אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרץ פרופרטיז תנפיק את מניותיה בישראל כקרן ריט צילום: בלומברג

הרץ פרופרטיז תנפיק את מניותיה בישראל כקרן ריט

בשוק ההון מעריכים שהחברה תציע 10%‑20% מהמניות. החברה הפרטית הנפיקה באג"ח חלק מפעילותה בשווי 920 מיליון דולר, כששווי הרץ כולה מוערך ב־3 מיליארד דולר

01.01.2019, 19:52 | צלי גרינברג

חברת הנדל"ן האמריקאית הפרטית הרץ פרופרטיז גרופ מתכננת הנפקת מניות ראשונית (IPO) בבורסה בתל אביב. הרץ צפויה להנפיק 10%–20% ממניותיה. חלק מפעילות החברה הונפק כבר בישראל בסוף 2017, באג"ח (סדרה א') של כחצי מיליארד שקל שערכה הרץ כחברת BVI (חברה שהתאגדה באיי הבתולה הבריטיים), שאליה הכניסה 16 נכסים בשווי של 920 מיליון דולר. לחברה יש 70 בנייני משרדים בארה"ב בשטח של 19.5 מיליון רגל רבועה, בשווי 3 מיליארד דולר, כך לפי הרץ.

קראו עוד בכלכליסט

החברה מתכננת לבצע ארגון מחדש, שבמסגרתו תנפיק עצמה כקרן ריט אמריקאית, ובכך תהיה כפופה הן לרשות ני"ע הישראלית והן למקבילה האמריקאית (SEC). שני ההבדלים המרכזיים בין חברה לקרן ריט הם במיסוי ובהרכב הנכסים. הרווחים בקרן נדל"ן אינם ממוסים, והרץ אף צפויה להודיע על מדיניות חלוקת דיבידנד. הנכסים של קרן ריט חייבים לכלול לפחות 95% נדל"ן מניב.

מטרת ההנפקה היא להפוך את המניות של ילדיו של בעל השליטה יהודה הרץ, ולהכפיף את חברת האג"ח בישראל לקרן הריט. החברה תבצע רוד שואו בישראל ומתכננת להנפיק במאי־יוני 2019. השוק הגיב להודעת החברה באופן חיובי. מחיר האג"ח עלה ב־1.89% עקב ההודעה, ותשואת האג"ח ירדה ל־9.97%.

הרץ פרופרטיז גרופ הוקמה ב־1977 על ידי יהודה, איש עסקים ויזם אמריקאי. היא החלה את פעילותה עם רכישת נכסי מולטיפמילי באזור החוף המזרחי של ארה"ב, ובמהלך שנות ה־90 החלה להתמקד ברכישת בנייני משרדים.

נשיא החברה הוא גארי הורוביץ. הרץ מעסיקה כיום 285 עובדים, בהם גם ילדיו של הרץ, המועסקים בתפקידים בכירים ומחזיקים בשליטה בחברה. הרץ פרופרטיז תהיה החברה האמריקאית הראשונה מבין אלה שגייסו אג"ח בתל אביב, שמנפיקה את המניות שלה בישראל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בשביל מה לקנות ריט חלקי ונכה?
יש 100 ריטים סחירים בארה״ב עם נכסים וניהול טובים מאשר הרץ הפרטית והקטנה. מה היתרון בהשקעת מיעוט בהרץ דרך חברת אחזקות בישראל כאשר השווי מוצג לפי ״ערך הוגן״ בשערוך אגרסיבי (שנעשה לטובת גיוס אג״ח) כאשר נכס הבסיס פרטי וחסר נזילות. הריטים האמריקאיים הסחירים בעלי יכולת גיוס הון בוול סטריט ונזילות יומית דרך הבורסה. שלא לדבר על טיב הנכסים והניהול. מעורר חשד שמדובר על נסיון אקזיט דרך ישראל.
ניו אורלינס  |  01.01.19
לכל התגובות