אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה מכירת רד האט ל-IBM עבור 34 מיליארד דולר צילום: רויטרס

אושרה מכירת רד האט ל-IBM עבור 34 מיליארד דולר

שבועיים לאחר שהאיחוד האירופי הודיע שלא יתנגד לעסקה, דיווחו היום IBM ורד האט על השלמת הרכישה. על פי הודעת החברות הלקוחות יחלו ליהנות ממנה לפני סוף הקיץ

09.07.2019, 17:55 | רפאל קאהאן

IBM ורד האט הודיעו היום (ג') על השלמת עסקת הרכישה של האחרונה בידי ענקית הטכנולוגיה. שוויה של הרכישה עומד על כ-34 מיליארד דולר והיא נחשבת לאחת מעסקאות המיזוג הגדולות עד כה. בהצהרה משותפת שפורסמה נכתב ש"הלקוחות יתחילו ליהנות מהפירות של המיזוג לפני סוף הקיץ".

קראו עוד בכלכליסט

ג'יני רומטי, מנכ''לית IBM וג'ים ווייטהרסט, מנכ''ל רד האט הודיעו לעובדי החברות ששתיהן מבינות את ה"ערכים ותומכות באופן בלתי מתפשר בקהילת הקוד הפתוח. אנו נמשיך להציע את המבחר והגמישות שעסקים התרגלו לקבל מאיתנו". ההכרזה מגיעה כשבועיים לאחר שהאיחוד האירופי הודיע שהוא אינו מתנגד לעסקה. לדברי הרגולטורים האירופים לחברה המאוחדת "לא יהיה מספיק כוח כדי להזיק לתחרות או לגרום לסגירה של מתחרים".  

ג ג'יני רומטי מנכ"לית IBM | צילום: גטי ג

רד האט מהווה במידה רבה אנטיתזה למודל העסקי של IBM. אמנם האחרונה גם החזיקה מגוון מוצרי קוד פתוח, אך אלה מעולם לא היוו את ליבת עסקיה. מנגד, רד האט נחשבת לחברה שהכניסה את עולם הקוד הפתוח, בו התוכנה אינה מהווה קניין רוחני של המפתחים, לעולם העסקי. רד האט עומדת מאחורי שילוב טכנולוגיות כגון לינוקס, ג'אווה קוברניטיס בעולם המחשוב הארגוני, כך נמסר מ-IBM.

התכניות של IBM עבור רד האט עדיין לא ברורות לגמרי. בינתיים החברה הסבירה שהיא מתכננת להציע מערך מחשוב ענן היברידי מבוזר שבו רד האט תספק את סביבת ההפעלה. לא ברור אם IBM תנצל את הכלים הקיימים של רד האט או תשתמש בה לפיתוח של כלים חדשים. מה שכן בטוח זה שב-IBM מעוניינים להציע שילוב של פלטפורמות, ענן ציבורי, פרטי וכן סביבות הפעלה Edge מקומיות.

הכוונה היא ככל הנראה לאפשר ללקוחות להפעיל את שירותי התוכנה ש-IBM תספק להם בכל מקום. כיום, מחשוב ענן מוגבל להפעלה בשירותים של הספק באופן ציבורי או במחשבי הלקוח באופן פרטי. בנוסף מחשוב Edge הוא גישה נוספת שבה השירותים מופעלים מקומית כאשר נדרש לקבל תפעול מהיר של המידע והנתונים כמו למשל במכוניות אוטונומיות או בהפעלה של רובוטים תעשייתיים.

IBM לא הצליחה להתמודד באופן מוצלח בתחום הענן הציבורי מול מיקרוסופט, גוגל ומובילת השוק אמזון AWS. השילוב של הפלטפורמות האלה עשוי לספק לה יתרון תחרותי שכרגע לא קיים אצל המתחרות. מנגד גם אורקל החלה לגשש את הכניסה לתחום מכיוון דומה, אך לעומת IBM, היא לא תזדקק לרכישה נוספת כדי להתמודד עימה בתחום.

כדי לממן את העסקה IBM הנפיקה אג''ח בכ-20 מיליארד דולר במאי האחרון. בנוסף היא מכרה קניין רוחני בתחום התוכנה ל-HCL ההודית בכ-1.8 מיליארד דולר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אפל תיצור אפלקציה לניהול משכורות של עובד באופן פרטי וכן במחלקות בכל החברה ושינויים בהם בצורה קלה
ואפל תאפשר לבנקים וחברות ביטוח והמדינה גישה למידע בתשלום רב ותדע גם כמה האדם מרוויח למיקוד בiAD בלי מסירת מידע על הלקוחות אלא באופן שטחי לקבוצות לקוחות בiSD ואתרי קניות כמו אמאזון וIKEA וחברות נסיעות ואפילו רשתות חברתיות של העתיד ואתרי היכרויות שידעו למקד את המחירות למשל מיטה כזאת או בית כזה לפי המשכורות בלי שידעו מי זה בכלל! בשוק של טריליונים במחירה במחיר גבוה. בפטנט לתוכנה לשימושים העסקיים שלה למשל לבנקים.
מנכ”ל אפל  |  25.07.19
3.
ג'יני הורסת את יבמ
מאז שנכנסה לתפקידה היא מנסה באגרסיביות להשאיר חותם כמנכ"לית ששינתה את יבמ והפכה אותה למובילה בענן, ב ai, iot וכו'. אבל בדרך היא מאבדת לקוחות וטכנולוגיות שיבמ מובילה וחבל. בסה"כ יבמ מפגרת אחרי המתחרות בתחומים האלה בעוד שבתחומים בהם יבמ מובילה אין יותר השקעה. חבל לראות את התדרדרות החברה בגלל מגלומניה של אישה אחת.
יוסף שמעוני  |  10.07.19
לכל התגובות