אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תגיעו עם אוכל, ומוכנים לבידוד - כללי טיסות העבודה בזמן הקורונה צילום: Vietnam Airlines

תגיעו עם אוכל, ומוכנים לבידוד - כללי טיסות העבודה בזמן הקורונה

שדות התעופה ריקים אבל התהליכים הבירוקרטיים יכולים לגרום לאיחור בטיסות המשך; גם אם יש לכם כל האישורים, יש אפשרות שתידרשו לבידוד; אם הוכנסתם לבידוד - תתחילו לחפש את אפליקציות משלוחי המזון המקומיות. עובדים שממשיכים לטוס גם במהלך המגפה מספרים על החוויה ונותנים טיפים להישרדות בטיסות עסקים

09.12.2020, 13:28 | מעין מנלה

בזמן שמרבית החברות בעולם עברו לעבודה מרחוק ורוב הטיסות בוטלו, ישנם עובדים שממשיכים לטוס לצורך עבודתם ומתמודדים עם הקשיים הייחודיים של התקופה בשדות התעופה ובבתי המלון, עם הרגולציה והבירוקרטיה הקשורות למניעת התפשטות הקורונה.

קראו עוד בכלכליסט

ריקרדו בורנשטיין, מהנדס ביג דאטה ו-Presale בחברת  SQream למשל, טס באופן תכוף לחו"ל לביקור אצל לקוחות החברה בדרום קוריאה, ארה"ב ומדינות נוספות גם בתקופת הקורונה. הביקורים שלו נמשכים שבוע עד שלושה שבועות בכל מדינה, והוא אומר שהטיסות במהלך הקורונה הפכו עבורו לשגרה רצופת קשיים.

מדריך לטסים לחו"ל מטעם העבודה בתקופת הקורונה התכוננו מראש לכל תרחיש, בעיקר לבידוד; שיקלו להיעזר בסוכני נסיעות והימנעו מטיסות Low Cost - כך תעברו בשלום נסיעות עבודה לחו"ל גם בזמן מגיפה עולמית מעין מנלהלכתבה המלאה
ריקרדו בורנשטיין ריקרדו בורנשטיין ריקרדו בורנשטיין

"בשדות התעופה נדרש כל נוסע למלא מגוון של טפסים המעידים על מצבו הבריאותי, ובחלקם (כמו באתונה) חייב הנוסע לעבור בדיקת קורונה  אף על פי שהוא מחזיק בבדיקת קורונה עדכנית שהביא עמו. לכך יש השפעה על לוח הזמנים, ומי שממשיך לטיסת המשך חייב להביא זאת בחשבון בלוח הזמנים שלו. ככלל, שדות התעופה כמעט ריקים אך אין לדעת כמה זמן יימשך התהליך הבירוקרטי ועיכובים עלולים לגרום לאיחור בהגעה לטיסת ההמשך. כעובד חברה, אני זוכה לגיבוי מלא לכל תרחיש בלתי צפוי, כולל חדר בבית מלון על חשבון החברה, אם טיסת ההמשך מתעכבת ליותר מכמה שעות כפי שקורה בימים אלה וכן כיסוי ביטוחי מלא לכל דבר. ברמת המורל, החברים במשרד והמנהלים תומכים וזמינים בכל שעה ביממה. גם אם אהיה תקוע באמצע הלילה בקצה העולם, אני יודע שיש מי שיהיה זמין לי ויוכל לסייע", הוא אומר.

לדבריו, במהלך הטיסות עצמן חברות התעופה מקפידות על כללי הזהירות כך שהדיילים והדיילות מוגנים במסכות, מגיני פלסטיק ולעתים גם במגיני עיניים ומקפידים שגם הנוסעים יעטו אותם במהלך כל הטיסה למעט במהלך הארוחות. "בדרך כלל יש הפרדה של כיסא אחד בין הנוסעים, אך יש נטייה לרכז את כולם בחלק אחד של המטוס. לאחרונה ביקשתי כמה פעמים לעבור לחלק אחר של המטוס כדי להתרחק מקבוצת הנוסעים, והצוות אישר לי לעשות זאת", הוא אומר.

מכיוון שקשה לדעת מראש לאיזו מציאות קורונה תנחתו במדינות היעד שכן המדיניות והתקנות משתנות ללא הרף, בורנשטיין ממליץ לכל מי שטס לחו"ל להיות מצויד לכל תרחיש. "לאחרונה הגעתי לדרום קוריאה עם כל האישורים הנדרשים, אך הונחיתי לשהות יממה במלון בבידוד על חשבון המדינה. כל שינוי במצב המגפה עלול לחייב נוסעים להיכנס לבידוד ממושך ולא מתוכנן, ויש להביא זאת בחשבון. אני נוהג להביא עמי מזון, שתייה, בגדים נוספים, ספר או שניים למקרה שאופתע ואחויב לבידוד. אלה זמנים לא נורמליים, אך צריך להסתגל לשגרה החדשה, להצטייד בסבלנות, להקפיד על מילוי ההוראות ולא להירתע מטיסות שהן חלק מרכזי בחייהם של עובדים ועובדות רבים בישראל".

