אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט השקיעה מיליארד דולר במכון OpenAI, שבונה מוח מלאכותי צילום: SearchDataCenter

מיקרוסופט השקיעה מיליארד דולר במכון OpenAI, שבונה מוח מלאכותי

המכון מתמקד בפיתוחי בינה מלאכותית כללית - ענף AI מורכב ביותר, שמנסה לסנתז הליכה חשיבה; בין היתר, השקיעו בו אלון מאסק וסאם אלטמן מ-Y Combinator. ההסכם בין OpenAI ומיקרוסופט יאפשר לאחרונה להפוך לספקית ומפיצה של פיתוחי AI מתקדמים

23.07.2019, 12:35 | רפאל קאהאן

מיקרוסופט חשפה אמש (ב') השקעה של מיליארד דולר במכון המחקר האמריקאי OpenAI, שעוסק בפיתוח בינה מלאכותית כללית - ענף AI מאתגר במיוחד, בו נבנה מחשב שמסוגל לפעול בדיוק כמו המוח האנושי. זאת, בעוד רוב כלי ה-AI של ימינו נשענים על פיתוח יכולות זיהוי דפוסים ולא חשיבה אמיתית. בין השאר, השקיעו ב-OpenAI גם אלון מאסק, סאם אלטמן מ-Y Combinator וריד הופמן מייסד לינקדאין.

קראו עוד בכלכליסט

ההשקעה בוצעה במסגרת שיתוף פעולה בין המכון וענקית התוכנה, בו ייבנו טכנולוגיות חדשות עבור Azure, הענן הארגוני של מיקרוסופט. הסכם בין שני הגורמים מקנה לחברה גישה לטכנולוגיות ה-AI של OpenAI, מה שהופך אותה בפועל למפיץ וספק שלהן. בין היתר, יושקו מודלים שניתן יהיה לאמן ולהפעיל על Azure ופתרונות חומרה שיתמכו בטכנולוגיות הללו.

פיתוחי AI מתקדמים. אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק פיתוחי AI מתקדמים. אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק פיתוחי AI מתקדמים. אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

שלא כמו אמזון, IBM או גוגל, מיקרוסופט זנחה קצת את תחומי מחשוב עתיר הביצועים והבינה המלאכותית. אמנם יש לה טכנולוגיות בתחום כגון קורטנה, אך ליריבות יש מגוון גדול יותר של מוצרים. העסקה הנוכחית נועדה לעבות משמעותית את היכולות שלה בתחום. יתכן שבהמשך תיכנס החברה גם לתשתיות שמתאימות לבינה מלאכותית שכזו, בראשן מחשוב קוונטי.

חומרה חזקה היא הכרח כדי לאמן ולשפר בינה מלאכותית; למיקרוסופט יש תשתית ענן מתקדמת ומהירה מאוד, והנהלת OpenAI רצתה גישה מיוחדת אליו כדי להאיץ את פיתוחי ה-AI של המכון. היקף הדרישה של כוח מחשוב ליישומי AI גדל פי 300 אלף בין 2012 ו-2018; הדרישה לעוצמת החישוב מוכפלת כל שלושה חודשים וחצי.

OpenAI היא מקבילה של DeepMind הבריטית אותה רכשה גוגל לפני חמש שנים בכ-500 מיליון דולר. אך החלק היקר בכל הסיפור הוא התפעול והמחקר. DeepMind שרפה כ-442 מיליון דולר נוספים עד 2017 רק על פיתוח טכנולוגיות בתחום ה-AI. גם OpenAI עצמה הוקמה כשהיא מצוידת בהון של כמיליארד דולר מהתחייבויות המקימים שלה והמשקיעים שהצטרפו לפרויקט. מיליארד הדולרים הנוספים שרדמונד תזריק לה יבטיחו לה בלעדיות וקדימות לטכנולוגיות שיפותחו שם.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מוח מלאכותי, אין חיה כזאת,
כפי שהסיפור של פרקנשטיין לא הצליח, כך גם המוח המלאכותי לא יצליח. מקסימום יכולה להתפתח מהמחקר מערכת אלקטרונית יותר מתקדמת, בתחום הבינה המלאכותית. אך זה יהיה מאוד מאוד רחוק שנות אור מהשאיפה להגיע, לרמה של מוח האדם. כל עוד המוח המלאכותי לא יכול להביע רגשות, של אהבה, של כעס, של עצב ובכי, של שמחה, לחייך, לצחוק מבדיחה טובה, לספר בדיחה, ולא יידע לברך ולקלל ועוד... אז זה סתם עוד גולם מצוי...
רוני  |  23.07.19
לכל התגובות