אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון בכנס גמלאי המשטרה והשב"ס: תוספות שכר - כבר בימים הקרובים צילום: עמית שאבי

כחלון בכנס גמלאי המשטרה והשב"ס: תוספות שכר - כבר בימים הקרובים

סיבוב בחירות? באוצר פועלים על מנת לשנות את החלטת הממשלה המקורית הנוגעת למתן תוספות השכר האדירות לשוטרים ולסוהרים - ולהוריד את רף ההסכמה הדרוש לביצוע המהלך מ-95% ל-90% מהגמלאים והעובדים. ברקע הדברים: דו"ח הממונה על השכר חושף כי שכרם של השוטרים והסוהרים גבוה משמעותית מזה של אנשי הקבע

11.02.2019, 13:07 | עמרי מילמן

"הכל מאחורינו, בדרך לפה דיברתי עם היועץ המשפטי לממשלה כדי לוודא שהעניינים סגורים. בימים הקרובים יגיעו אליכם מקדמות", כך אמר הבוקר (ב') שר האוצר משה כחלון, באירוע של גמלאי המשטרה והשב"ס.

קראו עוד בכלכליסט

שוטר בעבודה, צילום: אלעד גרשגורן שוטר בעבודה | צילום: אלעד גרשגורן שוטר בעבודה, צילום: אלעד גרשגורן

כחלון התייחס לתוספות האדירות בשכר השוטרים הפורשים ועובדי השב"ס לשעבר והוסיף: "תזכרו שאף אחד, לא כחלון ולא אף אחד עשה לכם טובה. זה שלכם. הייתי יושב אתכם עוד שעות, אבל אסור לי כי אנחנו בבחירות".

בימים האחרונים פועלים באוצר על מנת לשנות את החלטת הממשלה המקורית הנוגעת למתן תוספות שכר מפליגות לאנשי כוחות הביטחון בעבר ובהווה. על פי הנוסח המקורי של ההחלטה, נדרשה הסכמה של 95% מהגמלאים והעובדים למתן התוספות כדי שזו תצא לפועל.

ואולם, כעת מנסים באוצר להוריד את רף ההסכמה הדרוש ל-90% בלבד - מהלך שעשוי לחשוף את המדינה לתביעות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים מצד אנשי כוחות הביטחון שלא יסכימו לתוספות המוצעות.

הסיבה לתוספת השכר, העומדת על 7% - כלומר, 20 מיליארד שקל על פני 15 השנים הקרובות - היא דרישת השוטרים והסוהרים לקבל תוספות היעדר ביטחון תעסוקתי, כפי שקיבלו אנשי הקבע בצה"ל.

בהשוואה בין דרגות: השוטרים מרוויחים הרבה יותר מאנשי הקבע

מנתונים שפורסמו היום על ידי הממונה על השכר, קובי בר נתן, עולה כי גיל הפרישה הממוצע של שוטרים וסוהרים עומד על 53, בעוד שגיל הפרישה לאנשי הקבע עומד על 46.

עם זאת, בהשוואת דרגות בין אנשי הקבע לשוטרים - שכרם של השוטרים גבוה יותר; כך, שכרו הממוצע של סג"מ עומד בממוצע על 6.5 אלף שקל - לעומת מפקח שמקבל 14.5 אלף שקל; סרן מרוויח בממוצע 12 אלף שקל, לעומת רפ"ק שמרוויח 24.3 אלף שקל; אל"מ בצבא מרוויח בממוצע 39 אלף שקל, בעוד שנצ"מ מרוויח 40 אלף שקל.

בדרגות הנגדים, בעוד שרס"ל בצבא מרוויח בממוצע 8.5 אלף שקל, רס"ל במשטרה מרוויח 11.1 אלף שקל; רס"ב בצבא מרוויח בממוצע 19 אלף שקל, ואילו רס"ב במשטרה מרוויח בממוצע 21.5 אלף שקל.

תגיות

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
בלי משטרה (טובה או גרועה) אין משטר!!!
בלי משטרה (טובה או גרועה) אין משטר!!! ורוה"מ יודע וגם פוחד שהשוטרים יתחילו לחשוב!!! שוטר חושב זה לא טוב לשום משטר, לא ברוסיה ולא באירן ולא בארצות-הברית, אין מה לעשות, אם השוטרים ישבתו, אי אפשר להכניס במקומם את נוער - הגבעות. (למרות שבפורום קהלת היו רוצים).
ג'ו  |  15.02.19
43.
תגובה נכונה ואמיתית
כבר משנת 1981 יש פסק דין בבית דין ארצי ששכר השוטרים צריך להיןת צמוד לאנשי הקבע .וגם יש החלטת ממשלה . במידה ומישהו כאן לא מוכן וייש לו התנגדות אני מסכים איתו ,ואין בעיה עם זה , אז שיתנו לשוטרים שכר ומעמד של עובד מדינה רגיל כמו עובד משרד הפנים או עובד רשות המיסים או עובד מדינה של משרד לבטפ .אי אפשר לאכול את העוגה מכל הקצוות . רוצים השוואה לעובד מדינה אז שיתנו תנאים של עובד מדינה כמו משמרות של 8 שעות ותוספות עבור שעות לילה שבת וחג .ולא משמרות של 12 שעות ומעלה ללא כל תוספת וללא תוספת על לילה ושבת.
גיל גיל שבח  |  12.02.19
42.
תגובה אמיתית ןנכונה
את התוספת של ביטחון תעסוקתי קבעו כבר שלוש פעמים של בית דין לעבודה שצריך לקבל פעמיים בבית דין איזורי לעבודה ועוד פעם אחת בבית דין ארצי לעבודה כאשר בדרך עוד דיון בבית דין ארצי לעבודה והתוספת בפועל כרגע אם תיכנס ולא נראה לי שתיכנס בזמן הקרוב היא רק 3 אחוז ןלא 7 אחוז וזאת עפ הסכם שנחתם ולא מכובד עיי האוצר , גם ה3 אחוז לא משולמים והם חתמו הסכם כדי לא להגיע לדיון הרביעי בבית דין ארצי שבו יתבזו ויתברר שלא כיבדו את הפסקי דין הקודמים . גם ניסו האוצר להגיש בגץ ולא צלחו .לכן הלכו להסכם פשרה .
גיל גיל שבח  |  12.02.19
לכל התגובות