אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Reali גייסה 30 מיליון דולר בהובלת אורן זאב צילום: Brian DeSimone

חברת Reali גייסה 30 מיליון דולר בהובלת אורן זאב

החברה פיתחה פלטפורמה לביצוע עסקאות נדל"ן מבוססות תיווך, שמאפשרת להוזיל ולייעל את התהליך עבור הקונה והמוכר. בסבב הגיוס השתתפה גם קרן SG ונצ'רס של דובי פרנסס

30.04.2019, 16:01 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ רילי (Reali) גייסה 30 מיליון דולר בסבב שהובל בידי קרנות שביצעו השקעה חוזרת בה - Zeev Ventures של אורן זאב, Signia Venture Partners, ובהשתתפות קרן S.G.Ventures של דובי פרנסס.

קראו עוד בכלכליסט

רילי פיתחה פלטפורמה שמאפשרת להוזיל עסקאות תיווך נדל"ן למגורים בארה"ב ביותר מ-70%. יותר מ-90% ממכירות הבתים בארה״ב מתבצעות בידי מתווכים מסורתיים, שגובים משני צדדי העסקה עמלת תיווך המגיע ל-6%. המערכת של רילי מאפשר למוכר ולקונה לבצע את העסקה בצורה פשוטה ומהירה, כשכולה מנוהלת דרך האפליקציה של החברה.

עמי אברהמי, ממייסדי החברה, צילום: Brian DeSimone עמי אברהמי, ממייסדי החברה | צילום: Brian DeSimone עמי אברהמי, ממייסדי החברה, צילום: Brian DeSimone

לפי המודל של רילי, כשהיא מייצגת את הקונה החברה נגבית עמלה של 2.5%-3% מהמתווך המייצג את המוכר, והקונה מקבל 1.5%-2% מסכום העמלה. עד כה שילמה רילי עשרות מיליוני דולרים לקונים שרכשו נכסים דרך הפלטפורמה שלה. בנוסף, החברה מציעה שירותים נוספים לעסקאות כמו אפשרות לקבלת משכנתא אונליין, ביטוח דירה, חברת נאמנות ועוד. כאשר רילי מייצגת את המוכר, היא מאפשרת למכור את הבית בעלות נמוכה משמעותית מהנהוג בשוק, בנוסף להצגת תובנות המבוססות על ניתוחי ביג דאטה המאפשרות למוכר למקסם את התמורה ממכירת הנכס.

החברה הוקמה ב-2015 בידי עמית הלר (מנכ"ל) ועמי אברהמי (סמנכ"ל מוצר ומנהל הפעילות בישראל). החברה מעסיקה 100 עובדים בארצות הברית ו-30 בארץ, ומתכוונת להגדיל את הפעילות בישראל. עמית הלר הוא אחד מוותיקי היזמים בארץ, שעמד מאחורי חברות כ-IXI .

זהו סבב גיוס שני של החברה, שכבר גייסה לפני שנתיים 10 מיליון דולר משחקן הפוטבול האגדי ג’ו מונטנה דרך קרן Liquid2 שבבעלותו, אורן זאב, signia ומשקיעים נוספים. ההון שגויס ישמש לפריסת הפעילות בכל קליפורניה. והשקעה בהמשך פיתוח הטכנולוגיה על ידי הגדלת מצבת כוח האדם ב-30 עובדים.  

ג ג'ו מונטנה | צילום: גטי אימג'ס ג

היזמים הקימו לפניכן חברה בשם Dragonfly Group שבנתה פרויקטים למגורים בסן פרנסיסקו, ובמהלך פעילותה החליטו לייעל את תהליך רכישת הנכסים דרך רכיבי ביג דאטה.

"עולם התיווך בארה״ב מאוד מיושן ובנוי עדיין על תשתית של מתווכים משני הצדדים הסוגרים את העסקה ביניהם, לרוב ללא היכרות או שיחה בין הקונה למוכר", הסביר אברהמי. "המתווכים עדיין עובדים ללא טכנולוגיה משמעותית, רוב התקשורת עם הלקוחות מתבצעת במיילים ומסמכים, דבר המייקר ומסרבל מאוד את עלות העסקה ולא מאפשר שקיפות וחוויה טובה. הפתרון של רילי הוא היחיד שמאפשר לבצע את כל העסקה על כל מרכיביה והמוצרים הנלווים שלה דרך הסלולרי - לתקשר עם המתווכים, לחתום על משכנתא ועל מסמכים נוספים. וכל זאת בצורה שקופה, קלה וזולה".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
יש סיבה למה עובדים עם מתווכים....
יש לכל מוכר אפשרות למכור בעצמו את הבית,Sale By Owner. האמריקאים לא רוצים היכרות אישית בין המוכר לקונה. זה כל הנקודה. לכן הם משתמשים במתווכים. מאחר והיתה היסטוריה של קרבות בין מוכרים וקונים, משתמשים בצד שלישי. ולא משנה אם ההתכתבות היא במייל או דרך הסלולרי (משתמשים כמובן בסלולרי גם היום). בתקופה שהבית ב-pending, כלומר נחתם החוזה, הליך שנעשה בעזרת המתווך, ועד לרגע מסירת מפתחות הבית, שזה בדרך כלל אחרי 90 יום (לא תמיד) במשרד עורכי דין, יש בעייה של אי הסכמה בין מוכרים לקונים במיקרה ויש פגעי טבע או בעיות אחרות שקורות בבית. לכן משתמשים במתווכים ועורכי דין שהם צד שלישי. וזו דרך עדיפה בהרבה על גישה ישירה. יש המון גניבות כספים של בתים היום ואם כבר אז רק משתמשים יותר ויותר במתווכים ומשרדי עורכי דין ופחות ופחות בגישה ישירה בין מוכר לקונה, באם זה דרך הסלולרי או כל דרך התכתבות אחרת שאין לה משמעות.
Sale By Owner  |  30.04.19