אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריניב נערכת למס הסוכר: חתמה הסכם עם בלו טרי מימין: מנכ”ל פריניב עידו יניב ואביו מייסד החברה אשר יניב | צילום: גיל נחושתן

בלעדי

פריניב נערכת למס הסוכר: חתמה הסכם עם בלו טרי

הסטארט־אפ הישראלי, שפיתח טכנולוגיה להפחתת סוכר ממיץ סחוט טבעי, יטמיע את המערכות שלו כפיילוט במפעלי פריניב. “מס הסוכר נותן לנו יתרון”, מודה המנכ”ל

03.08.2021, 06:58 | נורית קדוש

המהלך לצמצום צריכת סוכר כחלק מאורח חיים בריא מקבל רוח גבית לא רק ממשרד האוצר שמקדם מס על משקאות ממותקים. ל”כלכליסט” נודע כי הסטארט־אפ הישראלי בלו טרי (BlueTree), שמפתח טכנולוגיה להפחתת סוכר במיצים, חתם על הסכם עם פריניב, יצרנית המיצים השלישית בגודלה בישראל, להקמת מערכת לייצור של מיץ תפוזים סחוט טבעי מופחת סוכר בישראל. ברקע הדברים, בשבוע שעבר נחשף ב”כלכליסט” כי תנובה מנהלת מו"מ לרכישת השליטה (51%) בפריניב, לפי שווי של כ־100 מיליון שקל. 

קראו עוד בכלכליסט:

בנוסף, בלו טרי חתמה עם פרודלים, מהחברות המובילות בעולם לייצור מיצים ורכיבים טבעיים לעולם המשקאות, להפצה עתידית משותפת של 100 מיליון ליטר מיץ תפוזים סחוט מופחת סוכר. 

בלו טרי פיתחה טכנולוגיה להפחתה סלקטיבית של סוכר מנוזלים טבעיים וממיץ תפוזים סחוט טבעי בפרט. הטכנולוגיה המיועדת להיות מותקנת במפעלי סחיטת מיצים, הותקנה במפעל פריניב כפיילוט לטובת שיווקו למפעלי ייצור מיצים בעולם. הטכנולוגיה של בלו טרי מאפשרת בעת סחיטת תפוזים לשלוף את מולקולת הסוכרוז, ולהותיר את המיץ עם עד 50% פחות מכמות הסוכר שבפרי. בנוסף, זה מאפשר לחברה לייצר רכיב חדש של סוכר תפוזים מאותה מולקולה שהופרדה.

מימין: מנכ”ל פריניב עידו יניב ואביו מייסד החברה אשר יניב, צילום: גיל נחושתן מימין: מנכ”ל פריניב עידו יניב ואביו מייסד החברה אשר יניב | צילום: גיל נחושתן מימין: מנכ”ל פריניב עידו יניב ואביו מייסד החברה אשר יניב, צילום: גיל נחושתן

ההסכם של בלו טרי עם פריניב צפוי להפוך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שבה יופץ מיץ טבעי, מופחת עד 30% מרמת הסוכר, השומר על טעמו וערכיו. תחילת הייצור מתוכננת לסוף 2022. "ההסכם עם פרודלים משקף לבלו טרי מכירות בהיקף של 25 מיליון דולר, והוא צעד ראשון בשיווק המוצר שפיתחנו", אמר יובל קליין, מנכ"ל בלו טרי, ל"כלכליסט". להערכת קליין, הטלת מס על משקאות צפויה להוות יתרון לבלו טרי, שכן גובה המס צפוי להיקבע על בסיס אחוזי הסוכר במשקה, כך שמיץ מופחת סוכר יחויב במס מופחת. 

לדברי קליין, כ־60% מתפוזי העולם נסחטים במפעלים בברזיל ובמקסיקו, ששולחים ליצרניות המשקאות ברחבי העולם את חומר הגלם שממנו מייצרים את המשקאות. "הטכנולוגיה שפיתחנו תאפשר לייצר במפעלים בברזיל חומר גלם למיץ סחוט טבעי מופחת סוכר".  

בלו טרי, שאחד מבעליה הוא דידיה טוביה, מנכ"ל ומבעלי אלף פארמס שפיתחה את הסטייק המתורבת וגייסה לאחרונה 105 מיליון דולר לפי שווי של כמיליארד שקל, היא אחת החברות בפורטפוליו של חממת הפודטק Fresh Start מקריית שמונה של תנובה, טמפו, OurCrowd ו־Finistere. 

מנכ”ל בלו טרי יובל קליין. פיילוט ראשון, צילום: יח"צ מנכ”ל בלו טרי יובל קליין. פיילוט ראשון | צילום: יח"צ מנכ”ל בלו טרי יובל קליין. פיילוט ראשון, צילום: יח"צ

החברה, שנכנסה לחממה לפני שנה, פיתחה את יכולות הייצור שעומדות היום על 30 ליטר ביום. "כדי להוכיח את מה שפיתחנו, חתמנו על הסכם עם פריניב, שמשמש כפיילוט מסחרי. כשנסיים אותו, ישראל תהיה המדינה הראשונה שבה ישווק המיץ מופחת הסוכר”, אומר קליין. “עם זאת, אנחנו מכוונים להיקפים גדולים משמעותית והמפעל הקטן ביותר שניכנס אליו, חייב להיות מסוגל לייצר 30 מיליון ליטר בשנה. לשם ההשוואה, פריניב מסוגל לייצר 2 מיליון ליטר בשנה, וכל מדינת ישראל צורכת 5 מיליון ליטר בשנה". 

פרודלים, שמספקת לפריניב ולחברות משקאות בעולם רכיבי פרי, תסייע לבלו טרי לחשוף את הפיתוח בפני מפעלי הייצור הגדולים בברזיל, שיוכלו לייצר את חומר הגלם שישווק למפעלים בעולם. "אנחנו רוצים להיות שותפים לא רק בפיתוח, אלא גם בשיווק, כי זה טוב שיש מיץ מופחת סוכר, אבל צריך לדעת להזכיר לציבור שמיץ תפוזים זה דבר טוב".

תגיות