אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשל טראמפ חוקר: האם מיקרוסופט גייסה עובדים על בסיס גזע? צילום: microsoftproductreviews.com

ממשל טראמפ חוקר: האם מיקרוסופט גייסה עובדים על בסיס גזע?

לאחר שמיקרוסופט הצהירה כי בכוונתה לצאת במדיניות העדפה מתקנת שתוביל לעלייה בכמות העובדים האפרו-אמריקאים בחברה, משרד העבודה האמריקאי הודיע כי בכוונתו לבחון אם המדיניות מהווה הפרה של שוויון הזדמנויות בהעסקה

07.10.2020, 13:57 | רפאל קאהאן
משרד העבודה האמריקאי החל בחקירה נגד מיקרוסופט כדי לברר האם מדיניות האפליה המתקנת שלה, שנועדה להגדיל את המגוון האתני של עובדיה, מהווה הפרה של מדיניות שיוויון ההזדמנויות בהעסקה. על פי פרסום של מיקרוסופט עצמה בבלוג שלה אמש (ג') היועץ המשפטי שלה, דב סטהלקופף, דחה את ההאשמות המשרד והסביר שעל פי כל הפרמטרים "יוזמת הגיוון של מיקרוסופט עומדת בכל כללי התעסוקה בארה"ב". על פי מכתב של המשרד למיקרוסופט ושפורסם באתר Axios, "זו מדיניות מפלה בעצמה, המרמזת על כך שפעולות גיוס עובדים מבוססות על גזע".

קראו עוד בכלכליסט

ממשל טראמפ מנסה מזה שנים לפעול נגד מדיניות האפליה המתקנת והנשיא בעצמו חתם על צו נשיאותי שמגביל אותה במשרדי הממשל השונים. כעת מעוניינים בבית הלבן גם להרחיב את הצו לקבלנים של הממשל, כגון מיקרוסופט.

מיקרוסופט התכוונה להקצות כ-150 מיליון דולר כדי להגדיל את היקף העובדים השחורים והאסייתים בשורותיה. אך השקעה זו נראתה למשרד העבודה כסוג של אפליה. בהתחשב בכך שהיא עושה לא מעט עסקים עם הממשל האמריקאי חשוב לה מאוד להיות ביחסים טובים עימו. בין העסקאות הגדולות ניתן למנות את אספקת תוכנות אופיס, ווינדוס וכמובן עסקת הענן הענקית של הפנטגון שבה זכתה לאחרונה ושעוררה לא מעט התנגדויות מצד אמזון, אורקל ו-IBM.

מטה מיקרוסופט, צילום: microsoftproductreviews.com מטה מיקרוסופט | צילום: microsoftproductreviews.com מטה מיקרוסופט, צילום: microsoftproductreviews.com

ביוני שעבר התחייבה מיקרוסופט להגדיל את מגוון העובדים שלה ולפחות להכפיל את היקף העובדים השחורים עד 2025. מנגד, התחייבות זו היא בדיוק מה שהקפיץ את המשרד. חשוב לשים לב גם לעיתוי של המהלך. בעוד למיקרוסופט אין אג'נדה פוליטית כזו או אחרת - לממשל של טראמפ יש. הבחירות בנובמבר כמו גם הצורך להראות לבוחריו השמרנים (והלבנים ברובם) כנראה הביאו את הממשל להכריז מלחמה על כל מה שמייצג אג'נדה ליברלית-דמוקרטית. ואין יותר אג'נדה כזו מאשר אפליה מתקנת, במיוחד לאור מחאות Black Lives Matter של השנה האחרונה.

עם זאת חייבים להודות שהגיוון בתעשיית ההייטק יחסית מאוד בשפל, ולמרות שכיום עומדים לא מעט מנכ''לים ממוצא הודי בראש ענקיות הטכנולוגיה כגון גוגל, מיקרוסופט עצמה ו-IBM, נשים ומיעוטים אתניים אחרים או כהי עור בתפקידים בכירים הם עדיין מראה נדיר בעמק הסיליקון. מנגד, פעולות כגון זו של מיקרוסופט בהחלט יכולות לקדם תוכניות דומות בחברות אחרות וסירוס שלהן על ידי רגולטור עשוי להחזיר את הגלגל לאחור.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אפלייה "מתקנת" היא עדיין אפלייה, וזה בזוי
ורע לכולם. גם ללבנים שהקידום שלהם נגנב לטובת מישהו אחר שזכה בגלל צבע עורו, וגם כלפי עובדים שחורים מוכשרים שזכו במשרה בזכות ולא בחסד, אבל עכשיו כולם רואים בהם נספחים שקיבלו את המשרה רק בגלל צבע עור. אם הייתי שחור, בחיים לא הייתי רוצה לעבוד בחברה שנותנת עדיפות לשחורים בשביל להראות כמה הם לא גזענים. זה פתטי ומעליב. הגיע הזמן לעצור את טרלול הפיסי.
אריה  |  08.10.20
4.
לא צריך "גיוון" בהייטק ולא באף מקצוע
השטחיות ההזויה הזאת שמצריכה מספר אנשים מצבע עור מסויים היא הזויה. לא צריך ייצוג מלא של נשים, שחורים, וכל אוכלוסיה אחרת בהייטק, כמו שלא צריך ייצוג שווה שלהם בקרב עובדי תברואה. אנשים צריכים להישפט לפי היכולות שלהם, וזאת בדיוק הסיבה למה אף אחד לא דורש גיוון בקרב קבוצות NBA. אגב, הכתבה הזאת עלובה ומריחה מפוזיציה פוליטית. אין שום דבר "ליברלי-דמוקרטי" בקשקוש הזה ורק כתב שמאל-קיצוני יחשוב שכן.
ערן  |  08.10.20
לכל התגובות