אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצא קצפו: האמן ניר הוד מגיב למגפה בסדרת סבונים צילום: ניר הוד

יצא קצפו: האמן ניר הוד מגיב למגפה בסדרת סבונים

על הסבונים שיצר הוד חרוטה מלה אחת בלבד: "קורונה", וחלק מסכום המכירה יעבור כתרומה לנפגעים. "יש בסבון הזה משהו מפחיד, מלחיץ, אבל גם משהו שמאוד מתמצת את התקופה"

07.06.2020, 07:55 | רעות ברנע

השימוש בסבון ושטיפת הידיים, שנהפכו לפעולה שאנחנו עושים עכשיו אינספור פעמים עומדים מאחורי פרויקט חדש של האמן ניר הוד: קופסאות קטנות ומעוצבות שעליהן מופיעה הכותרת "Nothing Lasts Forever" ובתוכן סבון אמיתי, מוצק, בצבע בהיר, שחרוטה בו מלה אחת בלבד, באותיות גדולות: CORONA.

קראו עוד בכלכליסט

הוד (49) שעובד וחי ב־20 השנים האחרונות בניו יורק, אחתה הערים בעולם שנפגעו קשות מהווירוס, אומר: "הנושא הזה של שטיפת ידיים ושמירה על היגיינה החזיר אותי לכל מיני דברים ששמעתי בילדות על מחלות ומגפות. הפעולה הזאת נוכחת בכל מקום: בשלטים בכבישים הראשיים ממליצים לשטוף ידיים וגם בבתים: בבניין שאני גר בו יש שלטים מודפסים שמורים על זה שאסור לקבל משלוחים לתוך הבניין אלא לחכות להם בחוץ, וברגע שמקבלים אותם צריך לשטוף הכל".

סבון קורונה של הוד. “אוביקט שיאפשר לנו להקפיא את התקופה", צילום: באדיבות prospect NY סבון קורונה של הוד. “אוביקט שיאפשר לנו להקפיא את התקופה" | צילום: באדיבות prospect NY סבון קורונה של הוד. “אוביקט שיאפשר לנו להקפיא את התקופה", צילום: באדיבות prospect NY

הוא מספר שהרעיון לסבונים עלה כשחברת "Prospect NY", שאתה הוא עובד בייצור מרצ'נדייז אמנותיים כמו תחתיות לכוסות או צעיפים מיצירותיו פנתה אליו עם פרוץ המגפה כדי למכור מוצרים קיימים כחלק מתרומה לארגונים שמטרתם לעזור לנפגעים במגפה. "אמרתי להם, רגע, אני רוצה לחשוב על משהו חדש".

למה דווקא סבון?

"בסבון יש משהו בסיסי בצורה שלו, בניקיון שלו, שכביכול לא השתנה במשך השנים. אני אוהב להתרפק על דברים שהזמן לא נגע בהם ולהחזיר אותם בחזרה לתרבות עם איזו נגיעה חדשה. ההחלטה לחרוט עליו 'קורונה' נובעת מאיזה רצון לייצר קונפליקט, בין משהו מותר לאסור, בין משהו טוב לרע. יש בסבון הזה כאילו משהו מפחיד, מלחיץ, אבל גם משהו שמאוד מתמצת את התקופה. אנחנו חיים באחת התקופות שתתקבע בזיכרון האנושי, והחפץ הזה יכול לשמש גם כתזכורת לתקופה הזאת. זה מקבל רובד נוסף כי המלה החרוטה 'קורונה' הרי תימחק מהסבון בסופו של דבר, אחרי שישתמשו בו, וזה ממשיך את העיסוק שלי בנושאים שמצד אחד יש בהם משהו מאוד אפל, אבל מצד שני גם הרבה חיוביות, תקווה, יופי וחיים".

ניר הוד: המלה ניר הוד: המלה 'קורונה' הרי תימחק מהסבון אחרי שישתמשו בו. זה ממשיך את העיסוק שלי בנושאים שמצד אחד יש בהם משהו מאוד אפל, ומצד שני גם הרבה תקווה" | צילום: ניר הוד ניר הוד: המלה

בשנים האחרונות עובד הוד בז'אנרים אחרים לגמרי. אחד מהם הוא בטכניקה שפיתח של ציורים גדולי ממדים מכוסים שכבת כרום שאותה הוא מגרד וחושף את מה שנשאר תחתיה, תוך כדי יצירת השתקפות של הצופה, לצד אוביקטים ופסלים גדולים עשויים חומרים שונים ומגוונים, בהם שהוא יוצר בסטודיו שלו בניו ג'רזי. הוא מציג בתערוכות ובירידים גדולים, בעיקר בארה"ב, ורגע לפני התפרצות המגפה הוא היה אמור לפתוח תערוכת יחיד גדולה באחת מהגלריות המובילות בלוס אנג'לס, שכנראה תיפתח ברגע שיוסרו המגבלות.

את הסבון, שיימכר במחיר של 12 דולר ליחידה באתר Prospect NY (בכתובת www.prospectny.com), הוא מייעד לשימוש ממשי כמו כל סבון אחר, אבל לא בהכרח. "אני חושב שלא חייבים להשתמש בו. אפשר לשמור אותו בקופסה כאוביקט שיאפשר לנו להקפיא תקופה והייתי שמח אם בשלב מסויים הוא יהפוך לפריט אספנות. כמו הרבה פרויקטים ומיזמים שקורים עכשיו, גם חלק ניכר מההכנסות מרכישתו יילכו לארגונים שמסייעים לנפגעים מהמגפה, בין אם אלה צוותים רפואיים או אנשים נזקקים". 

תגיות