אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הינשוף שחתך לאלטשולר את הרווח ב־2018, עוזר לו להמריא צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

הינשוף שחתך לאלטשולר את הרווח ב־2018, עוזר לו להמריא

קרן הגידור ינשוף של אלטשולר שחם הפסידה 9 מיליון שקל ב־2018 בגלל הימור כושל, וגרעה 20% מהרווח הנקי של בית ההשקעות. התיקון הגיע כבר ברבעון הראשון שבו הרוויחה הקרן 7 מיליון שקל, והזניקה את הרווח התפעולי בקרנות והתיקים ל־26 מיליון שקל

04.06.2019, 08:08 | רחלי בינדמן

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בעוד אלטשולר שחם נערך להנפקת חברת הגמל שלו, לפי שווי מבוקש של 800 מיליון שקל עד מיליארד שקל, הגיעו לידי "כלכליסט" הדו"חות הכספיים המלאים של בית ההשקעות. דו"חות אלה, שכוללים גם את פעילות קרנות הנאמנות והתיקים ואת קרן הגידור של בית ההשקעות, חושפים כי בכל הקשור לרגל המשמעותית השנייה שלו — הקרנות – אלטשולר שחם סובל מחולשה. הכנסות בית ההשקעות מפעילות הקרנות והתיקים עמדו ברבעון הראשון על 64.8 מיליון שקל, ירידה של 4.5% לעומת הרבעון המקביל, אז עמדו ההכנסות על 67.9 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

השפעת דצמבר השחור

חלק ניכר מהירידה בהכנסות ניתן לייחס לפדיונות הכבדים שאפיינו את ענף הקרנות בעקבות קריסת הבורסות בעולם בדצמבר השחור של 2018. לשם השוואה, הכנסות בית ההשקעות הבורסאי מור, המתמחה בקרנות נאמנות וניהול תיקים, עמדו ברבעון על 41.2 מיליון שקל – ירידה של 4.4% לעומת הרבעון המקביל – כך שהמגמה הענפית בתעשיית קרנות הנאמנות התנודתית דומה. בשורה התחתונה, הרווח הנקי של אלטשולר שחם עמד על 26.3 מיליון שקל ברבעון, זינוק של פי 2.7 לעומת הרבעון המקביל, אז עמד הרווח הנקי על 9.6 מיליון שקל.

שני התורמים הגדולים ביותר לרווח הנקי של בית ההשקעות היו חברת הגמל וקרן הגידור ינשוף. הרווח של פעילות הגמל המיוחס לאלטשולר שחם, שמחזיק בה (80%) בשותפות עם מנכ"ל הפעילות יאיר לוינשטיין, עמד על 15 מיליון שקל, כמעט פי שניים לעומת רווח של 8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. זאת, הודות לתנופה בגיוסים של בית ההשקעות. חברת הגמל גייסה 1.7 מיליארד שקל מהמתחרים בין ינואר לאפריל, ורשמה צבירה נטו של 3.8 מיליארד שקל מתחילת השנה.

היקף הנכסים המנוהל על ידי חברת הגמל כבר מגיע ל־86 מיליארד שקל, כשהפער בינה לבין חברת הגמל השנייה בגודלה בישראל של פסגות (שאת היקף נכסיה עקף אלטשולר רק לפני שנתיים וחצי) כבר עומד על 30 מיליארד שקל.

התורמת השנייה לשורת הרווח היתה, כאמור, קרן הגידור של בית ההשקעות ינשוף שבה מנהל בית ההשקעות את עיקר כספי הנוסטרו שלו – כ־200 מיליון שקל. ינשוף, שהוקמה ב־2015, רשמה ברבעון הראשון רווחי השקעות של 7 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 1.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. רווח זה הוא תולדה של רבעון ההתאוששות של שוק ההון, שבו המדדים המובילים בארץ ובעולם עלו ב־15%-10%, ותיקנו את הנפילות דצמבר השחור. לשם השוואה, ב־2018 כולה הפסידה קרן הגידור שמנוהלת על ידי איציק טרגן 9 מיליון שקל וב־2017 היא הרוויחה 11 מיליון שקל. באפריל השנה חשף "כלכליסט" כיצד הימור כושל של טרגן, שפועל גם כשחקן נוסטרו עצמאי נגד אג"ח ממשלתיות ארוכות בארה"ב — פוזיציה שהתממשה ביוני אשתקד — הביא להפסד חצי שנתי של 10% לקרן.

תמונת ראי לדו"חות 2018

דו"חות הרבעון הראשון הן סוג של תמונת ראי לדו"חות 2018, שבהם הרווח הנקי של בית ההשקעות נחתך ב־20% לעומת התקופה המקבילה, ל־43.3 מיליון שקל בשל ההפסדים של ינשוף. באופן אבסורדי, הפעילות של קרן הגידור שמרכזת את פעילות הנוסטרו של בית ההשקעות משפיעה על התוצאות שלו הרבה יותר מפעילויות הליבה של הקרנות והתיקים, כאשר ינשוף תרמה ברבעון הראשון כ־40% מהרווח התפעולי של פעילות הקרנות והתיקים שעמד על 17 מיליון שקל.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ינשוף
נו עוד פעם אתה עם השטויות שלך "איציק".... חח די נו, מתוסכל בדיוק כמוך על ההחלטה הפזיזה לצאת מינשוף מפאניקה מיותרת, פיספסנו של נשארנו היום היינו מרוויחים יופי, די עם ההשמצות, זה לא יתרום לכלום, די שחרר, פרגן להם (ינשוף) תחליף גישה ואז אולי יסכימו לקבל אותך בחזרה כמוני. שאפו ענק לינשוף השנה :)
רועי  |  25.07.19