אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביגדור וילנץ משקיע בחברת המחשוב הקוונטי Quantum Machines צילום: אייל טואג

אביגדור וילנץ משקיע בחברת המחשוב הקוונטי Quantum Machines

הסטארט-אפ הישראלי הודיע היום (ה׳) על גיוס 17.5 מיליון דולר בסבב A בהובלת אביגדור וילנץ יחד עם חברת הראל: "לוילנץ זווית טכנולוגית ואסטרטגית מבריקה לצד קשרים אצל ענקיות המחשוב״

19.03.2020, 15:00 | הגר רבט

הסטארט-אפ הישראלי Quantum Machines הודיע היום (ה׳) על גיוס 17.5 מיליון דולר בסבב A בהובלת אביגדור וילנץ יחד עם חברת הראל. השתתפו בו גם הקרנות שהובילו את הסבב הקודם - TLV Partners ו-Battery Ventures לצד קרן מירון קפיטל.

קראו עוד בכלכליסט

החברה השיקה לאחרונה את מערכת האורקסטרציה שפיתחה שאומצה על ידי מספר תאגידים בינלאומיים, סטארטאפים ומעבדות אקדמיות. ״כדי למצות את הפוטנציאל העצום של המחשוב הקוונטי צריך מערכות מתקדמות יותר מאלה שקיימות בשוק״ מסביר בשיחה עם כלכליסט ד”ר איתמר סיון, מייסד משותף ומנכ״ל החברה. ״הכוח החישובי האדיר שנוכל לקבל מהמחשבים הקוונטים נמצא במעבד הקוונטי, אבל כדי למצות את הפוטנציאל ולהריץ עליהם אלגוריתמיקה מורכבת צריך מערכת הפעלה שתאפשר זאת. פיתחנו מערכת ייחודית לגמרי בזכות העובדה שהיינו הראשונים שהתמקדו רק בתחום הקוונטי. הטכנולוגיה והארכיטקטורה שונות לחלוטין ממה שקיים בשוק".

אביגדור וילנץ, צילום: אייל טואג אביגדור וילנץ | צילום: אייל טואג אביגדור וילנץ, צילום: אייל טואג

״מעבדים קוונטים שונים ממעבדים קלאסיים במובן שאין בהם לוגיקה", הוסיף, "זאת אומרת את מה שאת עושה עליהם - יש עליהם המון דאטה והם צריכים מערכות אחרות שישלחו את הלוגיקה בצורת פולסים. בעבר השתמשו במערכות שיודעות לשלוח פולסים כמו אייפוד שאת מטעינה עליו שירים והוא משמיע אותם בזה אחר זה. אנחנו בנינו מעבד שיודע לקבל אלגריתמיקה קוונטית ולייצר את הפולסים תוך כדי ההרצה, אז לא צריך להטעין עליו את כל ״השירים״ מראש.  על ההשקעה של וילנץ בחרה וההצטרפות לדירקטוריין מספר סיון: ״לוילנץ זווית טכנולוגית ואסטרטגית מבריקה לצד קשרים אצל ענקיות המחשוב״.

מחשוב קוונטי QM מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק, צילום: חברת QM מחשוב קוונטי QM מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק | צילום: חברת QM מחשוב קוונטי QM מימין: איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק, צילום: חברת QM

הוא חתום על כמה אקזיטים מרשימים, אתם בונים חברה למכירה?

״אני לא חושב שמישהו בונה חברות למכירה והוא בנה חברות מדהימות אחת אחרי השנייה שכולם עם טכנולוגיה עמוקה ופורצת דרך ואנחנו בונים את החברה לבסס אותה כמובילה בתעשייה המתהווה הזו. במובנים היסטוריים חלק מהענקיות של היום היו במקום הנכון בזמן הנכון, ז״א בתחילת עידן המחשוב. היום מתחיל העידן הקוונטי אז לחברות שתופסות הובלה היום יש הזדמנות לצמוח עם התעשייה ולהישאר בה עשרות קדימה״.

חברת QM נוסדה בשנת 2018 על ידי החוקרים ד”ר נסים אופק, ד”ר איתמר סיון וד”ר יונתן כהן שביצעו את מחקרם בשנים האחרונות בתחום המחשוב הקוונטי, בדגש על אלקטרוניקה קוונטית. את המחקר ערכו במכון התת-מיקרוני בפקולטה לפיזיקה במכון וייצמן, תחת הפרופ’ מוטי הייבלום, שם חקרו את הפוטנציאל של מערכות אלקטרונית להפוך לביט קוונטי שמוגן מפני שגיאות. אופק, סמנכ"ל מחקר ופיתוח, המשיך לאחר מכן לפוסט דוקטורט באוניברסיטת ייל. סיון (מנכ"ל) וכהן (CTO) בין היתר גם הקימו את מרכז היזמות במכון. היא גייסה עד היום 23 מיליון דולר ומעסיקה 25 עובדים.

תגיות