אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Memic גייסה 96 מיליון דולר בעקבות אישור FDA לשימוש ברובוט כירורגי צילום: רועי מזרחי

חברת Memic גייסה 96 מיליון דולר בעקבות אישור FDA לשימוש ברובוט כירורגי

את הגיוס הובילו הקרנות Peregrine Ventures ו-Ceros; סטארט-אפ המכשור הרפואי מאור יהודה, המתמחה בפיתוח רובוטים עבור ניתוחים זעיר-פולשניים, נוסד ב-2012 על ידי המנכ"ל דביר כהן וקרן הון סיכון פרגרין, ומעסיק 80 עובדים - 60 מהם בישראל. כהן: "כדי לקחת מוצר ולשנות את עולם הרובוטיקה הרפואית צריך להשקיע, והרבה"

12.04.2021, 15:00 | מאיר אורבך

חברת המכשור הרפואי ממיק כירורגיה חדשנית (Memic) מאור יהודה, המתמחה בפיתוח רובוטים עבור ניתוחים זעיר-פולשניים, גייסה 96 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי - לאחר קבלת אישור FDA לשימוש ברובוט הראשון בעולם המאושר לניתוחים בחלל הבטן בגישה נרתיקית.

את הגיוס הובילו הקרנות Peregrine Ventures ו-Ceros. משקיעים נוספים שנטלו חלק בגיוס הנוכחי הם: OurCrowd, Accelmed ודני הדר. ממיק גייסה עד היום 20 מיליון דולר בשני סבבי גיוס, כולל 2 מיליון דולר מענק של רשות החדשנות.

קראו עוד בכלכליסט

הרובוט הכירורגי Hominis של ממיק, צילום: ממיק כירורגיה חדשנית הרובוט הכירורגי Hominis של ממיק | צילום: ממיק כירורגיה חדשנית הרובוט הכירורגי Hominis של ממיק, צילום: ממיק כירורגיה חדשנית

בשיחה עם כלכליסט מספר דביר כהן, מנכ"ל החברה, כי "הסכום שגייסנו יאפשר לנו לקחת את החברה ולבנות עסק אמיתי. נמשיך לאפליקציות נוספות לחלל הבטן. כדי לקחת מוצר ולשנות את עולם הרובוטיקה הרפואית צריך להשקיע, והרבה. הקורונה גרמה לכך השניתוחים בארה"ב הועברו למרכזים האמבולטורים, שמחפשים פתרונות רובוטיים כמו שלנו. מכיוון שהפתרונות לא נגישים להם והמערכת שלנו מאוד מתאימה למרכזים האלו, יש שם 'אוקיינוס כחול' שרק מחכה לנו. למדנו טוב טוב את השוק והתאמנו את עצמנו לרגע הזה".

לדברי כהן, "עד היו רצינו להישאר מתחת לרדאר ולבנות את כל המערכת שלנו ואת יכולות הייצור. אנחנו פה כדי לבנות עסק שירוץ קדימה לשנים רבות, ולכן בנינו את התשתית הרחבה שלנו".

ביצוע ניתוחים בגישה נרתיקית היה אפשרי עד עתה עבור 10% מהנשים בלבד. באמצעות הרובוט של ממיק תונגש עתה יכולת זו למרבית הנשים, עבור ניתוחים כמו כריתת רחם.

בארה"ב מתבצעים מדי שנה קרוב למיליון ניתוחים גניקולוגיים, והתהליך שיתבצע בשילוב עם Hominis יאפשר למטופלות ליהנות מהיתרונות של הגישה הנרתיקית, אשר הוכחה מדעית כגישה הבטוחה יותר והיעילה לטיפול בניתוחים מסוג זה. במסגרת ניסוי קליני שהתבצע לאחרונה בשיתוף עם ביה"ח רמב"ם בהובלת פרופ' ליאור לווינשטיין, ביצע הרובוט של ממיק 30 ניתוחים של כריתת רחם בגישה נרתיקית עם הצלחה של 100%.

