אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכה: חברת בנייני העיר הלבנה זכתה במכרז לרכישת מבנה מד"א, במתחם בזל בת"א צילום: גוגל MAPS

בלעדי לכלכליסט

הערכה: חברת בנייני העיר הלבנה זכתה במכרז לרכישת מבנה מד"א, במתחם בזל בת"א

על פי הערכות, הצעת החברה לרכוש מהעירייה את הקרקע ברחוב אלקלעי 2 בתמורה לכ-247 מיליון שקל, הקנתה לה את המקום הראשון. הזוכה תוכל להרוס את מבנה מד"א ולבנות במקומו בניין ובו 80 דירות

11.07.2019, 18:39 | אמיתי גזית

חברת בנייני העיר הלבנה היא ככל הנראה הזוכה במכרז לרכישת מתחם מד"א ברחוב אלקלעי 2, הסמוך לרחוב בזל בתל אביב. על פי הערכות בענף הצעתה של החברה לרכוש מהעירייה את הקרקע בתמורה לכ-247 מיליון שקל, הקנתה לה את המקום הראשון.

ל"כלכליסט" נודע כי מרבית הפנטהאוזים וחלק מהדירות בפרויקט כבר נמכרו על ידי חברת בנייני העיר הלבנה, לאחר שגייסה משקיעים לשם כך. בנייני העיר הלבנה היא חלק מקבוצה הכוללת את jtlv של אמיר בירם ואריאל רוטר (40%) וישרוטל (20%), שמתכננות להקים במתחם מלון. במקום השני נמצאת הצעתה של קנדה ישראל לרכישה ב-237 מיליון שקל, במקום שלישי אזורים עם הצעה ב-217 מיליון שקל, בשני המקומות הבאים מדורגים יוסי אברהמי ולני גרופ עם הצעות נמוכות מ-200 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מד"א במתחם בזל, צילום: גוגל MAPS מד"א במתחם בזל | צילום: גוגל MAPS מד"א במתחם בזל, צילום: גוגל MAPS

המגרש בגודל 2.5 דונם שייך לעיריית תל אביב והוחכר למד"א עד לשנת 2021 עם אופציה להערכת החכירה למשך 49 שנים נוספות. על פי תנאי המכרז, 51 מיליון שקל מסכום הזכייה יועברו למד"א, יתר הסכום - כמעט 200 מיליון שקל - יזרמו לקופת עיריית תל אביב. הזוכה תוכל להרוס את מבנה מד"א ולבנות במקומו בניין ובו 80 דירות.

עם זאת קיימת אפשרות כי תחבור לרונית רפאל בעלת המבנה הצמוד- בית רונית רפאל - לפרויקט משותף. איחוד המגרשים יאפשר בנייה של 200 יח"ד בבניינים בני 7 קומות.

כפי שנחשף הבוקר בכלכליסט, רונית רפאל בוחנת אפשרות זו, העירייה הבהירה כי תאפשר לקדם תוכנית כזו, ובעבר עיריית תל אביב אף בחנה בעצמה לאחד את המגרשים.

איציק בן שוהם יו"ר ומייסד חברת בנייני העיר הלבנה סירב להגיב לפניית "כלכליסט".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
בלתי אפשרי להרוויח כסף במחיר כזה
עלות בניה של דירות יוקרה במרכז תל אביב, כולל הריסה וחניון תת-קרקעי היא לפחות 13 אלף שקל למטר. כלומר, יש פה 360 מליון של עלויות. בתוספת מיסים ואגרות וקצת עלויות מימון אנחנו מגיעים בקלות ל400 מליון. זה אומר 5 מליון לדירה במכירות לפני מע"מ או 5.85 מליון לדירה (כולל מע"מ). 58.5 אלף שקל למטר וזה בלי רווח של אגורה. בכמה היזמים מצפים למכור? 70 אלף שקל למטר? אין פה שום הגיון בעסקה הזו.
רועי  |  13.07.19
לכל התגובות