אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכינו את תיק ההשקעות: חודש מוצלח לבורסות באמירויות צילום: twitter @sosoooo201911

מפרץ תיכון חדש

הכינו את תיק ההשקעות: חודש מוצלח לבורסות באמירויות

העליות בחודש אוגוסט הושגו בעיקר ממסחר גובר במניות המובילות בענפי הבנקאות והנדל"ן. המדד בדובאי זינק בכ-9.5% וזה של אבו דאבי רשם עלייה מתונה יותר של כ-5%. רוב המניות נותרו אופציית השקעה אטרקטיבית, שכן הן עדיין לא חזרו לרמת המחירים שלפני משבר הקורונה. מדור חדש של כלכליסט בשיתוף עם חברת קונקורד יציג מדי יום חדשות כלכלה והזדמנויות עסקיות באיחוד האמירויות

01.09.2020, 15:00 | דורון פסקין

לידיעת הנוסעים לאבו דאבי: ההמתנה לבדיקות קורונה מתקצרת

ההחלטה על אימוץ שני סוגים של בדיקות קורונה לכל מי שמבקש להיכנס לאבו דאבי על ידי "הוועדה לניהול מצב החירום כתוצאה ממגפת הקורונה" מיטיב עם הנוסעים. באמירות מדווחים כי בעקבות החלטה זו קוצר משך ההמתנה להזמנת בדיקת קורונה בטכנולוגיית לייזר לשבעה ימים בלבד במקום יותר משבועיים לפני מתן ההחלטה.

קראו עוד בכלכליסט

מיום חמישי האחרון החלה אמירות אבו דאבי בביצוע שני סוגים של בדיקות בכניסה לאמירות - בדיקת מטוש (PCR) ובדיקת לייזר (DPI). ועדת החירום ומשרד הבריאות האמירתי קבעו כי אין לחזור על אותה בדיקה פעמיים ברציפות תוך שישה ימים.

במקום זאת, כל מי שמגיע לאמירות יוכל להיכנס אליה על ידי הצגת תוצאה שלילית לבדיקת ה-PCR תוך 48 שעות מרגע קבלת התוצאה, או הצגת תוצאה שלילית לבדיקת לייזר, בתנאי שקיימת גם תוצאה שלילית של בדיקת ה-PCR שבוצעה במהלך ששת הימים הקודמים.

בדיקת קורונה בשדה התעופה של אבו דאבי, צילום: גטי בדיקת קורונה בשדה התעופה של אבו דאבי | צילום: גטי בדיקת קורונה בשדה התעופה של אבו דאבי, צילום: גטי

טאבלטים IN, ציוד לבית ספר OUT

שנת הלימודים באמירויות נפתחה ביום ראשון, אולם עם נוכחות מצומצמת של התלמידים בבתי הספר והתרכזות בלמידה מרחוק. בנוסף, מערכת החינוך באמירויות עוברת מספרים מודפסים לספרים אלקטרוניים גם כן כחלק מהמאבק בקורונה. להחלטות אלה הייתה השפעה משמעותית על דפוסי הצריכה בשוק החזרה לבית הספר.

סוחרים מדווחים על זינוק דרמטי בשבועות האחרונים ברכישת טאבלטים ומחשבים, לעומת ירידה חדה בביקוש לציוד בית ספר מסורתי. הם טוענים כי הירידה ברכישת הציוד לבית ספר ובדגש על תיקים ומחברות נעה בין 30% ל-50% לעומת שנים קודמות. הביקוש לטאבלטים גבוה למרות שמחירם אינו זול ונע בין פחות מ-200 דולר ליותר מ-800 דולר, תלוי ביצרן. לפי הסוחרים, מרבית ההורים רוכשים טאבלט במחירים שנעים בין 400 ל-600 דולר.

