אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דז'ה וו: גד זאבי הגיש הצעה לרכישת השליטה בבזק צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

דז'ה וו: גד זאבי הגיש הצעה לרכישת השליטה בבזק

זאבי מציע למחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב החזר של כ-70% מהחוב. יזרים 300 מיליון שקל במזומן. המכשול העיקרי: קבלת היתר שליטה ממשרד התקשורת בשל פרשיות העבר ולמרות שזוכה בהן

07.04.2019, 21:57 | גולן חזני

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

זה נשמע כמעט כמו תסריט דמיוני, אבל הצעה חדשה לרכישת השליטה בבזק הוגשה הערב (א') למחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב, ולחברה עצמה, המחזיקה בשליטה בבזק, על ידי לא אחר מאשר גד זאבי.

קראו עוד בכלכליסט

זאבי מציע 300 מיליון שקל תמורת מלוא הבעלות על אינטרנט זהב שתימחק מהמסחר, וסכום זה בתוספת 50 מיליון שקל מקופת אינטרנט זהב יועברו כהזרמה לחברה הבת ביקום במסגרת של גיוס הון של ביקום.

זאבי מבקש בלעדיות למו"מ למשך חודש עד ל-10 במאי עם אפשרות להארכה בחודש וחצי נוספים עד לקבלת אישור בית משפט לעסקה ואישור מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב וביקום עד 30 ביוני 2019.

יתר הסכום שבקופת אינטרנט זהב - כ-70 מיליון שקל - יחולקו למחזיקי האג"ח של החברה, ואילו 17 מיליון שקל נוספים יישארו בקופה למימון פעילות החברה. בנוסף תונפק סדרת אג"ח חדשה באינטרנט זהב של 300 מיליון שקל לתקופה של שבע שנים.

אינטרנט זהב חייבת למחזיקי האג"ח שלה 720 מיליון שקל והיא למעשה עברה כבר לידיהם. זאבי מציע עוד בונוסים למחזיקים בסך 80 מיליון שקל במקרה שמניית בזק תעלה מעל למחיר של 4.25 שקלים בארבע השנים הקרובות, כשמדובר במחיר כמעט כפול ממחירה בבורסה; 80 מיליון שקל נוספים במקרה שהמניה תעלה למחיר של 5.75 שקל למניה בשש השנים הקרובות ו-140 מיליון שקל נוספים במקרה ומחיר המניה של בזק יעלה מעל 6.5 שקלים למניה בשבע השנים הקרובות.

את ההצעה העביר זאבי לדורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב באמצעות עו"ד אמיר ברטוב ועיינה וקסלר ממשרד עו"ד שמעונוב ושות'. ההצעה שלו טובה יותר משל סרצ'לייט משום שאיננה מותנית בהתניות משמעותיות, ומחזיקי האג"ח של החברה צפויים להתייחס אליה בחיוב.

אינטרנט זהב מחזיקה ב-52% ממניות חברת ביקום שמחזיקה ב-26% ממניות בזק. אינטרנט זהב מצויה בחדלות פירעון ועצרה את התשלומים למחזיקי האג"ח שלה, ובפעולה דומה נקטה לאחרונה גם ביקום שחייבת 2.5 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח שלה. הצרות בקבוצה נוצרו עם השחיקה במחיר מניית בזק שאיבדה מעל 60% מערכה בשנתיים האחרונות.

זאבי מתנה את ההצעה בהגעה להסכמות עם מחזיקי האג"ח של ביקום על קביעת קובננטים (אמות מידה פיננסיות) חדשים לחוב שלה. 

גד זאבי, צילום: עמית שעל גד זאבי | צילום: עמית שעל גד זאבי, צילום: עמית שעל

   

זאבי החזיק בעבר במניות בזק באמצעות הלוואות שקיבל מאיש העסקים מיכאל צ'רנוי. בדצמבר 99' קיבלה קבוצת זאבי אישור ממשרד התקשורת לרכוש 20% ממניות בזק מהחברה האנגלית "כייבל אנד ויירלס" בכ-640 מיליון דולר. משטרת ישראל פתחה בחקירה שנתיים לאחר המקרה בחשד שהמימון לעסקה ניתן לא על ידי הבנקים אלא על ידי איש העסקים מיכאל צ'רנוי שהמשטרה חשדה כי הוא קשור למאפיה הרוסית.

רשויות האכיפה חשדו שזאבי הסתיר את חלקו של צ'רנוי בעסקה כדי שהדבר לא יפריע לו לקבל את האישורים הדרושים להיתר השליטה בביזק.

זאבי זוכה לחלטין בפרשה ב-2015, אחרי שנים רבות של משפטים ובנוסף זכה בתביעה של 250 מיליון שקל נגד שבעה בנקים בגין גביית ריביות שלא כדין ממנו בעסקה. גם צ'רנוי זוכה מהחשדות. מניות בזק שנרכשו ע"י זאבי הופקדו בידי נאמן ונמכרו ב-2009 תמורת 3.1 מיליארד שקל.

ההצעה משקפת 70% מהחוב למחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב. כרגע נראה כי המכשול האמיתי של זאבי בדרך לשליטה בחברה הוא היתר משרד התקשורת ולמרות שזוכה בפרשה המדוברת - הדבר עלול להפריע לו בקבלת ההיתר.

תגיות