בלעדי לכלכליסט
חברת TRAX הישראלית מפטרת 120 עובדים - 10% מכוח האדם שלה
היוניקורן שפיתח טכנולוגיית ניהול מלאי בחנויות וגדל בצורה משמעותית בשנה האחרונה, פיטר בסוף השבוע 34 עובדים בישראל. במקביל הוא נמצא בהליכי סיום העסקה של 87 עובדים נוספים בעולם. יואל בר-אל, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "יום עצוב לי כמנכ"ל וכיזם, אבל בעקבות המשבר אנחנו נדרשים לעשות התאמות"
חברת טראקס (Trax) הישראלית מפטרת 120 עובדים - כ-10% מכוח האדם שלה, כך נודע לכלכליסט. החברה גדלה בצורה משמעותית בשנה האחרונה מ-650 לכ-1,200, אולם בסוף השבוע האחרון היא נאלצה לפטר 34 מתוך 227 עובדיה בישראל. במקביל נמצאת החברה בהליכי סיום העסקה של 87 עובדים נוספים באתרים אחרים שלה בעולם.
קראו עוד בכלכליסט
"רכשנו חמש חברות בשנה האחרונה, גדלנו בצורה מאוד מהירה בהכנסות ובמספר העובדים, והקיצוץ כעת נועד להתאים את סך ההוצאות ומספר העובדים למצב הכלכלי שלנו, בהינתן קצב שריפת המזומנים", אמר ל"כלכליסט" יואל בר-אל, מנכ"ל החברה ואחר ממייסדיה. "אנחנו לא חברה רווחית עדיין ומסתמכים על כספי משקיעים, ובעקבות משבר הקורונה אנחנו צריכים לדאוג לבריאות הכלכלית של כל החברה ולבצע התאמות לזמן הקרוב".
לדברי בר-אל, "הפעילות שלנו גלובלית והיא לא רק בישראל, ואנחנו מושפעים ממה שקורה בכל העולם. אנחנו מרגישים את המשבר ואנחנו לא כמו אמזון וזום שנהנו ממנו. לא נפגענו באורח קשה כמו חברות תעופה, אבל הרגשנו את המשבר בצורה משמעותית".
עוד הוסיף בר-אל כי "זה יום עצוב לי כמנכ"ל וכיזם. לכל העובדים נתנו הודעה מוקדמת מסודרת בצורה אחידה, וכרגע לאחר שישה שבועות במשבר יש לנו ראיה מפוכחת של צפי ההכנסות שלנו ותזרים המזומנים, ואין לנו שום כוונה לבצע גל פיטורים נוסף", הוסיף בר -אל.
טראקס היא אחת החברות הפעילות ביותר בשוק כיום עם מספר רב של רכישות של חברות בעולם וגיוסי הון. בשנה שעברה רכשה את חברת Shopkick האמריקאית בכ-200 מיליון דולר בעסקת מזומן ומניות. עד היום גייסה החברה 350 מיליון דולר כאשר הגיוס האחרון היה באמצע השנה שעברה והיה בשווי של 1.1 מיליארד דולר.
החברה שנוסדה ב-2010 פועלת ביותר מ-50 מדינות ומשרתת יותר מ-175 לקוחות. בעל המניות הגדולה ביותר בה היא חברת הפרייבט אקוויטי Warburg Pincus, והיא זכתה להשקעות גם מג'יי פי מורגן, בויו קפיטל ועוד
טראקס פיתחה טכנולוגיית ניהול מלאי בחנויות; החברה נוסדה בידי יואל בר-אל (מנכ"ל) ודרור פלדהיים (מנהל מסחרי ראשי). הפעילות של החברה משפרת את פעילותן של קמעונאיות פיזיות באמצעות ניתוח ועיבוד תמונות שנאספות ממכשירי מובייל. המידע שנאסף מעובד בענן ואת העיבוד שולחת טראקס לקמעונאים ויצרני המזון. הטכנולוגיה של החברה מזהה מוצרים ואת מיקומם, ויוצרת תמונת מצב שלהם בחנות.
מטרקאס נמסר ש״כחברת הייטק אנחנו גם מושפעים מהתפשטות נגיף הקורונה בשל ההשלכות על השוק כולו. על כן, על מנת להתאים את החברה לתהליכים, החלטנו לפטר כ- 10% מעובדי החברה על מנת לצלוח את המשבר בצורה בריאה יותר. טראקס הינה חברה ממומנת היטב הנתמכת על ידי משקיעים, אנו נוקטים באמצעי זהירות כדי למזער את הסיכון בתקופת אי וודאות זו״.
הנציגות המקומית של AB InBev גם מפטרת עובדים
חברה נוספת שמפטרת עובדים היא הנציגות המקומית של ענקית הבירה העולמית AB InBev . ל"כלכליסט" נודע כי החברה פיטרה והוציאה עובדים לחל"ת עקב פגיעה בעסקיה. החברה מספקת טכנולוגיות מתקדמות לברים ומסעדות.
רק בפברואר האחרון ביקשה החברה לגייס עשרות עובדים למחלקת הסייבר שיש לה בישראל. בארץ הוצאו לחל"ת מספר עובדים שקשורים לפעילות הברים. כמו כן פוטרו עובדי פיתוח נוספים הקשורים לחברה בעולם. במקביל ממשיכה החברה לגייס עובדים אחרים וגייסה לאחרונה מספר בכירים.
תאגיד AB InBev מנהל כ-500 מותגים, ביניהם קורונה, סטלה, בקס, לף, הוגרדן ובאדוויזר ומגלגל מחזור של 55 מיליארד דולר בשנה. החברה החלה לפעול בישראל לאחר שרכשה את חברת הסטארט-אפ וייסבירגר ב- 2018. וייסבירגר הוקמה ב-2012 על ידי עומר עגיב מנכ"ל החברה ואורי פינגרר המשמש כסמנכ"ל פיתוח עסקי.
מוויסבירגר נמסר שהחברה גייסה תשעה עובדים חדשים מאז מרץ וממשיכה בגיוס עובדים נוספים גם בימים אלו. בשבוע שעבר אף צורפו לחברה שני בכירים לתפקידי סמנכ"ל טכנולוגיה וסמנכ"ל מוצר. החברה כן מבצעת שינויים בכוח האדם והמשרות שבה כדי להתמקד בפרויקטים שונים, ביניהם חדירה לאמריקה הלטינית. גם בעולם נמשכים הפיטורים הגדולים וחברות בולטות, בהן ליפט, טריפאדוויזר, WeWork , ליים ואחרות פיטרו מאות עובדים בשבוע שעבר. בישראל פיטורים נרשמו בחודשים האחרונים גם בזרטו, סימילרווב , ברינגג ואחרות.