אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לפני שנה לא הייתי מאמינה שנגייס 50 עובדים בלי לראות אותם" צילום: אוראל כהן

מנכ"לים מהבית

"לפני שנה לא הייתי מאמינה שנגייס 50 עובדים בלי לראות אותם"

ליהיא פינטו, מייסדת משותפת של חברת SYTE אומרת שכאשר היא מנהלת את 130 עובדי החברה בזום היא מרגישה שהיא מדברת לעצמה, לא מצליחה לחוש את האימפקט; היא נהנית מזמן הלמידה והמחשבה שמתאפשר בעבודה מהבית וחושבת שזה בסדר גמור לקבוע פגישת זום לעשר דקות רק כדי להתעדכן. "למדתי שעם גמישות אפשר למצוא דרכים לעשות גם את מה שלא חשבנו שאפשרי"

19.02.2021, 08:01 | מעין מנלה

משרדי חברת SYTE בשדרות רוטשילד בתל אביב עומדים כמעט ריקים כבר קרוב לשנה. המשרדים פתוחים למי שמעוניין להגיע, ובודדים מתוך 130 עובדי החברה מגיעים. 50 מהם הצטרפו במהלך הקורונה ולא זכו אפילו לעבוד מהמשרדים.

קראו עוד בכלכליסט

"נכנסנו לקורונה בתקופה של צמיחה מואצת בה גייסנו ארבעה עובדים חדשים בשבוע. בפברואר נאלצתי להיכנס לבידוד והבנתי שהמשחק משתנה. כבר במרץ ידענו שמשבר הקורונה, עם כל הקשיים, משחק מאוד חזק למסרים של סייט מכיוון שאנחנו הופכים את חוויית הקניה אונליין למאוד איכותית ללקוח ומי שקונה ברגיל בחנויות עבר לקנות אונליין. הבנו שזה לא זמן לעצור אלא זמן להמשיך בתנופה", מספר ליהיא פינטו, מייסדת משותפת של החברה.

החברה פיתחה פלטפורמת חיפוש ויזואלי מבוססת בינה מלאכותית, כאשר את הרעיון הגתה פינטו בנסיעת רכבת בגרמניה כאשר נדלקה על משקפי שמש של בחורה שישבה מולה.

ליהיא פינטו, מייסדת משותפת של חברת SYTE

גיל ומצב משפחתי: בת 40, אמא לשתי בנות

מקום מגורים: תל אביב

השכלה: תואר במנהל עסקים

תפקידים קודמים: VP Private Banking בנק לאומי בלונדון

תחביבים: לרקוד, לשיר, לאכול ולטייל

מה למדת על עצמך כמנהלת בעבודה מהבית?

"העבודה מהבית חידדה לי עד כמה אני אוהבת אנשים וצריכה את המגע האנושי, את הבמות, את הכנסים, המפגש הפיסי. גם בתוך החברה, כשאני מדברת בזום מול כולם אני מרגישה שאני מדברת לעצמי, לא מצליחה לחוש את האימפקט. זה חידד לי איפה האלמנט שלי ולמדתי שאפשר להתמודד עם מה שיש ולא משנה איזה קלפים מקבלים. עם גמישות אפשר למצוא דרכים לעשות גם את מה שלא חשבנו שאפשרי".

אחרי כמעט שנה של עבודה מהבית, איך את מסכמת את החוויה?

"אפשר לחלק את זה ליותר טוב ולפחות טוב. בצד הטוב זה מאפשר לבנות איים של זמן מחשבה, מחקר ולמידה. גם לפני זה הייתי קובעת לעצמי זמן למידה אבל אז הייתי במשרד וזה מפתה להיות עם אנשים. כשנמצאים בבית וקובעים את הזמן הזה, אז הוא באמת כזה. זה מאפשר לי הרבה מחקר, מחשבה ולהסתכל על הדברים ממעוף הציפור. זה גם מאוד נחמד שפעם בכמה ימים אפשר לעשות ארוחת צהריים עם הילדות שזה משהו שלא יכולתי לעשות לפני כן.

בצד הפחות טוב העבודה מהבית מאוד מערפלת את הגבולות שבין העבודה והמשפחה, הכל קשור להכל והגבולות מאוד היטשטשו".

איך נראה היום שלך?

