אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד עדיקה מונע את פרסום דו"חות גולף צילום: דנה קרן, ענבל מרמרי

מייסד עדיקה מונע את פרסום דו"חות גולף

לכלכליסט נודע כי בין גולף לחברה־הבת עדיקה התגלע ויכוח, לאחר שגולף ביקשה להפחית את התשלום שהיא משלמת לעדיקה עבור תפעול אתריה. מנכ"ל עדיקה דדי שוורצברג: “עד שלא תיפתר המחלוקת, אני מסרב לחתום על הדו"חות השנתיים"

06.04.2020, 08:18 | נווית זומר

מחלוקת בין שותפים בעדיקה היא הסיבה לדחיית פרסום הדו"חות השנתיים של גולף, כך נודע ל"כלכליסט". דדי שוורצברג, מנכ"ל החברה־הבת עדיקה, מסרב לחתום על דו"חותיה הכספיים של עדיקה הכלולים בדו"חות גולף. גולף דיווחה בשבוע שעבר לבורסה על עיכוב בפרסום דו”חותיה, המתאפשר בזכות ארכה שנתנה רשות ני"ע לחברות בשל משבר הקורונה.

עדיקה, שהמשבר פגע בהכנסותיה, סגרה את חנויותיה הפיזיות וממשיכה להפעיל את האתר שלה. עדיקה סובלת מבעיות אספקה, בין היתר בשל התייקרות הבאת הסחורה ופגיעה בזמני האספקה. בנוסף, בימים אלה אתרי האופנה מציעים הנחות של 30%-20%, מה ששוחק את הרווחיות של החברות. עדיקה מנהלת עבור גולף את אתרי הקבוצה, וגולף ביקשה להפחית את התשלום שהיא מעבירה לעדיקה עד תום המשבר. 

 

 

קראו עוד בכלכליסט

עוד נודע כי במסגרת חילוקי הדעות בין השותפים, עלה גם איום בהערת עסק חי לעדיקה. מגולף וכלל תעשיות סירבו להגיב לנושא.

מימין מנכ”ל עדיקה דדי שוורצברג ומנכ”ל גולף רביב ברוקמאייר, צילום: דנה קרן, ענבל מרמרי מימין מנכ”ל עדיקה דדי שוורצברג ומנכ”ל גולף רביב ברוקמאייר | צילום: דנה קרן, ענבל מרמרי מימין מנכ”ל עדיקה דדי שוורצברג ומנכ”ל גולף רביב ברוקמאייר, צילום: דנה קרן, ענבל מרמרי

שוורצברג הכחיש את נושא הערת עסק חי והסביר: “לגבי הערת עסק חי — זה לא נכון. זו פוליטיקה של גולף וכלל תעשיות (החברה־האם של גולף — נ”ז). העיכוב הוא אך רק בגלל סכסוך עם השותפים. גולף עושה לנו שרירים על הסכם השירותים בינינו. הפחתנו לפי בקשת גולף את הסכום שאנחנו מקבלים עבור הפעלת האתרים של גולף. הוויכוח הוא סביב תנאים שדרשתי בתמורה להסכמה, ולכן אני מסרב, עד שנפתור את המחלוקת, לחתום על הדו”חות.

שוורצברג הוסיף: “אין לעדיקה חובות. נכון שאין לנו מזומן בקופה, כי שרפנו הכל בהשקעה בחו”ל, אבל הפחתנו את ההוצאות, סגרנו את החנויות, הוצאנו עובדים לחל”ת, האתרים עובדים ויש ביקוש חזק. הבעיה זו הלוגיסטיקה. מחיר מטען אווירי עלה יותר מפי שניים, ולכן עברתי למשלוחי סחורה בים שלוקחים שבועיים. בנוסף, המצב מחייב אותנו לתת הנחות של כ־30% כמו כל האתרים. בקיצור, אנחנו עובדים בתנאים בלתי אפשריים”.

מניית עדיקה ירדה מתחילת השנה ב־55% ושווי החברה עומד על 46 מיליון שקל בלבד. את הרבעון השלישי של 2019 סיימה עדיקה עם רווח של 2.4 מיליון שקל לעומת רווח של מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2018.

תגיות