אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי 3.5 שנים: כתב אישום נגד מנהל עבודה באתר בנייה בגין גרימת מוות ברשלנות מתוך אלבום משפחתי

אחרי 3.5 שנים: כתב אישום נגד מנהל עבודה באתר בנייה בגין גרימת מוות ברשלנות

לפי כתב האישום, איפשר מנהל העבודה באתר בנייה באלעד לפועל ויטלי אסף לעלות על גג בריכת אגירה גם בחושך, ומבלי שיחייב אותו להיות רתום ולגדר את האזור המסוכן; בעקבות זאת נפל אסף מגובה של 9 מטר ונהרג; מארגון קו לעובד נמסר: "על מיצוי הדין להתבצע גם מול המנהלים האמיתיים - הקבלנים עצמם"

29.05.2019, 12:44 | דותן לוי

פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הגישה לפני זמן קצר כתב אישום לבית המשפט השלום בפתח תקווה נגד מוניר דראושה, בן 35 מאכסאל, מנהל עבודה באתר בנייה באלעד, אשר לפי כתב האישום בשל רשלנותו נגרם מותו של ויטלי אסף ז"ל.

קראו עוד בכלכליסט

לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד עינת בניטה, הנאשם שימש מטעם חברת "ולד מדרכי קבלן לבריכות מים ולבניין בע"מ", כמנהל עבודה באתר בנייה להקמת בריכת אגירה עירונית למי שתייה באלעד. בבוקר של ה-4 בינואר 2016, הגיעו לאתר עובדי חברת מנופים ביניהם המנוח, לצורך הרכבת תקרת הבריכה שנעשתה באמצעות הנחת פלטות טרומיות. לצורך כך, שהו העובדים על גבי התקרה בגובה של כ-9 מטרים מהקרקע. תוך כדי הרכבת התקרה, נוצרו פתחים וחללים בהם לא הונחו פלטות טרומיות, פתחים אלו לא גודרו מפני סכנת נפילה.

ויטלי אסף ז"ל, מתוך אלבום משפחתי ויטלי אסף ז"ל | מתוך אלבום משפחתי ויטלי אסף ז"ל, מתוך אלבום משפחתי

מאוחר יותר, בסביבות השעה 18:30, עלו יחד המנוח והנאשם לתקרה וזאת על מנת לבדוק את תקינות המרחק בין כבלי חשמל של המנוף לבין כבלי חשמל המצויים על התקרה, וזאת ללא רתמות בטיחות אשר יבטיחו אותם מפני נפילה. בשעה שהנאשם, אסף ועובדים נוספים שהו על התקרה כבר היה חשוך. הנאשם איפשר את המשך העבודה ולא הודיע לאף גורם על העבודה בשעת חשיכה ולא דאג לתאורה נאותה ותקינה. לאחר שהשניים סיימו את הבדיקות, נותר הנאשם על הגג, בשלב זה הוא הבחין כי המנוח המשיך ללכת על התקרה ולא מנע זאת ממנו. במקביל המנוח החל ללכת על התקרה, דרך באחד הפתחים שלא גודרו מפני נפילה ונפל דרכו כ-9 מטרים ארצה. כתוצאה מכך, נגרם מותו.

בכתב האישום טוענת הפרקליטות כי דראושה התרשל בתפקידו כמנהל עבודה באתר אשר אמון גם על היבט הבטיחות. כך למשל, הוא לא דאג לכך שסביב פתחים בתקרה יותקן גידור נאות וראוי, על אף שידע כי המנוח ועובדים נוספים דורכים על התקרה במהלך עבודתם.

עוד נטען, כי בהיותו מנהל העבודה, לא התקין לעובדים בגובה נקודת עיגון לקשירה של מערכת לבלימת הנפילה וזאת בניגוד לתקנות הבטיחות בעבודה, וכן לא דאג לכך שכל העובדים הנמצאים על תקרה כולל המנוח יהיו מצוידים בציוד מגן אישי למניעת נפילה וישתמשו בו. בנוסף נטען, כי הנאשם לא דאג לכך שבעת העבודה בחושך משטח העבודה יהיה מצויד בתאורה נאותה ויציבה.

מארגון קו לעובד נמסר בתגובה: "3 שנים וארבעה חודשים לקח למשטרת ישראל ופרקליטות המדינה עד להשלמת החקירה והגשת כתב אישום נגד האחראים למותו של ויטלי אסף, ז"ל.

ושוב, רק מנהל העבודה - עובד המועסק אצל הקבלן המבצע - נתפס כאחראי בלעדי להפקרות באתר הבנייה ורק נגדו מוגש כתב האישום. מי שיקרא את כתב האישום ידע שלא מדובר ב"תיק מסובך" שמצדיק את הזמן הרב שעבר עד להשלמת החקירה והגשת כתב האישום.

"מיצוי דין עם מי שגרמו ברשלנותם למותו או פציעתו של עובד, אמור להתבצע במהירות ובאפקטיביות, על מנת לייצר את ההרתעה הנחוצה לענף הבנייה ובקרב הקבלנים. מיצוי הדין גם אמור להתבצע מול המנהלים האמיתיים - הקבלנים עצמם - ולא רק מנהלי עבודה המועסקים אצל אותם קבלנים. כל עוד לא ימוצה הדין עם בעלי השליטה במשאבים ובזמני הביצוע המוקצים לפרויקט, לא נראה שינוי אמיתי בתחום הבטיחות בעבודה".

תגיות