אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבלוקצ'יין ועד AI: סטארטאפיסטים? דובאי קוראת לכם צילום: שאטרסטוק

מפרץ תיכון חדש

מבלוקצ'יין ועד AI: סטארטאפיסטים? דובאי קוראת לכם

לפי ההסכם שנחתם בין המרכז הפיננסי הבינלאומי של דובאי (DIFC) וקרן העתיד של דובאי (DFF), שני הגופים יהיו שותפים לתוכנית האצה טכנולוגית שתציב סטארט-אפים ב"מסלול צמיחה אגרסיבי"; האזור החופשי הפיננסי מתכנן לשלש את גודלו עד 2024

14.09.2020, 13:00 | דורון פסקין

סטארטאפים בענפי הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית, מדינת האמירויות מחפשת אתכם

המרכז הפיננסי הבינלאומי של דובאי (DIFC) וקרן העתיד של דובאי (DFF) חתמו על הסכם לתמיכה בסטארט-אפים בתחומי הבלוקצ'יין ובינה מלאכותית, וזאת נוכח שאיפת האמירות למשוך אליה חברות טכנולוגיה מתקדמות. לפי ההסכם ביניהן שני הגופים יהיו שותפים לתוכנית האצה טכנולוגית משולבת שתציב חברות סטארט-אפ ב"מסלול צמיחה אגרסיבי", נכתב בהצהרת DIFC.

קראו עוד בכלכליסט

ענף השירותים הפיננסיים הוא המגזר השלישי בגודלו מבחינת התרומה לתוצר המקומי הגולמי של דובאי. האמירות, שמיצבה עצמה כמרכז פיננסי באזור מזרח התיכון, מתמקדת במיוחד במשיכה ופיתוח של עסקים בתחום הפינטק (FinTech).

בסך הכול, מספר החברות הפועלות ב-DIFC עלה ב-25% במחצית הראשונה של 2020. 310 חברות חדשות הצטרפו אליו במחצית הראשונה של 2020, ומספר החברות בו עלה ל -2,584. ב-DIFC יש כיום יותר מ-200 חברות פינטק. האזור החופשי הפיננסי מתכנן לשלש את גודלו עד 2024.

המרכז הפיננסי הבינלאומי - DIFC, דובאי , צילום: שאטרסטוק המרכז הפיננסי הבינלאומי - DIFC, דובאי | צילום: שאטרסטוק המרכז הפיננסי הבינלאומי - DIFC, דובאי , צילום: שאטרסטוק

אמירות א-שארקה: תיירות השווה מיליארדים

מרואן בן ג'אסם אל סרקל, מנכ"ל רשות ההשקעות והפיתוח של אמירות א-שארקה גילה כי שווי תיק ההשקעות של הרשות המכונה "שורוק" במהלך 10 השנים האחרונות, הגיע ל כ-3.35 מיליארד דולר. לדבריו, 80% מסכום זה הופנו לפרויקטי תיירות. לדברי אל סרקל ההשקעות הללו סייעו בגיוון מקורות ההכנסה של האמירות השלישית בגודלה במדינה.

לדברי מנכ"ל רשות ההשקעות, במהלך שנת 2019 היא השקיעה בשלושה פרויקטים חדשים בענף התיירות האקולוגית והאירוח היוקרתי בעלות כוללת של כ-35 מיליון דולר.

הבחריינים נשארו בלי בצל, מנדרינה ולימון

בחריין סובלת בימים אלה ממחסור בפירות ובירקות דבר שמוביל לעליית מחירים. המחסור נובע הן מבעיות במקורות הייבוא אך גם עם התחזקות הביקוש. לפי סוחרים מקומיים, מחירי הבצל זינקו בשבוע שעבר בכ-150% וזאת בשל קשיי ייצוא מהודו בגלל גשמים עונתיים. עליית מחירים מתונה יותר מורגשת בפירות וירקות אחרים.

מחיר קרטון תפוח אדמה במשקל 5 ק"ג מגיע לכ-24 דולר ומחיר דומה ניתן למצוא בשוק לקרטון מנדרינה. הסוחרים החלו לחפש תחליפים. בצל ייובא ככל הנראה מסין ומנדרינות מארגנטינה. עם זאת סוחרים טוענים כי צפוי מחסור בלימון אפריקאי בשל סיום העונה בדרום אפריקה.

השוק בבחריין, צילום: onearabvegan השוק בבחריין | צילום: onearabvegan השוק בבחריין, צילום: onearabvegan

האמירתים נפטרים משער השיבה

ההוצאות על ניתוחים פלסטיים במדינת איחוד האמירויות גדלו בשנים האחרונות בשיעור שנע בין 15% ל-17% מדי שנה, בדומה לשיעור הגידול הגלובלי. הגילאים של המנותחים ירדו באופן דרמטי במהלך השנים האחרונות, וזאת מאחר שהצעירים אינם מתייחסים לניתוחים קוסמטיים כצורך רפואי, אלא כחלק מצריכת מוצרים כמו בגדים, בידור ועוד. לפי גורמים בשוק, בשנה שעברה נכנסו לשימוש מכשירים לחיסול השיער הלבן וכן הושקו מכשירי לייזר חדשים להרזיה, ריפוי פצעים וכן לטיפול בכיבים כרוניים.

הביקוש הגבוה ביותר באמירויות ברשימת שירותי הקוסמטיקה, לנשים ולגברים, הוא לבוטוקס וחומרי מילוי, הרזיה והסרת שיער.

לשוק הסחר האלקטרוני יש עוד לאן להתרחב

מומחים בענף הקמעונאות מעריכים ששוק הסחר האלקטרוני במדינת האמירויות בשנת 2020 יסתכם בכ-7.35 מיליארד דולר. בכך תופסת האמירויות את המקום שני מכלל שש מדינות המפרץ, לאחר סעודיה עם שווי שוק של 8.2 מיליארד דולר. לפי הערכות, שווי שוק הסחר האלקטרוני צפוי להגיע השנה ל-19.7 מיליארד דולר בכל מדינות המפרץ.

במהלך דיון מקוון בנושא דפוסי הרכישה, שנערך אתמול, הדגישו המומחים כי למרות הגידול בשוק בעיקר נוכח משבר קורונה, עדיין יש מקום להתרחבות שכן רוב הצרכנים באזור משמרים עדיין את דפוסי הרכישה המסורתיים.

דובאי: יצא לקנות קפה ונקנס בכ-14,000 דולר

צעיר שנדבק בקורונה ושהפר את תנאי הבידוד הביתי בדובאי נקנס בכ-50 אלף דירהם (13,600 דולר). הצעיר לא רק שהפר את הבידוד אלא תיעד עצמו ברשתות החברתיות כשהוא יוצא מביתו לקנות כוס קפה. לפי התקנות שפרסמו הרשויות באמירויות הצעיר ישלם את הקנס הגבוה ללא יכולת לערער.

ביום ראשון דווח על 640 מקרים מאומתים במדינה. מספר המתים נותר ללא שינוי – 399.

משטרה בדובאי, צילום: איי אף פי משטרה בדובאי | צילום: איי אף פי משטרה בדובאי, צילום: איי אף פי

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין

תגיות