אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחפשים עובדים? כך תמצאו מועמדים מתאימים - מדריך צילום: ענבל כרמל

מחפשים עובדים? כך תמצאו מועמדים מתאימים - מדריך

לפעמים האנשים המתאימים לתפקיד נמצאים ממש 'מתחת לאף', בידקו מי מתאים למרות שאינו מחפש עבודה ותתגמשו בדרישות; חלק שני במדריך למעסיקים לגיוס עובדים

24.12.2019, 12:07 | חנה כרמל

בחלק הראשון של המדריך לגיוס עובדים עסקנו בתהליך גיוס אפקטיבי, הרחבת מקורות הגיוס ובחשיבות מקורות המידע של הארגון שלכם. בחלק השני נעסוק במועמדים – האם כדאי יותר להשקיע בגיוס מועמדים שצמחו מתוך הארגון, האם השקעה במועמדים אלו תמיד יעילה, הקשר בין גמישות בדרישות להרחבת גיוון והיצע ומדוע תיאום ציפיות עם המועמד חשוב.

קראו עוד בכלכליסט

1. המועמד שלכם פעמים רבות נמצא 'מתחת לאף' - מחקרים מצביעים כי תהליכי ההכשרה של "מועמדי פנים" הם מהירים וזולים יותר לעומת מועמד שהגיע מחוץ לארגון. למרות זאת, פחות מ-30% מהמעסיקים מציינים בסקרי גיוס את הארגון שלהם כמקור גיוס משמעותי. לגיוס פנים ארגוני ישנה השפעה חיובית על כלל העובדים בארגון, הם מבינים שמדובר במקום עבודה שדואג לקדם ולפתח את עובדיו. הבנה כזאת בקרב העובדים תורמת בדרך כלל למוניטין הארגון ולזה גם יש השפעה בתהליכי הגיוס.

קידום אנשים מתוך הארגון משתלם יותר למעסיקים, צילום: שאטרסטוק קידום אנשים מתוך הארגון משתלם יותר למעסיקים | צילום: שאטרסטוק קידום אנשים מתוך הארגון משתלם יותר למעסיקים, צילום: שאטרסטוק

2. "מועמדים פסיביים" לא תמיד העובדים המתאימים ביותר - יש ארגונים המעדיפים לפנות בהליך הגיוס לעובדים בתוך הארגון, שאינם מחפשים עבודה חדשה מתוך הנחה כי אם יפנו למועמד שמחפש עבודה אז כנראה יש "משהו לא בסדר" אצלו. בדרך כלל מי שאינו מחפש תפקיד חדש, המניע שלו יהיה בעיקר שינוי משמעותי ברמת השכר, ואילו המניעים הדומיננטיים יותר אצל מחפשי עבודה הם אקטיביות, שאפתנות, רצון להתפתח ולהתקדם מקצועית ולהגיע לארגון בעל מוניטין.

3. תתגמשו בדרישות - תרוויחו גיוון - בשל המחסור במועמדים והתחרות הגוברת אנחנו ממליצים לכם לנסות להתגמש בתנאי הסף שהגדרתם לתפקיד. אפשר להתגמש ברמת השכלה, ניסיון, טכנולוגיה, שעות עבודה, להרחיב את האזור הגיאוגרפי ממנו אתם בדרך כלל מגייסים וכדומה. באופן זה תגדילו את היצע המועמדים שלכם ויש סיכוי שתגדילו את רמת הגיוון (Diversity) בארגון שלכם. מחקרים מצביעים כי חשיבות הגיוון התעסוקתי מובילים לחדשנות ויצירתיות בארגונים.

4. תנו למועמד שלכם להתנסות במצבי עבודה - התנסות המועמד במצבי עבודה הם המנבא הטוב ביותר להתאמה לתפקיד. כדאי להשתדל לשלב בתהליך הגיוס התנסות במצבי עבודה בעזרת סימולציה, מתן משימה מתוך משימות העבודה או ממש התנסות קצרה בסביבת העבודה האמיתית. מעבר למידע שתקבלו על המועמד, גם הוא ילמד מה מצפים ממנו ומהי סביבת העבודה בארגון.

5. תאמו ציפיות עם המועמד - יחס מיוחד ומשוב למועמדים בתהליך הגיוס ישמר את המועמדים בתהליך. בתחילת הקשר עם מועמד, תארו לו את תהליך הגיוס ושלביו והעריכו את משך הזמן של התהליך כולו וחלקיו. עליכם להקפיד על מתן משוב למועמד בשלבי התהליך ובסיומו (היום זה גם מעוגן בחוק). וכך יש סיכוי גדול יותר לא ל"אבד" מועמדים במהלך התהליך.

הכותבת היא סגנית מנהל מחוז מעסיקים, מטה שרון והעמקים, שירות התעסוקה

תגיות