אלביט מערכות: ירידה בשיעור המיסוי סדרה לחברה עלייה של 3.7% ברווח הנקי
הרווח הסתכם בכ-70 מיליון דולר; גידול הוצאות המו"פ, המכירה והשיווק וההנהלה הוביל לשחיקת הרווח התפעולי שירד בכ-4% ל-85.7 מיליון דולר
אלביט מערכות מדווחת הבוקר (ג') על עלייה במכירות שלה ברבעון השלישי בשיעור של 12%, אך במקביל על שחיקה בשיעורי הרווחיות הגולמית שהוביל יחד עם גידול בעלויות התפעוליות גם לשחיקה בשיעור הרווח התפעולי. בהנהלת החברה מציינים כי המגמה בעסקי החברה מצויינת וכי צבר ההזמנות שלה המשיך לצמוח בקצב חד וגדל בחצי מיליארד דולרים ברבעון השלישי והסתכם בכ-8.1 מיליארד דולר.
קראו עוד בכלכליסט
אלביט רשמה גידול של 12% במכירות ברבעון השלישי ביחס למקבילו שהסתכמו ב-895.2 מיליון דולר. יחד עם זאת, שיעור הרווח הגולמי של החברה (נון-גאאפ) ירד ל-29.1% מול 32% ברבעון המקביל אשתקד, וגידול בהוצאות המו"פ, המכירה והשיווק וההנהלה הוביל לשחיקת הרווח התפעולי שירד בכ-4% ל-85.7 מיליון דולר.
עם זאת, ירידה בשיעור המס ששילמה החברה, שיעור המס האפקטיבי של אלביט מערכות צנח ברבעון השלישי ל-12.6% משיעור של 20% ברבעון המקביל, סייעה להעלות את הרווח הנקי ברבעון השלישי. באלביט מערכות הסבירו כי שיעור המס האפקטיבי מושפע מתמהיל שיעורי המס במדינות השונות בהן לחברה ולחברות הבת שלה נוצרות הכנסות לצרכי מס. הרווח הנקי (נון-גאאפ) המיוחס לבעלי המניות של החברה הסתכם ברבעון השלישי ב- 69.8 מיליון דולר, עלייה של 3.7% בהשוואה ל- 67.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
נשיא ומנכ"ל החברה, בצלאל מכליס אמר ל"כלכליסט" כי "השווקים שאנחנו רלוונטיים אליהם הם בעיקר ארה"ב, מדינות מערב אירופה ואוסטרליה. מדובר בשווקים של ביקושים כיום. יש לאלביט מערכות הרבה הזדמנויות שם. אנחנו עובדים מאוד קשה כדי לקנות את הפוזיציות העתידיות בשווקים האלה, וזה מצליח."
"אחת הדוגמאות היא עסקה באנגליה שבה נבחרנו לספק מערכת שליטה ובקרה לצבא הבריטי. זו עסקה בהיקף קטן יחסית בשלב ראשון אבל עם פוטנציאל גדול מאוד להמשך. ככה גדל בהדרגה נושא צבא היבשה הדיגיטלי בישראל. וזו היתה גם תחרות מאוד יוקרתית מאוד וקשה. כמו כן, בבריטניה הקמנו את ביה"ס לטיסה לפני כמה שניםבפרוייקט משמעותי".
"יש כיום גידול מאוד משמעותי בארה"ב, שמהווה רבע מהמכירות שלנו. יש לנו חברות בארה"ב ואלפי עובדים שם. אנחנו כחברה אמריקאית בשוק שמאוד גדל בשנים האחרונות. עבורינוזו הזדמנות ענקית. אנחנו יושבים על רוב הפלטפורמות האוויריות הנוכחיות והעתידיות שם. וגם על חלק לא קטן מהפלטפורמות היבשתיות, למשל בפרויקט הגנת הגבולות מול מקסיקו. במערב אירופה, קיימת דרישה מובהקת של ארה"ב להגדיל את תקציבי הבטחון כאחוזים מהתוצר. רוב המדינות באירופה, איבדו את היכולות בביטחון כתוצאה מהרבה שנים שהתחום היה מוזנח. ככה שרוב מדינות מערב אירופה, כולל אנגליה, גרמניה ומדינות נוספות כגון בלגיה ועוד, נרשם שם גידול בתקציבי ביטחון", הוסיף.
תגובה אחת לכתיבת תגובה