אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזית: הצמיחה הגלובלית תיחתך בחצי בעשור הקרוב

תחזית: הצמיחה הגלובלית תיחתך בחצי בעשור הקרוב

לפי הכלכלן הראשי של חברת EIU, המשך הצמיחה אינו מובן מאליו ועל העולם להתרגל להאטה בסין; לדבריו, יפן, איטליה ופורטוגל יגיעו לשיעור צמיחה של קרוב ל-0%; הקרע בין ארה"ב וסין יימשך, וכך גם חוסר היציבות הפוליטית בעולם; ומי דווקא יזכו לשיעורי צמיחה מרשימים?

21.12.2019, 13:09 | שירות כלכליסט
הצמיחה הכלכלית הגלובלית תיחתך בחצי בעשור הקרוב לעומת הנוכחי, כך על פי סיימון בפטיסט, הכלכלן הראשי של חברת EIU בדברים המתפרסמים באתר CNBC. לדבריו, הכלכלה העולמית כבר מראה סימני האטה, דפוסי הצמיחה משתנים והצמיחה עצמה אינה עוד בגדר דבר שניתן לקחת כמובן מאליו.

קראו עוד בכלכליסט

קרן המטבע הבינלאומית הורידה לאחרונה את תחזית הצמיחה הגלובלית שלה ל-2019 מ-3.2% ל-3%, השיעור הנמוך ביותר מאז המשבר הכלכלי של 2008, וזאת הרבה בזכות מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין. בעשור האחרון, כתריסר מדינות הגיעו לשיעורי תמ"ג נמוכים יותר משהיו להן בתחילת העשור, ביניהן יוון, איראן ולוב, ואלה של אוקראינה ואיטליה נשארו ללא שינוי. בדברים שפרסם אתמול (ו'), טען בפטיסט שהעולם יצטרך להתחיל להתרגל גם להאטה בכלכלה הסינית. "אני צופה שקצב הצמיחה יעמוד על כמחצית בשנות ה-20 בהשוואה לעשור החולף. המדינות שיצמחו הכי מהר יהיו באפריקה (אם כי לא ניגריה) ודרום ודרום-מזרח אסיה, עם בנגלדש, קניה והפיליפינים להן ממתין עשור חזק", הוא כתב.

פועלות בבנגלדש. תחזית אופטימית, צילום: בלומברג פועלות בבנגלדש. תחזית אופטימית | צילום: בלומברג פועלות בבנגלדש. תחזית אופטימית, צילום: בלומברג

המדינות בעלות שיעורי ההזדקנות והתכווצות האוכלוסייה המהירים ביותר, כמו יפן, איטליה ופורטוגל, יכולות לצפות לשיעור צמיחה קרוב לאפס, כשההזדקנות המואצת עשויה לגרום לבעיות כגון התחזקות המטבע המקומי ועלויות טיפול וסיעוד עולות בשווקים מתעוררים כמו סין, רוסיה ותאילנד.

מגמה נוספת שחוזה בפטיסט היא המשך אי היציבות הפוליטית, וזאת בזכות שיעור האוריינות העולה ועלויות התקשורת היורדות שיטרפו את הקלפים הפוליטיים בשווקים המתעוררים. "כפי שמדגימות המחאות מהשבוע נגד החוקים האנטי-איסלאמיים בהודו, המדיניות שנובעת מהשינויים האלה לא בהכרח מעודדת הטבה או צמיחה", הוא כתב.

מגמה נוספת שחוזה ה-EIU היא "פילוג ממושך" בין ארה"ב וסין, על רקע הפערים העצומים בין השתיים שחורגים בהרבה מלחמת הסחר שניטשת ביניהן ב-18 החודשים האחרונים. "כתוצאה מכך, שתי המדינות עתידות לדחוק חברות ומדינות אחרות לעמדות מאוד לא נוחות עבורן", סיכם בפטיסט.

תגיות