אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחום הגוף: רצוי להסתגל באופן מדורג לפעילות בקיץ צילום: איי פי

כחום הגוף: רצוי להסתגל באופן מדורג לפעילות בקיץ

כשהקיץ בפתח - רצוי להתאמן בצורה הדרגתית כדי להתרגל לעומס החום ולסייע לגוף להתמודד עם הסכנה לאיבוד נוזלים

30.04.2019, 08:35 | ארי תדהר

מזג האוויר מתחמם במהירות והוא שונה מאוד מזה שהתרגלנו אליו בחודשים האחרונים לאחר החורף הארוך.

קראו עוד בכלכליסט

השתתפות במירוצים ובפעילות גופנית בתנאי חום, בעיקר בתקופת המעבר כשהגוף רגיל לתנאים הפוכים, משפיעה מאוד על היכולת של הגוף להתמודד. הדופק עולה כתוצאה מהצורך בהזרמת יותר דם לקירור הגוף, ואנו מאבדים יותר נוזלים ומלחים מזיעה. כשהלחות גבוהה, העומס על הגוף גדל עוד יותר.

  אימון בקיץ. להוריד את הקצב, להגביר את השתייה צילום: אי.פי, צילום: איי פי אימון בקיץ. להוריד את הקצב, להגביר את השתייה צילום: אי.פי | צילום: איי פי   אימון בקיץ. להוריד את הקצב, להגביר את השתייה צילום: אי.פי, צילום: איי פי

פעילות גופנית בתנאים שהגוף אינו מורגל בהם עלולה להיות מסוכנת. הפתרון הוא התאקלמות הדרגתית. היא תגרום לנו להתחיל להזיע מוקדם יותר כדי לקרר את הגוף ולהפריש בזיעה פחות מלחים. הדבר יאפשר גם פעילות שרירית טובה ויעילה יותר.

בשבועות הראשונים להסתגלות רצוי להקפיד על אימונים בשעות מוקדמות או מאוחרות שאינן חמות או לחות, או בתוך חדר כושר ממוזג. בנוסף, נגביר את כמות הנוזלים והמלחים שאנו צורכים במשך היום וכמובן גם באימונים. במקביל, רצוי להנמיך את עוצמת האימון כדי לשמור על רמת הדופק שאנו רגילים אליה.

לאחר שבועיים־שלושה של הסתגלות ניתן לחזור בהדרגה לאימונים רגילים. אך כדאי להמשיך ולהקפיד שבקיץ הקצבים שבהם נתחרה ונתאמן, יירדו בהתאם למזג האוויר וליכולת האישית שלנו להתאמן ולהתחרות בתנאי חום ולחות.

תגיות