפור הסביבה העסקית ואני שמח שאנחנו עומדים בהם בהצלחה. נתוני הצמיחה הטובים, העלאת דירוג האשראי של ישראל ונתוני האבטלה הנמוכים מוכיחים שהכלכלה הישראלית חזקה ושאנחנו בכיוון הנכון. כדי להבטיח סביבה עסקית נוחה, אנחנו נמשיך את המגמה של העלאת דירוג ה-doing business שהוועדה בראשות החשב הכללי רוני חזקיהו מובילה בהצלחה".

החשב הכללי, רוני חזקיהו מסר כי "שינוי המגמה מבטא את השיפור שחל בתהליכים בתוך משרדי הממשלה בשנים האחרונות, בין היתר, על ידי המעבר לתהליכים מקוונים. לראשונה, הוגדר גורם שיתכלל את העבודה לשיפור מיקומה של ישראל במדד ויעמוד בקשר רציף מול הבנק העולמי בנושא. בשנת 2018, בעבודה משותפת עם משרדי הממשלה הרלוונטיים, שיקפנו לבנק העולמי את הנתונים והצעדים שבוצעו בשנים האחרונות ב-5 מתוך 10 תחומי המדד. בשנה הקרובה נמשיך בעשייה ונתמקד ביתר תחומי המדד וכן נבחן אפשרויות ודרכים לשפר עוד יותר את התהליכים הנמדדים, ולהפחית את הנטל הבירוקרטי".

מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור: "העלייה בדירוג רישום הנכס היא חלק ממהלך תכנוני ואסטרטגי כולל במשרד המשפטים, ששם דגש על טיוב רגולציה והפחתה של בירוקרטיה, תוך הנגשת שירותים ומעבר למקוונות לטובת החברה והכלכלה בישראל. משרד המשפטים ממשיך לפעול לטיוב רגולטורי גם בתחומי אחריותו הנוספים - דוגמת רישום חברות, קניין רוחני, חדלות פירעון ועוד – ואני מאמינה שההישגים שלנו בתחומים אלה ישתקפו בעתיד גם במישור הבינלאומי".

תגיות