אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון ההגירה הבינלאומי: פייסבוק לא נלחמת במבריחי בני אדם, מסכנת חיי פליטים צילום: twiiter / DefendWallSt

ארגון ההגירה הבינלאומי: פייסבוק לא נלחמת במבריחי בני אדם, מסכנת חיי פליטים

הארגון, שמסונף לאו"ם, מאשים את החברה בהתעלמות ממבריחים שנעזרים באפליקציות שלה כדי לפתות פליטים בהזדמנות לחיים טובים באירופה. "אין להם מושג שמדובר במלכודת, שזה יכול להיגמר בזנות, בעבדות, ברצח או בטביעה", אמר דובר הארגון. לטענתו, יש להילחם בתופעה כפי שנלחמת פייסבוק בפדופיליה

31.12.2018, 10:02 | עומר כביר
פלטפורמות טכנולוגיה דוגמת פייסבוק וטוויטר לא מטפלות כשורה במבריחים שמפתים מהגרים "אל מותם" ומאפשרות להם לקיים פעילות פלילית שנועדה לצוד קרבנות שאינם מודעים לסכנות - כך טוען ארגון ההגירה הבינלאומי (IOM), שמסונף לאו"ם, לפי מידע שמפרסם The Independet הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

הארגון מסר את הדברים על רקע עלייה בניסיונות של מהגרים להיכנס לבריטניה ולצרפת דרך תעלת למאנש, כשקרוב ל-100 מהם עוכבו על ידי רשויות בשתי המדינות בחג המולד. התקריות עוררו חשש למקרי מוות, כפי שקורה באופן קבוע בים התיכון (כ-17.7 אלף הרוגים מתועדים מאז 2014).

"מבריחים שפועלים ברשתות חברתיות מפתים מהגרים להגיע לקאלה בלי שום פיקוח אמיתי מצד החברות שמפעילות אותן", אמר דובר IOM, לאונרד דויל, לאינדפנדנט. לדבריו, בשעה שחברות טכנולוגיה נקטו בצעדים למניעת הפצה של תכנים נפיצים כמו פורנוגרפיית ילדים, מאמצים למנוע הברחת בני אדם הם זעירים ביחס לנזקים.

פליטים מסוריה, צילום: ארגון ישראייד israAID פליטים מסוריה | צילום: ארגון ישראייד israAID פליטים מסוריה, צילום: ארגון ישראייד israAID

"אנשים אוהבים לשגר האשמות לגבי משבר ההגירה, אבל חלק גדול מזה חייב להיות קשר לכך שגבר או ילדה בכפר עם שום דבר חוץ מסמארטפון סדוק יכולים לפגוש מבריח ברגע", אמר דויל. "לאדם זה לא יהיה לרוב ידע מוקדם, שום מושג שמדובר במלכודת, שום מושג שזה יכול להיגמר בזנות, בעבדות, ברצח, בטביעה. אבל חברות הטכנולוגיה לא משקיעות בתקשורת אזרחית שתסייע לסתור את השטויות שאנשים מקבלים ממדיה חברתית.

"אם מישהו, בכל מקום בעולם, מחפש פורנוגרפיית ילדים הוא מיד מקבל התרעה שזה לא-חוקי, אתה לא יכול להמשיך, אתה עובר על החוק. אבל הם לא יעשו את זה להגירה. אלו חברות הטכנולוגיה שלנו שמפתות אותם אל מותם, מפתות אותם לקאלה. אלו לא החברות שעושות את זה, אבל הן מאפשרות לפעילות הפלילית להתבצע. לפייסבוק יש אנשים שעובדים על זה, אבל זה כלום לעומת האימפקט. כמות תשומת הלב שהנושא מקבל בהשוואה לנזק היא מיקרוסקופית".

ואולם, לא כל הארגונים שפועלים בתחום מקבלים את עמדת IOM. "זה מטריד מאוד לראות אנשים מסתכנים בחציית התעלה, אבל זה לא קורה בגלל המדיה החברתית", אמרה מייסדת Care4Calais, קלייר מוזלי. "זה קורה כי הם נרדפים, נהרגים ומעונים במקומות שמהם הם מגיעים".

פליטים סורים עולים על סירה לאירופה, צילום: twiiter / DefendWallSt פליטים סורים עולים על סירה לאירופה | צילום: twiiter / DefendWallSt פליטים סורים עולים על סירה לאירופה, צילום: twiiter / DefendWallSt

ג'וש האלם, מנהל פעילות השטח של Help Refugees, אמר שמבריחים שולטים בזרימת המידע מכיוון שגופי ממשל לא מספקים אותו: "כל כך הרבה אנשים מסכנים את חייהם בגלל מחסור של מידע רשמי מהמדינה - ידע על זכויות המקלט שלהם וכדומה. הם לא יכולים לקבל החלטה מיודעת. אנשים באים לכאן כי הם חושבים שתהיה להם 'הזדמנות', אבל כשיש גישה למידע רק מעמותות כמונו, מקורות אחרים משלימים את הפערים".

מפייסבוק נמסר בתגובה לאינדפנדנט: "הברחת אנשים מנוגדת לחוק ופייסבוק אוסרת על הצגת פרסומות, פוסטים, עמודים או קבוצות שמתאמים את הפעילות הזו".

תגיות