אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גילעד אלטשולר: "אם ביידן יזכה נראה ירידות אמוציונליות" צילום: עמית שעל

גילעד אלטשולר: "אם ביידן יזכה נראה ירידות אמוציונליות"

המנכ"ל המשותף של אלטשולר שחם מעריך כי השוק לא יישאר אדיש לניצחון המועמד הדמוקרטי. עם זאת, לדבריו "הירידות לא יהיו מבוססות על נתונים והשווקים יחזרו לעצמם, שכן השפעת הריבית האפסית גדולה מזהות הנשיא"

03.11.2020, 10:09 | נעמי צורף

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

השקעות בצל הבחירות:  "אם ביידן יזכה, אנחנו נראה ירידות בשווקים אבל אלה יהיו ירידות אמוציונליות, שלא מבוססות על מידע כלכלי. כולנו מעדיפים את הידוע על פני הלא ידוע, לא משנה אם הוא טוב או בינוני או רע. אבל בסופו של דבר השווקים יחזרו לעצמם", כך העריך גילעד אלטשולר, מייסד ומנכ"ל בית ההשקעות אלטשולר שחם, בתחילת השבוע, במסגרת כנס של בית ההשקעות עם סוכנות דלתא לסוכני ביטוח ולקוחות לקראת הבחירות בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

אלטשולר הרגיע כי למרות החששות של השוק מכך שג'ו ביידן יעלה מסים ויסבסד פוליסות בריאות לכל אזרח, לא מדובר בתוכניות שיתממשו לפני שהקורונה תהיה מאחורינו. "במהות אין השפעה כל כך גדולה על השוק מבחינת מי ינצח.

גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר | צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל

השפעת הריבית האפסית הרבה יותר רלבנטית לשוק מאשר אם הדמוקרטים או הרפובליקנים נמצאים בשלטון. בסוף, גם אם יהיו חילופים ויש סכנה שביידן יעלה מסים למשל, זה לא משהו שקורה ביום אחד, בטח לא בתקופה של כלכלה מקרטעת כתוצאה ממגפה עולמית".

"בסין מאוד מאורגן"

אחת המגמות המדוברות בשוק בשבועות האחרונים היא הגדלת חשיפה בגופים המוסדיים הישראליים לשוק הסיני. זאת, בין השאר, מאחר שסין "הוכיחה" לעולם המערבי שניתן לבטוח בה לאור התמודדות ראויה עם הקורונה. אלטשולר אמר שהוא מגדיל חשיפה בעיקר לסקטור הטכנולוגיה הסיני והסביר כי "סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, וזה עניין של 15-10 שנה עד שהיא תהיה הגדולה ביותר. כיום החיים בה חזרו למסלולם והכלכלה ממשיכה לצמוח. מה שקורה שם מאוד מאורגן ומסודר, שונה מאוד מהברדק שאנחנו רואים אצלנו ובמדינות אחרות בעולם שעוד מתמודדות עם הקורונה".

ביידן, צילום: גטי אימג ביידן | צילום: גטי אימג'ס ביידן, צילום: גטי אימג

אלטשולר עדכן כי בית ההשקעות הגדיל לאחרונה את החשיפה למניות על פני שוק האג"ח. "42% מהתיק שלנו מושקעים במניות (ביולי 2020 עמדה החשיפה למניות על 35% — נ"צ), כאשר 85% מהן בחו"ל והיתר בישראל, כיוון שהסקטורים שהתחזקו מהקורונה לא ממש מיוצגים בארץ".

לדבריו, "הסיבה להגדלת החשיפה למניות היא שאנחנו רואים סיכון גם באג"ח ממשלתיות וגם בקונצרניות. הסיכון באג"ח הממשלתיות נובע מהריבית האפסית, כך שאנחנו מקצרים את המח"מים ומתבצרים באג"ח קצרות, שהן פחות תנודתיות. בשוק האג"ח הקונצרניות אנחנו רואים שבחודשים האחרונים המרווחים מצטמצמים באופן משמעותי, לאחר שבתחילת המשבר היתה פתיחת מרווחים יפה. זה שוק שכרגע אפשר להרוויח בו קצת או להפסיד הרבה. אני מעדיף לוותר על הרווח הקטן לטובת ניהול סיכונים. אם תהיה מפולת, יהיה לי יותר מזומן לקנות".

מעדיף נדל"ן למגורים

במקום אג"ח ממשלתיות ארוכות, אלטשולר מעדיף להשקיע בנדל"ן למגורים ומתייחס לכך כאל חלופה ראויה. "בעידן של ריבית נמוכה רואים את המשקיעים חוזרים לנדל"ן. אני לא צופה שיהיו ירידות חדות במחירי הדירות הממוצעות, שעולות 3-1 מיליון שקל באזורי הביקוש בין חדרה לגדרה. אני צופה יציבות ואולי אפילו עלייה, יש מעט מאוד התחלות בנייה והביקושים רק עולים".

תחליף נוסף שמסמן אלטשולר לשוק האג"ח הוא סקטור מניות חברות המזון. "זה סקטור יחסית דפנסיבי, שמראה יציבות וצמיחה יפה של כ־2% בשנה. ראינו שהסקטור צמח במהלך המשבר, ואני משער שימשיך לצמוח גם כשנצא ממנו", אמר.

בנוגע ליציבות הבנקים וחברות האשראי החוץ־בנקאי על רקע הקפאת המשכנתאות בשל המשבר השיב אלטשולר: "אני לא מוטרד מהמשכנתאות, הבטוחה מספיק טובה ואני לא רואה את מחירי הנדל"ן קורסים בעשרות אחוזים, מה שיכול להביא לבעיה. אני יותר מוטרד משוק האשראי הצרכני, שבו אין בטוחות משמעותיות. כיום, ממה שאני שומע, יש מוסר תשלומים יחסית סביר במשק. יש שמגדירים אותו אפילו כטוב. זה הפתיע אותי, אבל כנראה בגלל שרוב המשק סגור לאנשים אין על מה להוציא כסף והם עדיין מקבלים דמי חל"ת. עם זאת, ברור שהבנקים ייפגעו. כבר היום אנחנו רואים שהם נסחרים ביחס של 0.7-0.6 על ההון וזה משקף את הרעה הנוספת שתבוא על הכלכלה, כאשר בעוד כמה חודשים הם יצטרכו למחוק יותר חובות". 

תגיות