חלי נתנאל, צילום: TRIGO חלי נתנאל | צילום: TRIGO חלי נתנאל, צילום: TRIGO
גם חלי נתנאל, מנהלת מוצר בחברת Trigo, טסה כמה פעמים לאירופה במסגרת עבודתה בחודשים האחרונים. לדבריה, מי שהתרגל לטוס כשהוא רוכש כרטיסי טיסה בעצמו, כדאי שישקול שוב להיעזר בסוכני נסיעות בתקופת הקורונה. טיסות ברחבי העולם באמת מתבטלות ומשתנות כל הזמן, השינויים מייצרים כאב ראש לא קטן עם ההתעסקות סביבן, ובטח כשהמעקב והפתרונות נעשים ממקום מרוחק.

"לא מומלץ לבחור בטיסות Low-cost, מרביתן מייצרות חוויה לא טובה בתקופת הקורונה מאחר שהנוסעים נדחסים בצפיפות ומתקשים לשמור על מרחק סביר. לעומת זאת, בהרבה חברות אחרות תוכלו למצוא את עצמכם בטיסה שונה לגמרי, עם מעט נוסעים כאשר אתם יושבים לבדכם בשורה. יש מקרים שבהם מדינות מחייבות את האורחים הנכנסים בתקופת בידוד, אך בחלק מהמקרים מבטלים את הצורך בבידוד אם תציגו מכתב הזמנה מהלקוח המקומי בחו"ל, המוכיח שאתם נכנסים למדינה לטובת נסיעת עסקים. בחלק ממדינות אירופה אפילו יצא פורמט מסודר למקרים אלו שניתן למשוך אותו מהשגרירות, למלא ולהגיש", היא אומרת.

אם בכל זאת אתם נדרשים להעביר בידוד בחו״ל, נתנאל אומרת שעדיף לשכור דירת Airbnb על פני מלון. "קשה להעביר שהות ארוכה מדי בחדרי מלון קטנים, בייחוד בתקופה שאין הרבה מסעדות ופנאי בשטחי המלון. אם נאלצתם להיכנס לבידוד בחו"ל, תתחילו לחפש את אפליקציית משלוחי האוכל המקומית".

טיסה בעת קורונה, ארכיון, צילום: Vietnam Airlines טיסה בעת קורונה, ארכיון | צילום: Vietnam Airlines טיסה בעת קורונה, ארכיון, צילום: Vietnam Airlines

לדברי אנה בלכמן, שמנהלת את אתר TripsGuard.com, שהקים סטארט-אפ התיירות Avian, ומרכז את כללי הקורונה לנסיעות עסקים ברחבי העולם, ניתן לראות עלייה מובהקת בעניין שמביעים ישראלים המבקרים באתר באיחוד האמירויות ובחריין, בעקבות ההכרזות האחרונות על פתיחת הגבולות לישראלים, והסרת הדרישה לבידוד בחזרה מהן. מדינות פופולריות אחרות בקרב גולשים ישראלים כוללות את ארצות הברית, יוון ותאילנד, אשר פותחת את גבולותיה בהדרגה, ומאפשרת לאזרחי כל המדינות להגיש בקשה לוויזה, אם כי לא כל הבקשות מאושרות.

האתר מאפשר לראות הנחיות ומגבלות בכל אחת מהמדינות. האם גבולותיה פתוחים באופן מלא או חלקי, האם פתוחים לאנשי עסקים, האם נדרשים בידוד, בדיקות קורונה, ביטוח מסוים, וכל דרישת כניסה אחרת. בכל אחת מהמדינות ניתן לבדוק ב-TripsGuard גם את המגבלות הפנימיות: פתיחת מסעדות, בתי קפה, עסקים ופעילויות פנאי, חובת חבישת מסכה והאם התחבורה הציבורית פועלת בהיקף מלא או חלקי. 

במבט גלובלי, 40 מדינות בלבד פתוחות לכניסה של מבקרים ללא תלות במדינת המקור, וברובן תהליכי הכניסה יכללו מילוי טפסים, הצגת בדיקות שליליות, ובחלק מהמקרים אף יידרש בידוד. בין מדינות אלו ניתן למצוא כמה יעדים מרכזיים של ישראלים, כגון מקסיקו, טורקיה ואנגליה.  עם זאת, רמות התחלואה במדינות אלו עולות, והחוזרים מהן ייאלצו לשהות בבידוד לאחר החזרה.

למרבית המדינות אשר אינן פתוחות לתיירות מישראל, ניתן להיכנס מטעמים עסקיים, ובמקרים רבים גם כדי להתאחד עם בני משפחה מדרגה ראשונה, החיים באותן מדינות.

תגיות