אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השנידמנים מוציאים לפועל את תוכנית המחיקה הכפויה של ביטוח ישיר

השנידמנים מוציאים לפועל את תוכנית המחיקה הכפויה של ביטוח ישיר

לאחר שכשלו בעבר בניסיונות הצעת רכש לביטוח ישיר, פנתה הקבוצה לבית המשפט לאשר לרכוש את חלק המיעוט בחברה באופן כפוי בהתאם להערכת שווי; בעלי המיעוט עשויים להתנגד ולטעון שההערכה לא מגלמת את השווי האמיתי של ביטוח ישיר, אך לא בטוח שכדאי להם

20.06.2019, 20:33 | רחלי בינדמן

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

תכנית מחיקת ביטוח ישיר מהמסחר בצורה כפויה יוצאת לדרך.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שפורסם בכלכליסט, דירקטוריון קבוצת צור שמיר פנה היום (ה') לבית המשפט כדי לבצע את מחיקת השכבה הנדרשת לפי חוק הריכוזיות בדרך יצירתית. במקום דרך המלך של הצעת רכש מבעלי מניות המיעוט, החליטו בדירקטוריון צור שמיר, שבשליטת משפחת שנידמן השולטת בקבוצת ביטוח ישיר, לפנות לבית המשפט כדי לכפות מחיקה בהליך לפי סעיף 350 לחוק החברות.

החברה משתמשת בהערכת שווי שהזמינה לביטוח ישיר כדי לקבוע את מחיר רכישת אחזקות המיעוט, שקבעה לביטוח ישיר שווי של 2.18 מיליארד שקל.

ביטוח ישיר נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 2.07 מיליארד שקל נכון להערב (ה'), אך בעת החלטת הדירקטוריון לפנות לבית המשפט ביטוח ישיר נסחרה בשווי של 2.18 מיליארד שקל - זהה להערכת השווי.

מאז, בעקבות פרסום דוחות הרבעון הראשון המאכזבים של חברת הבת של ביטוח ישיר, אי.די.אי, ירדה המניה לשוויה הנוכחי. אלא שהיום המנייה עלתה בבורסה, מה שעשוי לאותת כי בעלי מניות המיעוט לא יסכימו כל כך בקלות לרכישה הכפויה דרך מנגנון בית המשפט. בעבר ניסתה צור שמיר לבצע הצעות רכש לביטוח ישיר אך נכשלה.

הקבוצה צריכה למחוק שכבה בפירמידה עד סוף השנה בגלל חוק הריכוזיות. הזמן דוחק עבור בעלי השליטה, אך זה לאו דווקא צריך לעניין את בעלי מניות המיעוט שעשויים לטעון כי הערכת השווי גזרה שווי נמוך מידי לביטוח ישיר המחזיקה גם במימון ישיר (שמתכננת בעתיד הנפקה), בחברת הביטוח אי.די.אי ובחברת הנדל"ן אדגר.

עם זאת, באופן מעט פרדוקסלי דווקא החולשה של אי.די.אי ביטוח בתקופה האחרונה עשויה לגרום לבעלי מניות המיעוט לקבל את מה שהוצע להם ולשבת בשקט מבלי להיות יותר מידי "גרידיים".

תגיות