אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנמיכה את גובה התעופה: איירובוטיקס מציגה ירידה עקבית בשווי רחפן אוטונומי של איירובוטיקס | צילום: יוני בן חיים

הנמיכה את גובה התעופה: איירובוטיקס מציגה ירידה עקבית בשווי

חברת הרחפנים האוטונומיים ביצעה גיוס פרטי לפי שווי 240 מיליון דולר לפני 3 שנים ומאז התכווץ השווי עוד ועוד, עד ל-30 מיליון דולר. אחרי כישלון הנפקה לפני שבועיים, כעת היא מנסה לגייס לפי שווי של 100 מיליון שקל בלבד

01.09.2021, 07:35 | גולן חזני

איירובוטיקס תקיים אחרי ראש השנה ניסיון נוסף להנפקה בתל אביב, בשווי מופחת משמעותית. החברה פרסמה אתמול תשקיף מתוקן עם יעד גיוס של 35-20 מיליון שקל לפי שווי של 100 מיליון שקל בלבד. גם הפעם תתבצע ההנפקה של החברה, העוסקת באיסוף, ניתוח והנגשת מידע באמצעות רחפן אוטומטי, ללא שלב מוסדי.


קראו עוד בכלכליסט:


חתמי ההנפקה לאומי פרטנרס ודיסקונט חיתום ינסו להעביר את ההנפקה הפעם בהצלחה, אחרי שלפני שבועיים לא הצליחו לגייס את הסכום המינימלי של 6 מיליון דולר (20 מיליון שקל). היתה זו אכזבה קשה לחברה, ששאפה בתחילת הדרך לגייס לפי שווי של 160 מיליון דולר, התפשרה על 50 מיליון דולר בלבד, ובסופו של דבר לא הצליחה גם שם. עתה היא מנסה לפי שווי 30 מיליון דולר בלבד. שווי זה נמוך כמעט ב־90% ביחס לשווי של יותר מ־750 מיליון שקל (כ־240 מיליון דולר) שלפיו ביצעה גיוס הון פרטי לפני כשלוש שנים.


רן קראוס בעלי חברת איירובוטיקס, צילום: תומי הרפז רן קראוס בעלי חברת איירובוטיקס | צילום: תומי הרפז רן קראוס בעלי חברת איירובוטיקס, צילום: תומי הרפז


במידה והניסיון הזה יעלה בתוהו, ייאלצו בעלי המניות הנוכחיים, משקיעי החברה, להחליט אם להזרים אליה הון ולהציל אותה מפיטורים של עובדים רבים ואף מסכנת סגירה. ג'ון מדבד, מנהל פלטפורמת ההמונים OurCrowd, כבר אמר ל"כלכליסט" כי יעמוד מאחורי החברה. המשקיעים ובעלי המניות הגדולים בחברה הם קרן טמסק מסינגפור, קרן Alpha Intelligence וקבוצת OurCrowd. לפני כחצי שנה הזרימו אליה בעלי המניות 4.5 מיליון דולר.


14 מיליון דולר הפסד ב־2020

להנפקה הפעם יתווספו תוצאות הרבעון השני. במחצית הראשונה של 2021 היו הכנסות החברה 1.65 מיליון דולר לעומת 1.15 מיליון דולר במחצית המקבילה ב־2020. החברה סיימה את 2020 בהפסד של 14 מיליון דולר ואת המחצית הראשונה של 2021 בהפסד של 8.7 מיליון דולר. רואי החשבון של החברה מפנים את תשומת הלב לתזרים מזומנים שלילי של קרוב ל־9 מיליון דולר ולגירעון של כ־5 מיליון דולר בהון החוזר, וכן לצורך שלה בתוכנית התייעלות וצמצום כדי לאפשר עמידה בהתחייבויות החברה. מאז נוסדה הפסידה איירובוטיקס 122 מיליון דולר.

החברה הוקמה לפני כשבע שנים על ידי רן קראוס, המשמש כנשיא לענייני אסטרטגיה ופיתוח עסקי, והמנכ"ל  מאיר קליינר. מאז ביצעה ארבעה סבבי גיוס גדולים, האחרון שבהם באוקטובר 2018, שבו גויסו 40 מיליון דולר לפי שווי 240 מיליון אחרי הכסף.

אחת הסיבות לחוסר הצלחתה היא עלות ייצורו של רחפן חדשני שלה, 350-225 אלף דולר, מחיר יקר ללקוחות שיכולים להשיג כיום רחפנים זולים בהרבה בעלי יכולות דומות, אם כי עמידים חלקית בתנאי מזג האוויר. החברה אמורה בקרוב לקבל אישור מהרגולטור בארה"ב, שעשוי לאפשר לה להתפתח בשוק האמריקאי.


הדירקטוריון אישר תוכנית צמצום

איירובוטיקס מציינת בתשקיף כי במהלך 2020 צמצמה בהוצאות שכר ובהוצאות תפעוליות אחרות כדי לשפר את הרווחיות ולהקטין באופן משמעותי את ההפסד התפעולי. היא מוסיפה כי דירקטוריון החברה אישר תוכנית לצמצום פעילות החברה וכוח האדם שלה באופן מיידי, כדי להתאים את מבנה ההוצאות לתזרים המזומנים. כן כוללת התוכנית צמצומים נוספים במידה וההנפקה תיכשל שוב.

איירובוטיקס דיווחה בנוסף על הסכם עם חברת סולאר דרון לניקוי פאנלים סולריים לאספקת רחפנים בהיקף של 10 מיליון דולר בשלוש שנים. זה מותנה בהצלחה במבחן ניקוי שייערך ויבדוק אם הרחפן גורם נזק לפאנלים הללו.


תגיות