אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא ראיתי את עצמי מפתח עוד צ'יפ שיושב בקופסה, רציתי לפתח משהו עם השפעה"

30 דקות או פחות

"לא ראיתי את עצמי מפתח עוד צ'יפ שיושב בקופסה, רציתי לפתח משהו עם השפעה"

וקטוריוס הישראלית החלה לפתח טיפול רפואי מרחוק הרבה לפני הקורונה, והמנכ"ל אורן גולדשטיין מסביר שמדובר באתגר שדורש הרבה זמן וסבלנות. איך הוא הגיע לתחום, למה קשה לגייס כסף למיזמים כאלה ולמי הם מתאימים?

26.10.2020, 09:31 | שירות כלכליסט

הקורונה הרגילה אותנו במהירות שיא לעבור לצרוך שירותים מרחוק, כולל רפואה. אבל הרבה לפני המגפה, התחילה וקטוריוס (Vectorious) הישראלית לעבוד על פיתוח מהפכני לניטור מרחוק של פעילות הלב - לא רק באמצעות מכשיר חיצוני שממבצע מדידה, אלא באמצעות רכיב שיושתל בגופם של חולי אי ספיקת לב.

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

"היה צריך שינוי תודעתי", מסביר אורן גולדשטיין, המנכ"ל ואחד ממייסדי החברה. "הקרדיולוגים רוצים לפתוח כלי שנסתם, פה שמים בן אדם על השולחן כדי לקבל מידע ולאפשר טיפול". כלומר, לא מדובר בניתוח לשינוי מיידי של המצב, אלא רק להשתלת כלי שיוכל לשדר מידע החוצה.

קראו עוד בכלכליסט

גולדשטיין מסביר כי מדובר בחולים שצריכים לבקר לעתים תכופות אצל רופא לבדיקות ואף להתאשפז, עשויים לסבול מקוצר נשימה ונמצאים בסכנת חיים: "זו אחת המחלות היקרות ביותר לטיפול". בעזרת השתל של וקטוריוס, שנמצא עדיין בשלבי ניסוי, אפשר לחסוך חלק מהביקורים אצל הרופא, לבדוק את מצב החולה מרחוק ועל סמך הנתונים גם לשנות את הטיפול הרפואי.

אורן גולדשטיין אורן גולדשטיין אורן גולדשטיין

גולדשטיין הוא מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו ועבד במשך שנים בהייטק בתחום התקשורת, ואחרי שקופרגייט, החברה האחרונה בה עבד, נמכרה לחברה אמריקאית, הוא חיפש הרפתקה חדשה ולהקים משהו משלו, שלא רק יצליח ברמה הכלכלית אלא יעשה אימפקט רציני. "לא ראיתי את עצמי מפתח עוד צ'יפ שיושב בקופסה שיושבת בתוך קופסה שאח"כ יושבת אצל AT&T", הוא מסביר, "רציתי לפתח מערכת שלמה עם השפעה, בעיקר אם אפשר בעולם הרפואי".

הוא פגש את השותף שלו, ד"ר אייל אוריון, שחזר מכנס רפואי גדול שבו הציגו את הרעיון להשתיל רכיב טכנולוגי לצורך מדידה וטיפול של הלב וכלי דם, והם יצאו לדרך. 

בראיון לפודקאסט "30 דקות או פחות" הוא מסביר למה הקמת חברה בתחום המכשור הרפואי היא משימה בכלל לא קלה וריצה למרחק ארוך מאוד, איך מגייסים כסף בתחום הזה, למה הוא לא מתאים לכל אדם ותוך כמה זמן הם יוכלו לשפר את חייהם ובריאותם של עשרות מיליוני חולי אי ספיקת לב ברחבי העולם.

"לא ראיתי את עצמי מפתח עוד צ
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"לא ראיתי את עצמי מפתח עוד צ

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות