אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת החיפוש הוויזואלי Syte גייסה 21.5 מיליון דולר צילום: אריאל גייפמן

חברת החיפוש הוויזואלי Syte גייסה 21.5 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לצלם פריטי אופנה ועיצוב ביתי ולמצוא מוצרים דומים באתרי שופינג; בנוסף, פיתחה מוצרי המלצות סטיילינג לחנויות פיזיות. את סבב הגיוס הובילה קרן ויולה ונצ'רס

09.09.2019, 16:00 | הגר רבט
חברת סייט (Syte) הודיעה היום (ב') על גיוס של 21.5 מיליון דולר בסבב B, אותו הובילה קרן Viola Ventures והשתתפו בו הקרנות Storm Ventures, Commerce Ventures, Axess Ventures ו-Lyra Ventures לצד משקיעים קודמים בחברה. לאחר הסבב הנוכחי, עומד סך גיוסי ההון בחברה על כ-30 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

סייט פיתחה טכנולוגיית חיפוש ויזואלי מבוססת AI, שאומצה בידי כמה מותגים מובילים בעולם האופנה ועיצוב הבית, ביניהם טומי הילפיגר, מארקס אנד ספנסר, Boohoo ו-Farfetch. פיתרון המצלמה של סייט מאפשר ללקוחות המחפשים פריט מסוים באתרי סחר מקוון לצלם אותו ולקבל את התוצאות הקרובות ביותר מבין הפריטים המשווקים באותו אתר.

בכירי Syte עידן פינטו, עופר פרימן, ד"ר הלגה ווס וליהיא פינטו פרימן, צילום: אריאל גייפמן בכירי Syte עידן פינטו, עופר פרימן, ד"ר הלגה ווס וליהיא פינטו פרימן | צילום: אריאל גייפמן בכירי Syte עידן פינטו, עופר פרימן, ד"ר הלגה ווס וליהיא פינטו פרימן, צילום: אריאל גייפמן

בנוסף, סייט פיתחה מוצרים לחנויות פיזיות, כגון מראות חכמות עם שירות סטיילינג, ומנוע המלצות המשתמש במערכת התיוג המתקדמת של החברה, שמתייגת כל פריט בצורה אוטומטית ומאפשרת להפוך תמונה לטקסט, כך שמנוע החיפוש יודע לזהותה בקלות.

פיתרונות החברה מוצעים למשווקים ומותגים כפיתרון תוכנה, הסבירה ליהיא פינטו פרימן, מייסדת-משותפת וסמנכ"לית השיווק של סייט: "אני מתארת לעצמי שאנחנו לא היחידים שחשבו על הרעיון הזה אבל טכנולוגיה ברמת דיוק שמאפשרת לך לצלם מנורה שאהבת ואז למצוא מוצר דומה באופן מיידי ברשת לא קיימת". המוצר של סייט מותקן באתרי הלקוחות שלהם ומאפשר למשתמשים לבצע חיפוש למוצר תואם לזה שצילמו.

חברות כמו גוגל, שיש לה מנוע חיפוש תמונות, או אמזון שהיא הקמעונאית הגדולה בעולם, לא יכולות לפתח היום פיתרון מתחרה שידחק אתכם מהשוק?

"אפשר בעצם לשאול את זה על כל חברה שהיא קטנה מהענקיות הללו. אנחנו מציעים את אותה חוויית חיפוש ויזואלית שבני דור המילניום התרגלו אליה. שלוש שנים פעלנו מתחת למכ"מ בדיוק בגלל הסיבה הזו - כדי לוודא שיש לנו חסם טכנולוגי מאוד גבוה. זו הסיבה שוויולה וקרנות מובילות אחרות בחרו להשקיע בנו".

עובדי החברה, צילום: אריאל גייפמן עובדי החברה | צילום: אריאל גייפמן עובדי החברה, צילום: אריאל גייפמן

סייט, שמעסיקה היום יותר מ-60 עובדים וצפויה להכפיל את גודלה בשנה הקרובה, הוקמה על ידי בני משפחה אחת: מלבד פינטו-פרימן, מנכ"ל החברה הוא בן זוגה עופר פרימן, ואחיה עידן פינטו הוא סמנכ"ל הכספים. הם חברו לד"ר הלגה ווס, מומחה עולמי ללמידת מכונה וחוקר בכיר במתחם מאיץ החלקיקים CERN בשוויץ. "בארבע השנים האחרונות, מאז הצטרף לחברה ד"ר ווס מתגורר חצי מהזמן בשוויץ וחצי מהזמן אצלנו בבית", אמרה פינטו פרימן, "כולם שואלים אותי איך אפשר להקים חברה עם המשפחה, אבל אני לא מבינה איך אפשר אחרת".

רונן ניר, שותף מנהל בקרן Viola Ventures מסר: "סייט הצליחה לפתור בעיה שאפילו ענקיות הטכנולוגיה עדיין מתקשות לפתור. היקף וקצב האימוץ של הפיתרון של סייט הם חסרי תקדים וכך גם התגובות שהם מקבלים משחקנים מובילים בשוק״.  

תגיות