אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יועצו של טראמפ: "מקווה שניסוי בתרופה לקורונה יבוצע עוד החודש" צילום: איי פי

יועצו של טראמפ: "מקווה שניסוי בתרופה לקורונה יבוצע עוד החודש"

פיטר נבארו אמר בראיון לפוקס ניוז כי הבית הלבן פועל לקידום פיתוח טיפול תרופתי, והוא מקווה שהבדיקות והייצור יוכלו להתחיל "כבר בסוף החודש ועד אמצע מרץ"; התקווה היא שניתן יהיה לייצר 150 מיליון מנות עד נובמבר

15.02.2020, 08:44 | שירות כלכליסט
התפרצות נגיף הקורונה מהווה איום על הכלכלה העולמית, ואתמול (ו'), יועץ הסחר של הבית הלבן, פיטר נבארו, העלה מעט תקווה.

קראו עוד בכלכליסט

נבארו אמר לפוקס ניוז כי הבית הלבן מקדם פיתוח טיפול תרופתי למחלה הקטלנית וכי הוא מקווה שהניסויים והייצור יוכלו להתחיל "כבר בסוף החודש ועד אמצע מרץ". לדבריו, העבודה מתבצעת "לפי שעון טראמפ"

פיטר נבארו, צילום: אי.אף.פי פיטר נבארו | צילום: אי.אף.פי פיטר נבארו, צילום: אי.אף.פי

נכון לאתמול בערב עמד מספר המתים מהנגיף על 1,523. נציבות הבריאות הלאומית בסין טוענת כי מספר החולים שזוהו במדינה עומד על למעלה מ-66,400 בני אדם.

נבארו אמר כי חמש חברות אמריקאיות גדולות עומלות ומנסות להכין 150 מיליון מנות של חיסון "בתקווה, כבר בנובמבר". עם זאת, הוא הדגיש כי "הדבר ידרוש מאמץ רב במחקר ובפיתוח".

לדברי נבארו, תרופה אחת המיוצרת על ידי ענקית התרופות גיליאד, הנקראת Remdesivir, "נראית מבטיחה, ואנחנו לחלוטין צריכים לעשות הכל כדי להכניס אותה לניסויים קליניים מהירים".

למרות שהמשבר החל בסין, נבארו אמר כי הסינים לא שיתפו פעולה בהאצת התהליך. לדבריו, "אנו מנסים ללכת בדרך אחרת כדי להשיג זאת. אם נצליח, נוכל להאיץ את הייצור כדי לטפל באנשים".

נבארו הזכיר שכדי להפיק את החיסון הזה, הממשל צריך לערב את מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ואת הסוכנות הממשלתית להגנת הסביבה.

לקראת פינוי אמריקאים מהאונייה?

ב"וושינגטון פוסט" דווח הלילה מפי סוכנות המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב, כי מחלקת המדינה האמריקאית נערכת לפנות את אזרחיה הנצורים בספינת התענוגות "דיימונד פרינסס", העוגנת ביוקוהמה שביפן מה-5 בפברואר בעקבות נגיף הקורונה. על האונייה שוהים בבידוד כ-380 אמריקאים, אולם לא ברור בשלב זה אם כולם יפונו או רק חלק מהם. לפי הדיווח, המפונים ובני משפחותיהם יטוסו לארצותיהם באמצעות שני כלי טיס צבאיים - ייתכן שכבר מחר. כ-3,500 נוסעים ואנשי צוות, בהם 15 ישראלים, נמצאים בבידוד על הספינה. עד כה כ-200 נוסעים אובחנו בנגיף (בשמו הרשמי: COVID-19). ב-CNN דווח כי גם הממשל בהונג קונג פועל לסייע ל-11 מאזרחיו שנמצאים על האונייה ואובחנו כנשאי הווירוס.

בעיר הבירה בייג'ינג החליטו להחמיר את ההנחיות במסגרת המאמצים למניעת התפשטות הנגיף. ב"דיליי מייל" דווח כי מעתה כל תושב שיחזור לעיר ייאלץ לשהות בבידוד בביתו למשך 14 ימים - "או להסתכן בענישה".

תגיות