אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טלרד שבשליטת קרן פורטיסימו במגעים לרכישת השליטה באמנת

בלעדי לכלכליסט

טלרד שבשליטת קרן פורטיסימו במגעים לרכישת השליטה באמנת

טלרד, שאיבדה 65% משווייה מאז ההנפקה, בוחנת כניסה לתחום ה־IT ובונה את ההתאוששות על מוצרים משלימים של אמנת. יו"ר אמנת: "אנחנו בוחנים שיתופי פעולה עם טלרד, אבל אנחנו לא על המדף. עד היום לא קיבלתי הצעה שאי אפשר לסרב לה"

11.12.2018, 07:25 | גולן חזני

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

טלרד שבשליטת קרן פורטיסימו מנסה להרחיב את פעילותה. ל"כלכליסט" נודע כי החברה מנסה לרכוש את השליטה באמנת, חברת המיחשוב וניהול הפרויקטים, וכבר קיימה שיחות ראשוניות עם בעלי השליטה בה. אמנת נסחרת בשווי של 125 מיליון שקל, יותר משווייה של טלרד, בניהולו של רן בוקשפן, שעומד על 120 מיליון שקל. בטלרד, שבוחנת מזה שנה כניסה לתחום ה־IT בארץ כדי להרחיב את עסקיה ופעילותה, הגיעו למסקנה כי אמנת היא הגוף המתאים בשל הפוטנציאל להתרחבות בחו"ל של חטיבת הסייבר.

קראו עוד בכלכליסט

אמנת פעילה בשני תחומים עיקריים: ניהול פרויקטים ולוגיסטיקה באמצעות החברות־הבנות אמן (100%), מרמנת (50%), אמגון (65%); ובתחום מחשוב ותוכנה באמצעות החברות־הבנות סיסנת וטסנת. אם טלרד לא תצליח לרכוש את השליטה באמנת, ייתכן שהיא תנסה לרכוש חלק מהפעילות שלה או מהחברות־הבנות.

טלרד פעילה בעיקר בחו"ל והמטרה שלה היא למכור מוצרים משולבים שלה ושל אמנת. נכון לסוף ספטמבר, קופת המזומנים שלה מכילה 17.5 מיליון דולר, ולביצוע הרכישה, אם תבשיל, תידרש לגייס חוב בנקאי לחלק מהסכום. אמנת היא מהחברות הוותיקות בבורסה ונסחרת מאז 1994. היא מנוהלת ומוחזקת על ידי שלושה שותפים שהקימו אותה לפני 50 שנה. הרוח החיה מאחורי אמנת הוא היו"ר הנצחי אברהם אסף (המכונה "לולו"), שמחזיק ב־20% מחברה. שני השותפים האחרים הם המנכ"ל שמואל בראור (18.3%) והדירקטור אילן שחם (19%). שווי האחזקות של השלושה באמנת עומד על 72 מיליון שקל, ולצד פרמיית שליטה, מבחינת טלרד, מדובר בעסקה רכישה של 100-90 מיליון שקל.

רן בוקשפן מנכל טלרד רן בוקשפן מנכל טלרד רן בוקשפן מנכל טלרד

טלרד היא אחת ההנפקות הגרועות של השנים האחרונות. פורטיסימו הנפיקה אותה לפני שנה וחצי וגייסה עבורה 80 מיליון שקל לפי שווי של 335 מיליון שקל. בנוסף, פורטיסימו, כור תעשיות ובוקשפן מכרו לציבור מניות ב־5.82 מיליון שקל. מאז ההנפקה צנחה מניית טלרד ביותר מ־65% והיא משוועת למהלך עסקי שישנה את המומנטום השלילי. החברה פעילה בשני מגזרים עיקריים ומשלימים: פיתוח ומכירה של מוצרים לרשתות תקשורת אלחוטית בפס רחב (פתרונות ושירותים); והקמת תשתיות תקשורת ו־IT בישראל.

טלרד לא הגיבה לידיעה ואילו יו"ר אמנת אמר ל"כלכליסט": "אנחנו בוחנים שיתופי פעולה עם טלרד. יש לנו פניות לרכישה. אנחנו חברה ותיקה וטובה עם בעלים מבוגרים וטבעי שיפנו אלינו, וטלרד היא לא היחידה. עם זאת, אנחנו לא על המדף ועד היום לא קיבלתי הצעה שאי אפשר לסרב לה".

תגיות