ילדים בבי"ס באבו דאבי , צילום: EPA ילדים בבי"ס באבו דאבי | צילום: EPA ילדים בבי"ס באבו דאבי , צילום: EPA

פרויקטי התשתיות מקפיצים את הביקוש למוצרי פלדה

חברת קונארס (Conares) הודיעה על השקעתה במפעל פלדה מודרני שיוקם בדובאי, בכושר ייצור של 100 אלף טון בשנה. החברה הסבירה כי המפעל החדש נועד לספק מוצרים שהביקוש להם גובר נוכח פרויקטים לפיתוח התשתיות באיחוד האמירויות הערביות בפרט ואזור המזרח התיכון בכלל. החברה מסרה כי למרות סגירת המשק עקב משבר קורונה, הביקוש למוצריה לא נפגע משמעותית עקב המשך הביצוע של פרויקטים קיימים.

חברת קונארס הפועלת מהאזור החופשי של ג'בל עלי בדובאי נחשבת ליצרנית מספר 2 של מוצרי פלדה באמירויות. כושר היצור השנתי שלה מגיע ל-1 מיליון טונות של מוצרי פלדה מגוונים כולל צינורות, מוטות, לוחות, סלילי פלדה מגולוונים, פלטות ועוד. בסוף שנות השמונים החלה החברה את דרכה בסחר הפלדה אך בהמשך החלה לייצר בעצמה. ההערכה היא כי מחזור המכירות השנתי שלה מגיע לכ-300 מיליון דולר.

מפעל פלדה של קונארס באיחוד האמירויות, צילום: dubai pr network מפעל פלדה של קונארס באיחוד האמירויות | צילום: dubai pr network מפעל פלדה של קונארס באיחוד האמירויות, צילום: dubai pr network

חופשת לידה לגבר באמירויות

היסטוריה באמירויות ובעצם בכל העולם הערבי, והפעם זה לא קשור להסכם עם ישראל. נשיא האמירויות שיח' ח'ליפה בן זאיד אישר תיקון לחוק העבודה ולפיו גבר המועסק במגזר הפרטי יזכה ל"חופשת לידה" בתשלום של חמישה ימי עבודה, וזאת עד חצי שנה מתאריך הלידה. עד כה חופשת לידה במגזר הפרטי הייתה ניתנת לאם למשך 45 ימי עבודה.

עם התיקון לחוק הופכת מדינת האיחוד למדינה הערבית הראשונה המעניקה חופשת לידה בתשלום לגבר המועסק במגזר הפרטי. לפי הרשויות במדינה, צעד זה נועד בין השאר לעודד צעירים אמירתים לפנות למגזר הפרטי, שכן העדפתם לתעסוקה כיום היא למגזר הציבורי הנחשב "בטוח" יותר. הממשלה לא הבהירה אם חופשת הלידה לגבר חלה גם על מועסקי המגזר הציבורי.

הכינו את תיק ההשקעות: חודש  מוצלח לבורסות באמירויות

הבורסות למניות בדובאי ובאבו דאבי רשמו חודש מוצלח באוגוסט שהסתיים אתמול, דבר שנוטע אופטימיות בקרב המשקיעים לגבי המשך השנה. במהלך החודש שעבר העליות הושגו בעיקר כתוצאה ממסחר גובר במניות המובילות בענף הבנקאות והנדל"ן. המדד בשוק של דובאי זינק בחודש שעבר ב -9.49% (מגזר הבנקאות עם זינוק של קרוב ל-14%) וזה של אבו דאבי רשם עלייה מתונה יותר של 4.98% (מגזר הנדל"ן זינק בקרוב ל-17%).

במקביל, הגיע שווי הנזילות בבורסות ל-3.76 מיליארד דולר, עלייה של יותר מ-90% לעומת הנזילות בחודש יולי, שהגיעה ל -1.96 מיליארד דולר. מה שעודד את הפעילות בשוקי ההון בחודש שעבר היו פרסום דוחות אמצע השנה של החברות, שעמדו בציפיות, ביחד עם הופעת ידיעות על התקדמות במאמץ למצוא חיסון לנגיף. רובן המוחלט של המניות נותרו אופציית השקעה אטרקטיבית, שכן הן עדיין לא חזרו לרמת המחירים שלפני פרוץ משבר קורונה.

בורסה באבו דאבי, צילום: twitter @sosoooo201911 בורסה באבו דאבי | צילום: twitter @sosoooo201911 בורסה באבו דאבי, צילום: twitter @sosoooo201911

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין

תגיות