ממיק נוסדה בשנת 2012 על ידי דביר כהן וקרן הון סיכון פרגרין, ופעלה בראשית דרכה בחממת אינסנטיב שבבעלות קרן פרגרין. החברה מעסיקה 80 עובדים, 60 מהם בישראל. לממיק מרכז פיתוח הממוקם באור יהודה וכן מרכז הנדסה בעכו, שעוסק בייצור הרובוטים. ממיק הקימה בפורט לאודרדייל ארה"ב חברת בת בבעלות מלאה, Memic Innovative Surgery Inc.

ההון שגויס ישמש להרחבה משמעותית של צוות הפיתוח וההנדסה בישראל ושל צוות המכירות והתמיכה בארה"ב, ויאפשר גיוס של כ-50 עובדים במהלך 2021. הגיוס יאפשר המשך הפיתוח של פורטפוליו המוצרים של החברה והתאמתם למגוון רחב של סוגי ניתוחים. כן מתכננת החברה להרחיב את מאמצי השיווק והמכירות בארה"ב, ובהמשך גם במדינות נוספות ברחבי העולם.

צוות העובדים של החברה, צילום: רועי מזרחי צוות העובדים של החברה | צילום: רועי מזרחי צוות העובדים של החברה, צילום: רועי מזרחי

ממיק פיתחה רובוט ניתוחי דמוי זרוע אנושית בשם Hominis (צורת אדם בלטינית) בעל יכולת תמרון המאפשרת לבצע ניתוחים הנחשבים כיום לבלתי אפשריים לביצוע על ידי מנתחים ורובוטים. בניגוד לרובוטים הקיימים כיום (בעלי מפרק כף יד בלבד), הרובוט של ממיק כולל מפרקי כתף-מרפק-כף יד, שמאפשרים לרופאים המנתחים להיכנס לתוך חלל הניתוח ולבצע את הניתוח באופן פשוט יותר ואינטואיטיבי. הודות ליכולת התמרון המתקדמת, המנתחים יכולים לבצע ניתוחים דרך נקבים טבעיים ללא צלקות (בניגוד למספר חתכים בבטן כמקובל כיום).

המודל העסקי של ממיק כולל מכירת הרובוט למוסד הרפואי, ערכת מתכלים ניתוחיים וחוזה שירות ותמיכה שנתי.

כהן: "במחצית השנייה של 2021 אנו מצפים לקבל את אישור ה-CE, ובעקבותיו נכניס את המערכת גם לשוק האירופי. בתחום הטכנולוגי נקדם את המערכות לפרוצדורות כירורגיות נוספות ונשלב בהן יכולות של בינה מלאכותית. יכולת התמרון של Hominis וגודלו המזערי פורצים גבולות חדשים בעולם הרובוטיקה הרפואית. הטכנולוגיה פורצת הדרך אפשרה למזער את גודלו הפיזי של הרובוט, ובכך להנגיש אותו למגוון רחב של בתי חולים - הן מבחינת הגודל והן מבחינת המחיר".

מוריס פרה, יו"ר מועצת המנהלים של ממיק ואחד מהאבות המייסדים של הרובוטיקה הרפואית כמייסד של חברת Mako Surgical, ששינתה את עולם האורטופדיה הרובוטית: "שוק המכשור הרפואי צומח בקצב מהיר לאור הזדקנות וגידול האוכלוסייה העולמית, הצורך לספק לה שירותים רפואיים איכותיים יותר, להתמודד עם המגפה הנוכחית ומגפות עתידיות ועוד. ממיק היא חברה ייחודית בשוק המכשור הרפואי שמשבשת את שוק הרובוטיקה הניתוחית. יש לנו הזדמנות יוצאת מן הכלל להפוך אותה לחברה גלובלית גדולה ומובילה בתחומה שתשפר את רווחתם של מיליוני מטופלים. הגיוס הנוכחי הוא צעד חשוב בכיוון זה והצוותים המקצועיים שלנו ישכילו למצות את ההזדמנות".

תגיות