אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל ומיקרוסופט משקיעות בחברה החשאית מקריית־גת צילום: אייל טואג

בלעדי לכלכליסט

אינטל ומיקרוסופט משקיעות בחברה החשאית מקריית־גת

הסטארט־אפ אקסייט לאבס, שאחד המשקיעים בו הוא היזם אביגדור וילנץ, השלים גיוס של יותר מ־100 מיליון דולר. בסבב האחרון, בהובלת אינטל קפיטל, גייסה החברה הישראלית יותר מ־50 מיליון דולר

14.05.2020, 07:02 | מאיר אורבך

האם אינטל מכינה את הרכישה הגדולה הבאה שלה? לכלכליסט נודע שחברת הסטארט־אפ הישראלית אקסייט לאבס (Xsight Labs), שאחד המשקיעים בו הוא היזם אביגדור וילנץ, גייסה עשרות רבות של מיליוני דולרים בהובלת אינטל קפיטל (קרן ההשקעות של אינטל), מיקרוסופט, קרן Valor Equity Partners, קרן הון הסיכון באטרי ונצ'רס, חברת השבבים זיילינקס, קרן ההשקעות A&E, תאגיד INPHI, צבי לימון, גדעון ורטהייזר, קרן סרמיניר ואחרים. אינטל ואקסייט לאבס סירבו להגיב לידיעה, אך על פי הערכות היקף ההשקעה הוא יותר מ־50 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אקסייט לאבס הישראלית, שיושבת בקריית גת, מפתחת שבבים מתקדמים לשוק התקשורת ומעסיקה עשרות עובדים, כך על פי IVC. החברה, ששומרת על חשאיות מוחלטת, גייסה עד כה יותר מ־100 מיליון דולר בשלושה סבבים. סבב ראשון בהובלת אביגדור וילנץ, סבב שני בהובלת אינטל ומיקרוסופט וסבב שלישי שנסגר ב־2020 בהובלת אינטל שבו גויסו יותר מ־50 מיליון דולר. 

אביגדור וילנץ. אקסייט לאבס שומרת על עמימות בכל הקשור לפעילותה ולפיתוחים שלה, צילום: אייל טואג אביגדור וילנץ. אקסייט לאבס שומרת על עמימות בכל הקשור לפעילותה ולפיתוחים שלה | צילום: אייל טואג אביגדור וילנץ. אקסייט לאבס שומרת על עמימות בכל הקשור לפעילותה ולפיתוחים שלה, צילום: אייל טואג

אקסייט לאבס הוקמה בשנת 2017 על ידי שלושה מיוצאי חברת השבבים הצפונית איזיצ'יפ, שנמכרה למלאנוקס בשנת 2016 ב־811 מיליון דולר.

מייסדי החברה הם גיא קורן שהיה שהיה הטכנולוג הראשי של איזיצ'יפ ולזמן קצר גם סגן נשיא במלאנוקס ומשמש כמנכ”ל החברה החדשה, ארז שיזף סמנכ"ל פיתוח וגל מלאך טכנולוג ראשי. השלושה עזבו יחד את מלאנוקס לאחר הרכישה והקימו את אקסייט.

פיתוחים מסתוריים

אביגדור וילנץ השקיע בחברה מעט לאחר הקמתה לצידו של מנואל אלבה, שייסד עם וילנץ את גלילאו ומשמש כשותף שלו בהשקעות רבות. בכירה נוספת בחברה היא חמוטל ראב, המשמשת בתפקיד COO (סמנכ"לית תפעול) ובעבר היתה בכירה במספר חברות שבבים וטכנולוגיה דוגמת אמבלייז וסיאנו.

החברה עדיין שומרת על עמימות רבה בקשר לפעילותה ולפיתוחים שלה, אבל ככל הנראה היא מפתחת טכנולוגיה להאצת עומסי עבודה עתירי נתונים, המבוססים על עבודה בענן, למידת מכונה, ניתוח נתונים ועוד.

אחת מתוך 11

בסוף 2019 רכשה אינטל את חברת שבבי הבינה המלאכותית האבנה לאבס ביותר מ־2 מיליארד דולר. האבנה לאבס גייסה 120 מיליון דולר בלבד.

אינטל קפיטל היא אחת הקרנות הפעילות בישראל ורק לאחרונה נחשפה השקעה שלה בחברת אנודות הישראלית, שמפתחת פתרונות ניטור, כחלק מסיבוב של 35 מיליון דולר. כמו כן, לאחרונה רכשה אינטל את אפליקציית התחבורה הציבורית הישראלית מוביט בכמיליארד דולר, שהיתה גם היא השקעה גדולה של אינטל קפיטל.

ההשקעה של אינטל קפיטל בחברה הישראלית נחשפה בהודעה שהוציאה אינטל העולמית על 11 השקעות שהיא ביצעה בהיקף של 132 מיליון דולר. בין ההשקעות נמצאות החברות הישראליות אנודות ואקסייט לאבס. נוסף על כך השקיעה אינטל קפיטל בחברות בארצות־הברית ובסין, כולן בתחומי בינה מלאכותית, רכב אוטונומי ותכנון שבבים.

תגיות