"הוא מתחיל מאוד מוקדם עברי, בין 5:30 ל-6 כי יש הרבה דברים שאני צריכה לעשות לפני יום העבודה שמתחיל רשמית ב-9:00. במהלך היום יש המון שעות זום, מה שגורם לכך שאני מרגישה עייפות זום בסוף היום. בהתחלה זה היה מייצר ממש כאבי ראש ועכשיו כבר התרגלתי. היום מסתיים בערב ואז הוא הרבה פעמים מתחיל שוב בלילה כי אנחנו עובדים מול חו"ל. מערך ה-Revenue שלנו עובד בשני עד שישי ושאר החברה עובדת בראשון עד חמישי, ואני עובדת בכל הימים האלה אבל אני מאוד אוהבת את זה. אחד הדברים בדנ"א של החברה זה שאם את לא עושה את מה את עושה בתשוקה אז עדיף לא לעשות".

ספרי לי על החלטה שקיבלת השנה ולא היית מקבלת לולא הקורונה.

"החלטה משמעותית שקיבלנו השנה ואולי לא היינו מקבלים אלמלא הקורונה היא להמשיך עם מערך מכירות מישראל בלבד. לפני הקורונה שקלנו להתחיל ולהקים מערך מכירות בארה״ב ובזכות הקורונה החלטנו להמשיך עם הגיוסים בארץ כיוון שהמשמעות של ״מכירות שדה״ כבר לעולם לא תחזור למה שהיא הייתה בעבר.

ואכן ב-2020 כל גיוסי מערכי השיווק, המכירות וה customer success היו בארץ וההחלטה עוזרת לחברה לשמור על מדדי יעילות גבוהים תוך בנית צוותי revenue חזקים בישראל".

לפני שנה וחצי היו בסייט 35 עובדים והיום הם 130 כך שהצמיחה של החברה נעשתה בחפיפה למשבר הקורונה. "גיוס אנשים הוא שלוחה של שאר הדברים. הבנו שהכל משתנה. אם מישהו היה אומר לי לפני שנה שנגייס חמישים אנשים ונעשה להם אונבורינג בלי לפגוש אותם זה היה נראה לי לא רציני. אבל כל התהליך הפך להיות מאוד ברור וגם מאוד טבעי לנו כי גדלנו תוך כדי קורונה. זה לא שהיה לנו תהליך בנוי לפני כן אז בנינו את הכל כך שיהיה מותאם לתקופה וזה מאתגר, אבל האנשים שגייסנו מאוד מדוייקים לדנ"א של החברה, אז יכול להיות שהשיטות המותאמות לקורונה אפילו דייקו את הגיוס", אומרת פינטו.

ליהיא פינטו, מייסדת משותפת חברת SYTE, צילום: אוראל כהן ליהיא פינטו, מייסדת משותפת חברת SYTE | צילום: אוראל כהן ליהיא פינטו, מייסדת משותפת חברת SYTE, צילום: אוראל כהן

מהם האמצעים הטכנולוגיים שהטמעתם בארגון על מנת לאפשר עבודה אפקטיבית מרחוק גם לך וגם עבור שאר העובדים בארגון?

"העבודה האפקטיבית מהבית קשורה פחות לכלים ויותר לשיטות העבודה. הופתענו מהקלות של המעבר מבחינה טכנית. פשוט הודענו לכולם שלוקחים את המחשבים הבייתה. לא הייתה דרמה טכנית אבל בהחלט רגשית. מה שהיה צריך זה שיטות, מתודולוגיות עבודה שיאפשרו את היעילות שאנחנו רגילים אליה. איך פותרים בעיה שהיינו פותרים ב-10 דקות פנים מול פנים. מהר מאוד דייקנו את זה ומצאנו את השיטות. למשל, קביעת פגישות קצרות יותר, שזה בסדר גמור לתאם פגישה יומית ל-10 דקות רק כדי להתעדכן".

מה את חושבת שיקרה אחרי המגיפה?

"יש דבר אחד שברור והוא שלא נחזור למה שהיה קודם – חמישה ימים בשבוע מהמשרד. זה לא יקרה יותר. מה שכן יקרה, ואני מקווה שנצליח לבנות במהירה, זה מודל שאומר באיזה מחלקה מדובר, מהם הצרכים של העסק, האישיות של האדם ונבנה מודלים מותאמים לפי הצורך של המחלקה, הצוות והאדם. למשל, הכי יעיל יהיה שלושה ימים מהבית ויומיים מהמשרד בקפסולה שמורכבת משני הצוותים הספציפיים שעובדים יחד. בתוך השיטות האלה יש אנשים שונים, יש כאלה שיותר קל להם מהבית ויש כאלה שלא יכולים מהבית. אני באופן אישי צריכה את האנשים ולכן, אם אייצר לי את היומיים שאני מהבית, בונה את האיים של הזמן למחקר, מה שיקרה זה שאהפוך להיות הרבה יותר יעילה וזה המודל שאני באופן אישי צריכה לבנות".

לסדרת מחשבי המנכ"לים.יות של לנובו >>

תגיות