אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שני מפתחים הפעילו אתר סטרימינג פיראטי עם יותר תוכן מנטפליקס והולו צילום: disney

שני מפתחים הפעילו אתר סטרימינג פיראטי עם יותר תוכן מנטפליקס והולו

השירות שלהם, iStreamItAll, כלל כ-120 אלף פרקים של סדרות טלוויזיה ו-11 אלף סרטים. המקור לכל התוכן שהציעו היה דרך אתרי טורנטים, על פי התביעה הם הרוויחו כמיליון דולר מהפעלת האתרים שלהם

17.12.2019, 11:37 | שירות כלכליסט
שני מפתחים מלאס ווגאס הודו לאחרונה כי הם עומדים מאחורי שניים משירותי הסטרימינג הגדולים בארה''ב, כך לפי גורמים רשמיים ב-FBI. אחת הפלטפורמות כללה יותר תוכן משירותים כגון נטפליקס, הולו ושירותי סטרימנג פופולריים אחרים.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הדיווחים בתקשורת האמריקאית אמש (ב'), חקירה של ה-FBI הובילה לדאריל פולו, 36, ולואיז וילארינו, 40, אשר הודו באשמת הפרת זכויות יוצרים על הפעלתו של iStreamItAll - אתר לצפייה ישירה המבוסס על מנויים, ו-Jetflix, אתר סטרימנג לסדרות.

עם 118 אלף פרקי טלוויזיה, ו-11 אלף סרטים, iStreamItAll סיפקה לחבריה יותר תוכן מנטפליקס, אמזון פריים והולו, כך לפי כתב התביעה. במסגרת הסכם הטיעון עמו, התבקש פולו לשלוח אימייל לחברים הרשומים באתר ולדחוק בהם לבטל את החברות שלהם מאחר ומדובר בתוכן פיראטי. בנוסף הודה בכך שהוריד את התוכן מאתרי טורנטים, ושהרוויח מיליון דולר מפעילות האתר.

התוכן לשירות הסטרימינג הפיראטי הגיע מאתרי טורנטים כגון פיראט ביי התוכן לשירות הסטרימינג הפיראטי הגיע מאתרי טורנטים כגון פיראט ביי התוכן לשירות הסטרימינג הפיראטי הגיע מאתרי טורנטים כגון פיראט ביי

"באופן ספציפי, פולו השתמש בתוכנות מחשב מתוחכמות על מנת לסרוק אתרים פיראטים ברחבי העולם על מנת למצוא תוכן לא חוקי חדש, להוריד, לעבד, ולשמור את העבודות האלו, ואז להעלות אותם ולאפשר צפייה בהם דרך שרתים בקנדה", אמרו גורמים רשמיים.

בנוסף ניהל פולו שירותים פיראטיים נוספים, ביניהם אחד בשם SmackDownOnYou. הוא הודה גם באשמה של הלבנת כספים. פולו ו-וילארינו היו מעורבים בהפעלה של Jetflix, לו היו עשרות אלפי מנויים בתשלום בארצות הברית, אשר אפשר למנויים להוריד, לעבד, לאחסן ולצפות בתוכניות טלוויזיה בלי אישור מבעלי זכויות היוצרים.

שני המפתחים הודו כי השתמשו ב"תוכנות אוטומטיות וכלים אחרים על מנת לאתר, להוריד, לעבד, ולאחסן תוכן לא חוקי, ואחר כך הפכו את התוכן לזמין על שרתים בארצות הברית ובקנדה". אמרו גורמים ב-FBI.

שני האתרים שהפעילו השניים היו בנויים כדי לאפשר להציג תוכן על סמארטפונים, טאבלטים, טלוויזיות חכמות, קונסולות של משחקי מחשב, ודפדפנים, והביאו את

בעלי זכויות היוצרים על התוכן הגנוב להפסדים של מיליוני דולרים, כך מסרה מחלקת המשפטים של המדינה. השניים ישפטו בווירג'יניה במרץ. נאשמים אחרים בתיק צפויים להגיע למשפט בפברואר.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
13 ערכת מחקר
מקיף לפני שהגעת למסקנה הזו ? אני מכיר אנשים שצרכו במהלך חייהם תוכן פיראטי וכשזה לא התאפשר להם או כשהקשו עליהם מאוד את השגת החומר הם נרשמו לנטפליקס באופן חוקי. בעלי זכויות מפסידים הון עתק מהורדות פיראטיות וזה כן על פי מחקרים ולא על פי הערכה אישית שלך שאולי נועדה כדי לגרום לך להרגיש שקט יותר מצפונית עם התוכן הפיראטי שאתה צורך. האם המחירים שבעלי הזכויות גובים על התוכן שהם מייצרים או שבבעלותם מוצדק? לדעתי לא. אבל זה כבר שייך לנושא אחר.
אבי  |  23.12.19
לכל התגובות