אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריסקיפייד שכרה את בית אירופה בת"א ב-120 מיליון שקל לעשור צילום: wikiwand

ריסקיפייד שכרה את בית אירופה בת"א ב-120 מיליון שקל לעשור

החברה למניעת הונאות אשראי שגייסה 229 מיליון דולר ממשקיעים ולה יותר מ-550 עובדים, שכרה מאמות השקעות, שבשליטת אלוני חץ, את כל המשרדים בבניין שבבעלותה, בשטח כולל של כ-7,200 מ"ר; גורמים בענף הנדל"ן מעריכים כי דמי השכירות השנתיים יהיו כ-12 מיליון שקל

18.11.2020, 14:44 | אמיתי גזית

הסטארט אפ למניעת הונאות אשראי ריסקיפייד (Riskified) שכר את כל המשרדים בבית אירופה מחברת אמות השקעות (בשליטת אלוני חץ), בעלת הנכס, על הסכם שכירות למשך 10 שנים בשווי המוערך בכ-120 מיליון שקל. כך נודע לכלכליסט. שטחם הכולל של כל שטחי המשרדים בבית אירופה הוא כ-7,200 מ"ר.

קראו עוד בכלכליסט

העסקה נחתמה לתקופה של 10 שנים עם אופציה ל-5 שנים נוספות. החברה שכיום משרדיה ברחוב קלישר בתל אביב תעבור לבניין במהלך 2021, גורמים בענף הנדלן מעריכים כי דמי השכירות השנתיים יהיו כ-12 מיליון שקל.

לריסקפייד שגייסה עד כה 229 מיליון דולר ממשקיעים, יותר מ-550 עובדים בישראל, ארה"ב וסין. בית אירופה יהפוך לקמפוס החברה ובו ירוכזו כל עובדיה הישראלים.

בית אירופה בשדרות שאול המלך, תל אביב, צילום: wikiwand בית אירופה בשדרות שאול המלך, תל אביב | צילום: wikiwand בית אירופה בשדרות שאול המלך, תל אביב, צילום: wikiwand

אמות רכשה את בית אירופה בשנת 2007 בתמורה ל-70 מיליון שקל ממשרד עוה"ד ראב"ד, מגריזו בנקל וחברת אלרן אז שליטת גדי ודני דנקנר. עד עתה מי אביבים הייתה השוכר הגודל בבניין, לה ול-90% מהשוכרים מסתיים הסכם השכירות בתקפה הקרובה, לשאר השוכרים אמות הציעה פתרונות אחרים בין היתר בבנייני תעסוקה בסביבה שגם הם בבעלות אמות.

שמעון אבודרהם, מנכ"ל אמות: "חתימה על עסקה בסדר גודל כזה בתקופה זו, לצד עסקאות אחרות שסגרנו בתקופה האחרונה, מעידה על חוסן מצד חברות הטכנולוגיה וחזרתן לתכנון טווח ארוך. אנו מברכים את חברת ריסקיפייד על המעבר לקמפוס עירוני עצמאי בשטחי אמות. מדובר בעסקה המקבלת משנה תוקף על רקע התקופה הנוכחית ומעידה יותר מכל כי שטחים גדולים במיקומים מנצחים ימשיכו לזכות לביקושים חזקים".

רותם אמתי, סמנכ"לית משאבי אנוש ומנהלת ה-site הישראלי בחברת ריסיקפייד: "אנו שמחים מאוד על המעבר לקמפוס עצמאי בבניין אחד מרכזי. מסטארטאפ קטן, שהוקם בשלהי 2012, צמחנו במהירות לחברה עם מאות עובדים וביקשנו למצוא פתרון שיהלום את הגדילה העתידית שלנו במספר העובדים ויספק סביבת עבודה מיטבית ונעימה עבורם.

"דווקא כעת, כאשר אנו נמצאים במודל של עבודה מהבית עקב מגפת הקורונה העולמית, ההנהלה שלנו מסתכלת על העתיד - על התחזיות המבטיחות להמשך הגדילה המהירה של המסחר האלקטרוני והביקוש שיש לפתרונות שלנו בשווקי העולם. זאת, לצד תוכניות ההתרחבות שלנו, שכוללות גיוסים של עובדים רבים בתחומי הפיתוח, האנליזה, התפעול, הדאטה סיינס והמכירות. אני בטוחה שהקמפוס החדש יענה על צרכי החברה והעובדים".

תגיות