אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הרחפנים איירובוטיקס סוגרת את קו הייצור בישראל: 20 עובדים יפוטרו צילום: איירובוטיקס

פרסום ראשון

חברת הרחפנים איירובוטיקס סוגרת את קו הייצור בישראל: 20 עובדים יפוטרו

מנכ"ל איירובטיקס רן קראוס: "בשל העברת פעילות הייצור לארה"ב, החברה תצמצם חלק מפעילויות הייצור בישראל והיא נאלצת להיפרד ממספר עובדים". לחלק מהעובדים יוצע רילוקיישן לאריזונה

25.02.2019, 09:44 | הגר רבט
חברת הרחפנים איירובוטיקס (Airobotics) הודיעה היום לעובדיה על סגירת קו הייצור שלה בישראל והעברתו לארה״ב על מנת לתמוך בייצור בקנה מידה רחב יותר. במסגרת המהלך יפוטרו 20 העובדים בקו הייצור, אך לחלקם עשויה החברה להציע רילוקיישן לאריזונה.

קראו עוד בכלכליסט

החברה גייסה באוקטובר אשתקד 30 מיליון דולר על מנת לבצר את עמדתה כשחקנית חזקה בשוק הרחפנים המסחריים האוטונומיים. סבב הפיטורים הנוכחי מגיע בהמשך לשינוי הארגוני אותו עוברת החברה, שמעסיקה היום מעל ל-250 עובדים בעולם, וכולל את העברת מטה החברה לפיניקס אריזונה. כחלק מהשינוי פיטרה החברה בנובמבר 25 מתוך 170 העובדים שהיו לה אז בישראל.

 רן קראוס מנכ"ל איירובוטיקס, צילום: תומי הרפז רן קראוס מנכ"ל איירובוטיקס | צילום: תומי הרפז  רן קראוס מנכ"ל איירובוטיקס, צילום: תומי הרפז

מנכ"ל איירובטיקס רן קראוס מסר: "בשל העברת פעילות הייצור לארה"ב, החברה תצמצם חלק מפעילויות הייצור בישראל והיא נאלצת להיפרד ממספר עובדים (כ-20 משרות). חשוב להדגיש כי בכל הנוגע לפעילות ה-R&D - המרכז יישאר בישראל ואף ימשיך ויצמח בהמשך להתפתחות ולצמיחת החברה".

איירובוטיקס נמצאת היום בעיצומו של תהליך גיוס של עשרות עובדים בארה״ב. החברה שהוקמה ב-2015 גייסה עד היום 101 מיליון דולר בארבעה סבבים ובמרץ 2017 קיבלה אישור הפעלה מרשות התעופה האזרחית בישראל. הרחפן האוטונמי של איירובוטיקס משמש היום למשימות אבטחה וניטור במספר מדינות בעולם.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
עבדתי אצלהם במשך שנה
העבודה הכי מזעזעת שהייתי בה. ולא בגלל תוכן העבודה אלא נטו בגלל המנהלים. המנכל, רן, הוא אדם אגואיסט שלא מרשה לעובדים שלו להגיד לו שלום או לפנות אליו בכלל. המנהלים שתחתיו הם חברים שלו מהצבא שקיבלו אחלה ג׳וב בקומבינה ויש להם אפס ידע בניהול של בני אדם. היו ריבים פנימיים בין העובדים להנהלה בלי סוף, כולל דמעות שלי ושל אחרים בגלל היחס המשפיל שלהם אלינו. לא מגיע להם להיות חברה מצליחה. נקודה.
אנונימית  |  11.07.20
5.
יש הרבה הגיון מאחורי המהלך
מרכז הפיתוח נשאר כאן כי יש פה טאלנטים. אבל עיקר פעילות החברה היא במכרות במדברים ובאיזורים הרריים שהדרונים מנגישים בצורה טובה. אין סיבה להשאיר פה קווי ייצור ואכן הגיוני להיות מחובר לשטח עם מרכזים באריזונה. למי שמחפש ציונות - אז אין דבר כזה כשמדובר בעסקים.
ASD  |  25.02.19
4.
אוי איזו כתיבה מעצבנת של הכתב, ולעניינו -
אני מציע לכל מי שדואג לעתידם התעסוקתי של אותם 20 מפוטרים שלא ידאג, זה א'. ב', מה חשבתם שמדינת ישראל תתחיל ללכת אחורה ולהקים פה מפעלי ייצור? וודאי שלא. המפעל היה כאן לצורך שהיה, וכשנגמר הסיפור אין טעם להחזיק במדינה הזאת מפעל, בטח לא כזה שמעסיק עובדים אנושיים. מהלך מחייב וחשוב של החברה.
אני גם יודע לעשות דמגוגיה כשצריך.  |  25.02.19
לכל התגובות