אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בימה"ש אישר להוציא את חברת הרדור למכירה צילום: איריס ליפשיץ קליגר

פרסום ראשון

בימה"ש אישר להוציא את חברת הרדור למכירה

מהדו"ח שהגיש המפרק הזמני עולה כי סך חובות החברה עומדים על כ-40 מיליון שקל; הזמנות בשווי של כ-16 מיליון שקל כבר נעשו

27.01.2019, 12:55 | ליטל דוברוביצקי

החברה שהינה מהמובילות בארץ בתחום בניית ארונות הזזה, העסיקה עד החודש כ-100 עובדים ופעלה ב-8 סניפים, יוצאת למכירה.

קראו עוד בכלכליסט

השופטת עירית וינברג נוטוביץ אישרה למפרק של חברת הרדור לפעול למכירת פעילות החברה, נכסיה והמוניטין שלה. החלטת השופטת ניתנה היום. ביום חמישי האחרון הגיש עו"ד יצחק יונגר, שמונה בשבוע שעבר כמפרק זמני לחברה, דו"ח ראשוני, שממנו עולה כי סך חובות החברה עומדים על כ-40 מיליון שקל, בין השאר לבנקים ונותני אשראי בסך כולל של כ-14 מיליון שקל.

ארונות לדוגמא של חברת הרדור שקרסה, צילום: אתר החברה ארונות לדוגמא של חברת הרדור שקרסה | צילום: אתר החברה ארונות לדוגמא של חברת הרדור שקרסה, צילום: אתר החברה

עוד עולה כי לחברה קיימות הזמנות של מאות לקוחות (מעל 800) בשווי כולל של 16 מיליון שקל, כאשר החברה גבתה מקדמות מלקוחות אלו בסך של 8 מיליון שקל. בדו"ח צויין כי חלק מאותם לקוחות שילמו את מלוא התמורה עבור הזמנתם וחלק שילמו כ-30-50 אחוז. המפרק הזמני אף ביקש להוציא את נכסי החברה ופעילותה למכירה, לאור התעניינות רבה מצד מספר מציעים פוטנציאלים.

לחברה 8 סניפים ברחבי הארץ. היא העסיקה 100 עובדים שכולם מיוצגים בתיק. תחום עיסוקה העיקרי הוא ייצור והרכבת ארונות הזזה וחדרי ארונות יוקרתיים. לאחרונה ביקשו עובדי החברה למנות לחברה (ששמה המלא הינו הרדור עיצוב עילי וטכנולוגיות) מפרק זמני ובית משפט מינה את עו"ד יצחק יונגר.

בד"וח שהגיש ביום חמישי האחרון, ציין בפני בית המשפט כי במועד מינויו "פעילות החברה כבר הופסקה, בקופתה לא היו כספים ומפעליה וסניפיה כבר היו סגורים מזה מספר ימים, לאחר שעובדי החברה פוטרו החודש".

עוד צויין בדו"ח כי בסמוך למינוי המפרק הזמני, פנו אליו כ-10 גופים רציניים, חלקם בעלי שם, אשר הביעו עניין ברכישת פעילות החברה.

תגיות